Manetka z tempomatem od PB do ON
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Manetka z tempomatem od PB do ON
Chce założyc tempomat u siebie w MK3. Wiem jak i co. Znalazlem manetkę tyle, że z benzyny. Czy ktoś mógłby mi napisać czy ta manetka będzie pasować? Moim zdaniem tak, ale wolałbym się upewnić. Druga sprawa ile taka manetka jest warta? Jeden z forumowiczów chce ją sprzedać, ale nie wie za ile.
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 12:07 przez spajrek, łącznie zmieniany 1 raz.
spajrek,
Manetka jest taka sama zarówno w benzyniaku jak i TDI-ku. Jedynie mogą być problemy z podłączeniem a dokładniej to z kostką którą się podpina. U mnie w TDI (AFN) kostka miała oznaczenie SLD2 191972704 a ta przy tempomacie SLD1. Kostka powinna mieć kolory:
1. czarno-biały
2. czerwony
3. niebiesko-szary
4. czarny
Znajdziesz ją za skrzynką bezpieczników. Sprawdź to u siebie jeżeli ma ona oznaczenie SLD1 to nie będziesz miał najmniejszego problemu z podłączniem tempomatu.
Nowa manetka jest warta około 350 zł. Używaną można wyrwać (jeżeli ktoś nie wie co sprzedaje) nawet za 50 zł i czasem nawet taniej
Manetka jest taka sama zarówno w benzyniaku jak i TDI-ku. Jedynie mogą być problemy z podłączeniem a dokładniej to z kostką którą się podpina. U mnie w TDI (AFN) kostka miała oznaczenie SLD2 191972704 a ta przy tempomacie SLD1. Kostka powinna mieć kolory:
1. czarno-biały
2. czerwony
3. niebiesko-szary
4. czarny
Znajdziesz ją za skrzynką bezpieczników. Sprawdź to u siebie jeżeli ma ona oznaczenie SLD1 to nie będziesz miał najmniejszego problemu z podłączniem tempomatu.
Nowa manetka jest warta około 350 zł. Używaną można wyrwać (jeżeli ktoś nie wie co sprzedaje) nawet za 50 zł i czasem nawet taniej

Chyba tak nie wiem dokładnie teraz. Samochód mam na parkingu, bo moja ulica jest w remoncie i mam kkawałeczek do niego, także sprawdze to dokładniej jutro po pracy. Ale chyba właśnie takie kolorki są.
[b]GOLF GTi W12 650PS[/b]
[img]http://img.interia.pl/motoryzacja/nimg/golfie_gti_concept_side_1638564.JPG[/img]
[img]http://img.interia.pl/motoryzacja/nimg/golfie_gti_concept_side_1638564.JPG[/img]
20 plnUżywaną można wyrwać (jeżeli ktoś nie wie co sprzedaje) nawet za 50 zł i czasem nawet taniej

Nocne Mary Squad 

djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
O cholercia chłopaki nie wiedziałem ze to takim prostym sposobem mozna zrobić , i od razu wyposażenie auta sie wzbogaca, a tempomat to bardzo ułatwia podróż, musze nad tym pomyslec:)
[ Dodano: 19 Maj 2007 17:43 ]
Witam, panowie jeszcze zapytam czy do Mk3 podejdą manetki od mk4, szukałem manetki do trójeczki z tempomatem ale problem znaleść a od czwóreczki jest sporo, tylko czy podpasi??
[ Dodano: 19 Maj 2007 17:43 ]
Witam, panowie jeszcze zapytam czy do Mk3 podejdą manetki od mk4, szukałem manetki do trójeczki z tempomatem ale problem znaleść a od czwóreczki jest sporo, tylko czy podpasi??