Jeśli już jestes pewien że to nie czujnik temp i nie zawór dodatkowego powietrza to zobacz czy do końca zamyka sie przepustnica i przepływomierz. Ja mam gaz i przez to przepływomierz się nie domykał bo sie syfu nie nazbierało - czasami nie chciał zejść z obrotów wyczyściłem i przeszło.SławekUKF pisze:Mam cały czas wysokie obroty silnika nawet gdy silnik gorący pomocy
Wysokie obroty w NZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podpinam się z tematem http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3908157#3908157Paweł Marek pisze:do sprawdzenia zawór podnoszący obroty na zimnym. Jest grzany elektrycznie i zamyka przewód puszczający dodatkowe powietrze do silnika po rozgrzaniu się co powoduje powrót obrotów do właściwych. Ma w sobie bimetal i grzałkę. Sprawdź napięcie na jego wtyczce, dmuchnij w niego po wyjęciu na rozgrzanym, nie powinien puszczać powietrza.piter36 pisze:Co może być nie tak ?
Ew, jest to kwestia regulacji śrubami na przepływce i wtrysku
[url=http://images4.fotosik.pl/239/d3fe8193214e3089m.jpg]Obrazek[/URL]
Szukam tego elementu ale go nie mogę znaleźć, Paweł Marek, w innym temacie pisałeś, że jest na rurze dolotu, tuż przed wtryskiem, tam jest tylko "heater element" - element grzewczy i wygląda zupełnie inaczej...na rysunku numer 3

Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 12:36 przez marianos, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolego, ten element powinien być przytwierdzony do metalowej rury równoległej do bloku silnika, idącej od pompy wody. Jest on na wysokości 1 cylindra od strony aparatu zapłonowego; pod listwą wtryskową (mniej więcej w okolicach łączenia głowicy z blokiem silnika)
Na schemacie, który dołączyłeś, jako numer 6 jest oznaczony wąż idący od obudowy przepustnicy. Po nim dojdziesz do tego zaworu.
Jakby było ci mało, to na listwie wtryskowej jest piąty kabelek. On zasila ten zawór
Na schemacie, który dołączyłeś, jako numer 6 jest oznaczony wąż idący od obudowy przepustnicy. Po nim dojdziesz do tego zaworu.
Jakby było ci mało, to na listwie wtryskowej jest piąty kabelek. On zasila ten zawór
Ostatnio zmieniony śr maja 12, 2010 23:57 przez p8pepe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.