Migająca kontrolka swiec zarowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- sebastian005
- Nowicjusz
Migająca kontrolka swiec zarowych
Witam. Posiadam golfa 3 tdi (110 KM). Mam problem, od paru dni zapala mi się kontrolka świec żarowych. Jeżeli silnik jest zimny to pali bez problemu, nic się nie dzieje, nie traci na mocy podczas jazdy( mogę przejechać 500 kilometrów i nic się nie dzieje). Jeżeli jednak po tym jak silnik osiągnie temperaturę i gdy go wyłączę i ponownie włączę wskakuje mi na ok 2,5 tyś obr/min po czym wraca do normalnych czyli ok 900 obr/min i zapala się kontrolka świec żarowych - ciągle miga. Jest też odczuwalny spadek mocy podczas jazdy. Obroty jednak się nie zmieniają na wolnym biegu, ciągle 900/min. Bylem u mechanika i stwierdził że to prawdopodobnie coś z pompą wtryskową i nie chciał się podejmować naprawy. Dowiedziałem się że koszt naprawy to ponad 2 tys. złotych, więc trochę kasy. Na liczniku mam już prawie 260 tyś. kilometrów. Może ktoś miał podobny problem i może jest to coś innego, jakieś przekaźniki, coś z elektroniką czy coś podobnego. Z góry dzięki za jakieś informacje.
Ostatnio zmieniony wt paź 09, 2007 17:45 przez sebastian005, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebastian005
- Nowicjusz