Domykanie szyb z PILOTA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 530
Rejestracja: sob cze 03, 2006 04:02
Lokalizacja: Leicester(UK)

Domykanie szyb z PILOTA

Post autor: rakczek » ndz mar 25, 2007 01:30

Witam.
Wiem ze temat byl setki razy walkowany, jednak nie moge dowiedziec sie zadnych konkretow..

Chcialbym zainstalowac domykanie szyb w aucie tak by po zamknieciu auta pilotem szyby domykaly sie automatycznie

Czy ktos testowal taki uklad z allegro??

Czy insalacja tego urz jest trudna??

Jakies dodatkowe przekazniki???


Bardzo bardzo prosze o porady


http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

greg

Post autor: greg » ndz mar 25, 2007 02:15

rakczek, masz orginalne szyby elektr. orginalny centralny? Jak tak to nie problem -bez kupowania jakichś dodatków



Awatar użytkownika
MK_4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 28
Rejestracja: wt sie 08, 2006 15:39
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: MK_4 » ndz mar 25, 2007 11:54

Witam! Ja tez posiadam org centralny i szyby elektryczne,chcialbym zrobic to samo w mojej czworeczce,masz moze jakies wskazowki czy polecasz wybrac sie do elektryka ;] ?? pozdrawiam


"Spokojny kierowca jest w każdym z nas - nie pozwól by Toba kierował"

greg

Post autor: greg » ndz mar 25, 2007 15:10

MK_4, podmieniasz modół komfortu jeśli masz inny model, (trzeb asprawdzić jaki posiadasz) a jak masz właściwy to tylko pozmieniać ustawienia w kompie. Instrukcję jakby co mam - ściągnąłem z forum passata



Awatar użytkownika
MK_4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 28
Rejestracja: wt sie 08, 2006 15:39
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: MK_4 » ndz mar 25, 2007 15:15

To fano,a gdzie mam sprawdzic jaki moduł posiadam,bo nie bardzo sie na tym znam:) pozdro


"Spokojny kierowca jest w każdym z nas - nie pozwól by Toba kierował"

greg

Post autor: greg » ndz mar 25, 2007 15:26

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=85557 tu dawałem fotki z japońskiej strony jak się dostać do modółu komfortu



Awatar użytkownika
sfiq
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 237
Rejestracja: pn lis 21, 2005 16:17
Lokalizacja: Szczecin / Nowogard
Kontakt:

Post autor: sfiq » ndz mar 25, 2007 16:23

na poczatku sprawdz czy po przytrzymaniu kluczyka w zamku (jak bys normalnie zamykal auto) szyby sie domykaja same ,

jesli tak to masz modul komfortu wiec nie ma problemu

alarmy dzialaja tak ze po nacisnieciu guzika w pilocie puszczaja jeszcze prez ok 15 sekund sygnal do centrala i modul to wylapuje domykajac reszte


[img]http://img39.imageshack.us/img39/6379/logozsrssmaller.jpg[/img]
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/155675.html][img]http://images.spritmonitor.de/155675.png[/img][/url]

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 530
Rejestracja: sob cze 03, 2006 04:02
Lokalizacja: Leicester(UK)

Post autor: rakczek » ndz mar 25, 2007 17:12

Greg...

Posiadam orginalny alarm z pilotem.. Szybki jedynie domykaja sie kiedy domykam kluczykiem auto...

Jesli moglbys bardzo prosilbym o ta instrukcje (po Polsku najlepiej :))

Jakies porady mile widziane.

Dziekuje serdecznie


http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

greg

Post autor: greg » ndz mar 25, 2007 17:20

rakczek, jakbyś mi na pw dał maila to byłoby mi latwiej



Awatar użytkownika
MK_4
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 28
Rejestracja: wt sie 08, 2006 15:39
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: MK_4 » ndz mar 25, 2007 17:24

Z tego co panowie piszecie to mam ten moduł komfortu,kiedy przekrece kluczyk w zamku szybki domykaja sie

[ Dodano: 25 Mar 2007 17:25 ]
W takim razie co zrobic by szybki zamykaly sie po nacisnieciu guzika na pilocie? pzdr


"Spokojny kierowca jest w każdym z nas - nie pozwól by Toba kierował"

greg

Post autor: greg » ndz mar 25, 2007 17:28

MK_4 pisze:W takim razie co zrobic by szybki zamykaly sie po nacisnieciu guzika na pilocie? pzdr
wg instrukcji przy dłuższym przytrzymaniu przycisku powinno uruchomić się domykanie (również szybra)



Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 530
Rejestracja: sob cze 03, 2006 04:02
Lokalizacja: Leicester(UK)

Post autor: rakczek » ndz mar 25, 2007 17:28

NO wiec wlasnie o to samo mi sie rozchodzi....

Lata swoje juz mam i czesto musze wracac sie z domu zastanawiajac czy zamknalem szybe:)))


http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

greg

Post autor: greg » ndz mar 25, 2007 17:33

a dwukrotne naciśnięcie zamykania załącza ryglowanie zamków i włączenie kontroli wnętrza - jeśli jest (więc trzeba by sprawdzić czy to nie załączy czasem domykania)

[ Dodano: Nie Mar 25, 2007 5:37 pm ]
pełną instrukcję jak to zrobić przy pomocy komputera ma ściągnięta (po polsku z forum passata)

[ Dodano: Nie Mar 25, 2007 5:38 pm ]
wiec jakby co to maci edo wyboru - mail forsius(małpa)poczta.fm lub zalogować się an forum passata i sobie poczytać

[ Dodano: Nie Mar 25, 2007 5:51 pm ]
tu tylko cytat z kawałka instrukcji
Opcja 27 (EEPROM serial write).

Po podaniu 27 pojawi się okienko z możliwością podania adresu i wartości docelowej.
Jeżeli zapiszemy nową wartość a nie będziemy znali starej bo np. pomylimy adresy może stanowić to wielki problem bo trudno będzie zgadnąć, który adres został zmieniony wiec dlatego warto dokładnie sprawdzać co się robi (operacja na otwartym sercu).



Po podaniu adresu i wartości docelowej sprawdzamy czy na pewno się zgadza zwłaszcza adres. Jeżeli jest OK. naciskamy ENTER po czym program zapyta czy na pewno wiemy co robimy na co również odpowiadamy mu enterem a zaprzeczamy ESC.

Po wpisaniu wszystkich wartości odpowiednich dla naszego modułu warto sprawdzić poprawność zapisu i używamy do tego opcji 26.

Jeżeli wszystko się zgadza możemy się cieszyć domykanie szyb z przy pomocy pilota.
Aby było weselej możemy również otwierać wszystkie szyby przytrzymując przycisk otwarcia przez kilka sekund.


Instrukcja przeznaczona jest dla większości samochodów (VW Audi Seat Skoda) które używają tego samego wzorca kontroli sterowania typu. Passat B5, B5.5, Golf Mk IV, Leon Miejsca, Jetta, Bora...



Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 530
Rejestracja: sob cze 03, 2006 04:02
Lokalizacja: Leicester(UK)

Post autor: rakczek » pn mar 26, 2007 01:36

Szkoda ale nie udalo mi sie polaczyc z modolem przzez kompa.... Wogle mam inny nr tego modolu niz opisane w linku jaki dostalem od ciebie greg i wogole nie wiem czy da sie cos zrobic...

Moze najlepiej bylo by zainwestowac w modol o poprawnym numerze?? ee chyba za duzo zabawy.

Normalnie lacze sie Vagiem uzywajac com1 tutaj jednak nie wykrywa go..

GREG-u czy ty robiles to usiebie?? Udaloci sie???
A moze przez vaga tez mozna by zakodowac ta funkcje???


Link ciekawy bo znalazlem tam min takie bajery ja blokowanie zamkow po ruszeniu czy sygnal dziwiekowy po zamknieciu lub otwarciu auta... wszystko udalo mi sie ustawic ale vagiem..


I jeszcze pytanko... istnieje jakas instrukcja do vaga?? Chodzi mi o to ze sporo roznych rzeczy samemu mozna zrobic wiedzac tylko jak.

Dziekuje Greg za pomoc i pozdrawiam

[ Dodano: 26 Mar 2007 01:45 ]
Ps a gdybym tak kupil taki modol??? czy po wstawieniu jego musialbym programowac wszystko od zera??? i czy np pilot dzialalby ??


http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 14 gości