złącze diagnostyczne GOLF IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

złącze diagnostyczne GOLF IV

Postprzez grep » So sty 30, 2010 13:52

Witam,
Próbuje odszukać gniazdo diagnostyczne w moim GOLF IV 2003 rok wyczytałem że pod popielniczką niestety nie mogę go zlokalizować.

Proszę o jakąś instrukcje jak się dobrać do tego gniazda by podpiąć się vagiem i skasować services.

Dzięki.
grep
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So lis 28, 2009 16:33
Lokalizacja: Konin
Online: 0s

Postprzez Przemo440 » So sty 30, 2010 13:58

nad popielniczką masz zaślepkę taką wcisniętą pod kątem, pociągnij ją a zobaczysz wtyczkę

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 13:59 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=80196

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 14:01 ]
http://www.vwgolf.pl/porady/lokalizacja ... grupy-vag/

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 14:03 ]
http://images21.fotosik.pl/194/ca436819266f9706med.jpg
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N sty 08, 2006 19:08
Lokalizacja: Śvwiebodzinejro FSW
Online: 23d 13h 4m
Pomógł: 270
Auto: borat
Silnik: arl

Postprzez bandit_600 » So sty 30, 2010 14:40

Do kasowania service nie potrzebujesz podpinać się pod Vaga!
bandit_600
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn maja 26, 2008 03:14
Lokalizacja: żarów / dolnośląskie
Online: 1d 14h 41m
Pomógł: 7

Postprzez qmyk » So sty 30, 2010 14:50

VW Golf od 2000

Y przycisk lewy licznika
X przycisk prawy licznika

Kasowanie inspekcji serwisowych odbywa się następująco:
1. Wyłączyć zapłon
2. Nacisnąć i przytrzymać przycisk X,
3. Włączyć zapłon,
4. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawia się słowo "SERVICE NOW",
5. Zwolnić przycisk X,
6. Obrócić przycisk Y w prawo, w celu skasowania wskazania,
7. Wyłączyć zapłon.

to powinno ci pomoc :)
VW ROOLEZ
qmyk
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N mar 15, 2009 09:11
Lokalizacja: poznan
Online: 5h 21m

Postprzez Qto » So sty 30, 2010 14:53

bandit_600 napisał(a):Do kasowania service nie potrzebujesz podpinać się pod Vaga!

chyba że jest LongLife...
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
zamienię europejskie tarcze licznika na angielski odpowiednik - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=12&t=565351
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 18:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 190d 21h 40m
Pomógł: 1244
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez grep » So sty 30, 2010 21:02

qmyk napisał(a):VW Golf od 2000

Y przycisk lewy licznika
X przycisk prawy licznika

Kasowanie inspekcji serwisowych odbywa się następująco:
1. Wyłączyć zapłon
2. Nacisnąć i przytrzymać przycisk X,
3. Włączyć zapłon,
4. W polu wyświetlacza licznika kilometrów pojawia się słowo "SERVICE NOW",
5. Zwolnić przycisk X,
6. Obrócić przycisk Y w prawo, w celu skasowania wskazania,
7. Wyłączyć zapłon.

to powinno ci pomoc :)


U mnie ta kombinacja nie działa ;(
grep
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So lis 28, 2009 16:33
Lokalizacja: Konin
Online: 0s

Postprzez Oli » So sty 30, 2010 21:08

Qto napisał(a):chyba że jest LongLife...
albo ustawić interwał wymiany oleju "pod siebie" :grin:
148KM/326Nm
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 21:02
Lokalizacja: Hajnówka
Online: 21h 39m
Pomógł: 146
Auto: Golf IV rocznik 2001
Silnik: ATD

Postprzez Qto » So sty 30, 2010 21:15

Oli napisał(a):albo ustawić interwał wymiany oleju "pod siebie" :grin:

ta?? mi greg ustawiał i normalnie skasowałem inspekcje
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
zamienię europejskie tarcze licznika na angielski odpowiednik - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=12&t=565351
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 18:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 190d 21h 40m
Pomógł: 1244
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Oli » So sty 30, 2010 22:10

Qto napisał(a):skasowałem inspekcje
skasowałeś i znowu masz "default"
148KM/326Nm
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 21:02
Lokalizacja: Hajnówka
Online: 21h 39m
Pomógł: 146
Auto: Golf IV rocznik 2001
Silnik: ATD

Postprzez Qto » So sty 30, 2010 22:13

Oli napisał(a):skasowałeś i znowu masz "default"

aaa...nie wiedziałem, na czasie będę wymieniał olej to se znowu ustawię przypomnienie :)
Dzięki
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
zamienię europejskie tarcze licznika na angielski odpowiednik - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=12&t=565351
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 18:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 190d 21h 40m
Pomógł: 1244
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,