Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
A poco rozbierać całą konsolę?
Ja oklejałem ją w aucie i wyszła bardzo dobrze. Jedynie demontaż schowka dołu deski przy kolanach kierowcy, ale to jest 30 min roboty.
A efekt
Do twojej oceny
Ja oklejałem ją w aucie i wyszła bardzo dobrze. Jedynie demontaż schowka dołu deski przy kolanach kierowcy, ale to jest 30 min roboty.
A efekt
Do twojej oceny
Ładniej by to wyglądało gdyby carbon był w jedną stronę. Ja też mam każdy w inna stronę
A żeby w carbonie było ładnie widać te wybrzuszenia (brakło mi słowa) przy listwie od napoi wystarczy zapalniczką delikatnie przejechać po tym fragmencie (płomieniem) i docisnąć palcem
A żeby w carbonie było ładnie widać te wybrzuszenia (brakło mi słowa) przy listwie od napoi wystarczy zapalniczką delikatnie przejechać po tym fragmencie (płomieniem) i docisnąć palcem
Ostatnio zmieniony pt mar 29, 2013 14:23 przez lucypper, łącznie zmieniany 1 raz.
JA mam celowo, nie w jedną stronę. Inaczej wszystko się zlewa. A tak jest odcięcie. A wszystko układa się w odpowiedni schemat.
Jarek_NS ładnie to wyszło. Chyba pójdę tym samym torem i nie będę wyciągał całości, okleję w aucie, ale to tak czy siak jak się ociepli. Zostanie jeszcze do oklejenia ta klapka zapalniczki. Jak ją zdemontować?
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Tu masz viewtopic.php?t=340082" onclick="window.open(this.href);return false;LexusHPC pisze:Jarek_NS ładnie to wyszło. Chyba pójdę tym samym torem i nie będę wyciągał całości, okleję w aucie, ale to tak czy siak jak się ociepli. Zostanie jeszcze do oklejenia ta klapka zapalniczki. Jak ją zdemontować?
Odp: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Jak ma zwykłą czarną to nie zdejmie wieczka. Wyjmie popielniczke i ją spokojnie okleji
Wysyłane z mojego GT-P3110 za pomocą Tapatalk 2
Re: Odp: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Ja mam czarną zwykłą i zdjąłem.Jarek_NS pisze:Jak ma zwykłą czarną to nie zdejmie wieczka. Wyjmie popielniczke i ją spokojnie okleji
Poper, bardzo ładnie Ci to wyszło. podoba mi się tylko najgorsze wydaje mi się to skrobanie całej tej gumy :/ Masz jakiś dobry sprawdzony sposób?
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Po kolei skrobałem tak:wron pisze:Poper, bardzo ładnie Ci to wyszło. podoba mi się tylko najgorsze wydaje mi się to skrobanie całej tej gumy :/ Masz jakiś dobry sprawdzony sposób?
- karta telefoniczna, bankowa (ale niepotrzebna bo może się zniszczyć)
- resztki można zmyć jeszcze wodą z mydłem i gąbką na której jest taka szorstka strona
- gruboziarnisty papier ścierny na mokro
- i na koniec jakiś drobnoziarnisty papier żeby usunąć większe rysy i resztki gumy
Trzeba usunąć całą gumę bardzo dokładnie bo po pomalowaniu będzie widać plamy pozostałej gumy
Usuwanie gumy zajęło mi około 2h.
Powodzenia
Na pewno jest jakiś zmywacz który sobie z nią poradzi. Ostatnio też malowałem właśnie tą farbą i został mały fragment tej gumy przez nieuwagę i po położeniu pierwszej warstwy ta guma tak jakby wstała/ pomarszczyła się i zeszła bez problemów
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
nitro pewnie ją ruszy a jak przesadzimy to plastik pewnie też
zmywacz do paznokci pomoze:P kiedys jak zmywalem klej z szyby to mi spadla kropla kolo galki zmiany biegow i guma zaczela schodzic:)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508945
ej a ja zasugeruję głupio - kupcie sobie wkład płynny do zapachu w aucie, i przetrzyjcie tym. Nie każdy, ale na niektórych nawet jest napisane, zeby uważać na plastiki, bo jak za długo ma kontakt z tym, to rozpuszcza. Może do samej gumy na parę sekund będzie ok
viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio