1. Po skręceniu kołami na maksa w obojętnie w którą stronę samochód się dusi na 1 biegu.
2. Wczoraj na trasie, gdy stanąłem na światłach samochód zaczął drżeć ale po prze gazowaniu go problem ustał. Myślę, ze to będą gumy od rury wydechowej bo jedna jest urwana.
3. Zeżarł mi olej. Zalany jest 15 w 40 mobil 1 po wymianie ciekł przez jakieś 6 tyś. z korka bo pękła uszczelka. Dolałem 1 litr i widzę, że jest pół bagnetu. Nie dymi na niebiesko, tylko na biało (jakby para wodna przy starcie, po rozgrzaniu nie ma problemu, nie dymi). Brat twierdzi, ze może trochę dymić bo został wycięty katalizator. Jeszcze wąchałem spaliny i nie czuć spalonego oleju. Może wyciekło przez przepustnice do filtra? Bo po tej połowie bagnetu nie widzę aby coś uciekało.
4. Ostatnio po starcie samochodu nie pojawił się dźwięk taki jak opisywałem w poprzednim temacie(czyli jak by coś nabierało prędkości),a obroty wtedy skoczyło do 2 tyś po czym po 1 min spadły i to coś się załączyło.
5. Żeby alternator się załączył muszę prze gazować samochód do 2 tyś. Jak to naprawić, podobno jakieś szczotki się wymienia tak?
Spadku mocy nie zauważyłem.
Dziękuje z góry za pomoc.