Podłączenie gniazda elektrycznego haka holowniczego.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

kryl
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 64
Rejestracja: śr mar 14, 2007 08:58
Lokalizacja: warmińsko mazurskie

Podłączenie gniazda elektrycznego haka holowniczego.

Post autor: kryl » czw mar 29, 2007 09:19

Jestem po montażu haka w Golfie.Zostało mi podłączenie gniazda elektrycznego,to jest wpięcie się do instalacji.Może ktoś ma instrukcję,co,jak i gdzie.Najlepiej skan lub foto.


Kryl

Awatar użytkownika
damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9192
Rejestracja: wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: damcio151 » czw mar 29, 2007 09:25




kryl
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 64
Rejestracja: śr mar 14, 2007 08:58
Lokalizacja: warmińsko mazurskie

Post autor: kryl » czw mar 29, 2007 09:42

Rozmieszczenie bolców gniazda jest mi znane.Pytanie w którym miejscu na przewodach wpiąć się w instalację samochodu?Najlepiej jakaś grafika.


Kryl

truskawaa
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 138
Rejestracja: śr maja 24, 2006 20:18
Lokalizacja: Hatfield/KRAPKOWICE
Kontakt:

Post autor: truskawaa » czw mar 29, 2007 12:40

ja zakładałem w wyspecjalizowanym warsztacie i podpieli mi sie do przewodów które idą do tylnej lewej lampy...

Najkrótszy odcinek :bajer:



bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3850
Rejestracja: sob lip 09, 2005 10:05
Lokalizacja: Skawina
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw mar 29, 2007 13:14

kryl, grafiki specjalnej nie tzreba. Wpinasz-kierunki z pbu lamp, stop(wystarczy jedna)pozycja (zalecane obie, ale jedna styknie), światło cofania, no i p/m.Przy lampach czasem są wolne wsuwki i wtedy nie ma problemu, jeśli nie to tzreba dorobić.



Awatar użytkownika
damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9192
Rejestracja: wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: damcio151 » czw mar 29, 2007 16:19

bodzio_j pisze:jeśli nie to tzreba dorobić
lub przymocować szybkozłączkami



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » czw mar 29, 2007 19:19

bodzio_j pisze:Przy lampach czasem są wolne wsuwki
dokładnie. Wszystkie potrzebne napięcia i masa są w jednym z niewykorzystanych gniazdek w tylnej lewej lampie. Również od prawego kierunku. Wystarczy zlokalizować miernikiem które to i wpiąć się w nie zakładając na końce kabli od haka żeńskie wsuwki o średnicy 2,5 mm. (trzeba je będzie ciut rozciągnąć śróbokręcikiem żeby weszły). Wtedy jest fachowo, nic się nie tnie i nie psuje.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9192
Rejestracja: wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: damcio151 » czw mar 29, 2007 19:27

Paweł Marek pisze:dokładnie. Wszystkie potrzebne napięcia i masa są w jednym z niewykorzystanych gniazdek w tylnej lewej lampie. Również od prawego kierunku. Wystarczy zlokalizować miernikiem które to i wpiąć się w nie zakładając na końce kabli od haka żeńskie wsuwki o średnicy 2,5 mm. (trzeba je będzie ciut rozciągnąć śróbokręcikiem żeby weszły). Wtedy jest fachowo, nic się nie tnie i nie psuje.
u mnie nie było trzeba było użyć szybkozłączek

pozdrawiam



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » czw mar 29, 2007 19:46

damcio151 pisze:u mnie nie było trzeba było użyć szybkozłączek
kurcze to nie wiem, w GTI żonki też to jest. Chyba że Variant ma dzielone lampy (część na klapie jak w moim Vento to jasne że nie będzie wszystkich.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9192
Rejestracja: wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin

Post autor: damcio151 » czw mar 29, 2007 20:27

Paweł Marek pisze:kurcze to nie wiem, w GTI żonki też to jest. Chyba że Variant ma dzielone lampy (część na klapie jak w moim Vento to jasne że nie będzie wszystkich.
lampy w variancie to jeden element , na klapie ich nie ma.

pozdrawiam
damcio151



truskawaa
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 138
Rejestracja: śr maja 24, 2006 20:18
Lokalizacja: Hatfield/KRAPKOWICE
Kontakt:

Post autor: truskawaa » czw mar 29, 2007 23:05

damcio151 pisze:bodzio_j napisał/a:
jeśli nie to tzreba dorobić

lub przymocować szybkozłączkami
tylko szybkozłaczką...robota z tym na 20 minut:-)



Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3686
Rejestracja: pn sty 09, 2006 23:08
Lokalizacja: Ciechanów

Post autor: inek01 » pt mar 30, 2007 08:41

Musze sprawdzic instalacje przyczepy, bo cos nie bangla chyba we wtyce. Co z czym, zeby sie zaswiecilo sw. cofania ? :-k


[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości