rozrząd, koła pasowe

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

PROGRAF
Mały gagatek
Mały gagatek

rozrząd, koła pasowe

Post autor: PROGRAF » śr cze 13, 2007 22:33

no i byłem u majstra

okazało sie że sprzedawca okazał sie prawdomówcą, czyli pasek i rolka są prawie nowe, niedawno wymieniane

natomiast jest dylemacik z tymi kołami pasowymi

ten mój fachman stwierdził że jedno się giba ale to jest wina jakiejś gumy i że to nie jest niebezpieczne
ja sam nie wiem co o tym sadzic

mechanik kazał mi przyjechac za 30.000 km

co wy o tym sadzicie???

lolas79
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: lolas79 » śr cze 13, 2007 22:47

Witam
PROGRAF pisze: ten mój fachman stwierdził że jedno się giba ale to jest wina jakiejś gumy i że to nie jest niebezpieczne
Może tak być,koło pasowe jest obite gumą,która mogła ulec wytarciu i podczas ruchu wygląda na krzywe,gibiące koło.Lecz jak mocno się gibie to raczej proponuje to sprawdzić.

Pozdrawiam :bigok:

Obrazek

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: rozrząd, koła pasowe

Post autor: PinkFloyd » czw cze 14, 2007 07:09

PROGRAF pisze:no i byłem u majstra

okazało sie że sprzedawca okazał sie prawdomówcą, czyli pasek i rolka są prawie nowe, niedawno wymieniane

natomiast jest dylemacik z tymi kołami pasowymi

ten mój fachman stwierdził że jedno się giba ale to jest wina jakiejś gumy i że to nie jest niebezpieczne

mechanik kazał mi przyjechac za 30.000 km

co wy o tym sadzicie???
Przeciez pisałem Ci tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=108242 jezeli powiedział Ci tak mechanior to masz do du...y mechaniora. Dolne koło nie może nic się gibać. Lekkie gibanie powoduje zrywanie plastyczności śruby i klina wału i po czasie bedziesz szukał silnika lub go remontował. Wlasnie o to chodzi, zę mechaniory co rąbią wszystkie autka a nie tylkoVW to wydaje im sie ze wszystko jest ok i po czasie jak wiekrzosci kolegom okazuje się, ze długo to jednak nie chodzi. Mój kolega z VW zawsze mówi jak się lekko giba szybko przyjeżdzac na planowanie i naprawę wału i załozeniu wszystkich nowych czesci bo bedzie :grrr:

To przecież znasz, koledze tez mechanior powiedział ze wszystko ok i okazało sie po czasie http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Więc miej to na uwadze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”