czujnik Halla

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
maxien
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 38
Rejestracja: śr lis 29, 2006 16:56
Lokalizacja: Piastów

czujnik Halla

Post autor: maxien » śr lut 14, 2007 22:05

Czy jest mozliwosc wymiany czujnika Halla po rozkreceniu aparatu, czy trzeba wymianiac caly aparat??



Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8881
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » śr lut 14, 2007 22:11

czujnik halla jest to część składowa aparatu zapłonowego mozna wymienic go bez problemu



Awatar użytkownika
maxien
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 38
Rejestracja: śr lis 29, 2006 16:56
Lokalizacja: Piastów

Post autor: maxien » śr lut 14, 2007 22:13

dzieki bardzo biore sie za wymiane :bigok:


http://images21.fotosik.pl/400/b0be6dafd7a2736fmed.jpg

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2799
Rejestracja: śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda

Re: czujnik Halla

Post autor: RobertP » śr lut 14, 2007 22:22

maxien pisze:Czy jest mozliwosc wymiany czujnika Halla po rozkreceniu aparatu, czy trzeba wymianiac caly aparat??
a co się dzieje ? czy na pewno hall ?
o diagnozie moze poczytaj np.:
TUTAJ
i
TUTAJ
i
TUTAJ


remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Awatar użytkownika
maxien
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 38
Rejestracja: śr lis 29, 2006 16:56
Lokalizacja: Piastów

Post autor: maxien » śr lut 14, 2007 22:26

na pewno halla bo nie ma iskry a cewke sprawdzilem i dobra jest, tylko nie moge rozebrac tego aparatu wie moze ktos jak


http://images21.fotosik.pl/400/b0be6dafd7a2736fmed.jpg

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8881
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » czw lut 15, 2007 10:57

Obrazek



Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Posty: 1019
Rejestracja: wt mar 21, 2006 22:07
Lokalizacja: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » czw lut 15, 2007 14:53

Moze masz inny aparat ale chodzi o to samo co w linku :

http://vwgolf.pl/index.php?id=poradaaparat

pozdro



palermos
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 25
Rejestracja: wt lut 13, 2007 19:58
Lokalizacja: Tychy

Post autor: palermos » czw lut 15, 2007 16:01

Ja się przyłącze i spytam czy winą uszkodzenia halla może być problem z odpalaniem ? Musze troszkę pokrecieć 2-3 sek zanim zapali. A czasami jak zapali to zaraz zgasnie. Ale jak już odpali to działa normalnie, jak jest rozgrzany to tak jak by troche szybciej łapał, zaznaczam ze wymieniłem pompe paliwa, swiece kable. Na vagu pokazuje jakis bład z halotronem. Chyba cos takiego 00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)



RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2799
Rejestracja: śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda

Post autor: RobertP » czw lut 15, 2007 16:45

palermos pisze:Ja się przyłącze i spytam czy winą uszkodzenia halla może być problem z odpalaniem ? Musze troszkę pokrecieć 2-3 sek zanim zapali. A czasami jak zapali to zaraz zgasnie. Ale jak już odpali to działa normalnie, jak jest rozgrzany to tak jak by troche szybciej łapał, zaznaczam ze wymieniłem pompe paliwa, swiece kable.
oj... nie wychodzi żeby to była wiana halla
palermos pisze:Na vagu pokazuje jakis bład z halotronem. Chyba cos takiego 00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)
a pytanko jak diagnozowaleś silnik w swoim samochodzie ? czy silnik nie pracował ?
ja tak to taki błąd może wywalić że coś z czujnikiem halla


remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Awatar użytkownika
maxien
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 38
Rejestracja: śr lis 29, 2006 16:56
Lokalizacja: Piastów

Post autor: maxien » czw lut 15, 2007 16:54

Dzieki Jacenty85 o to mi chodzilo.


http://images21.fotosik.pl/400/b0be6dafd7a2736fmed.jpg

palermos
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 25
Rejestracja: wt lut 13, 2007 19:58
Lokalizacja: Tychy

Post autor: palermos » pt lut 16, 2007 08:22

RobertP pisze:a pytanko jak diagnozowaleś silnik w swoim samochodzie ? czy silnik nie pracował ? ja tak to taki błąd może wywalić że coś z czujnikiem halla
Faktycznie miałeś racje, zdiagnozowałem go wczoraj jeszcze raz na zgaszonym i zapalonym silniku, na zgaszonym błąd był a na zapalonym nie. :)

Wiec czego to może być wina ?? Ktoś mi kiedyś mówił że musze tam coś przeczyscic jaką dysze czy dolot nie pamietam ...



RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2799
Rejestracja: śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda

Post autor: RobertP » pt lut 16, 2007 16:00

palermos pisze:
RobertP pisze:a pytanko jak diagnozowaleś silnik w swoim samochodzie ? czy silnik nie pracował ? ja tak to taki błąd może wywalić że coś z czujnikiem halla
Faktycznie miałeś racje, zdiagnozowałem go wczoraj jeszcze raz na zgaszonym i zapalonym silniku, na zgaszonym błąd był a na zapalonym nie. :)

Wiec czego to może być wina ?? Ktoś mi kiedyś mówił że musze tam coś przeczyscic jaką dysze czy dolot nie pamietam ...
hmm, problemu doszukiwał bym się w czujniku temperatury i mapkach startowych
może za duża paliwa idzie, może ma nieszczelności w dolocie, nie wiem
trzeba by było popatrzeć ...
zastukaj może do Jacentego to gość który wie w czym rzecz w benzyniakach z tego typu sterowaniem


remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości