Gdzie znajduje się przepływomierz bo wyczytałem że...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

mmarek
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 226
Rejestracja: czw gru 28, 2006 19:29
Lokalizacja: dolny slask

Gdzie znajduje się przepływomierz bo wyczytałem że...

Post autor: mmarek » pn sty 15, 2007 01:01

witam. Przeglądałem forum i wyczytałem ze moja wersja golfa powinna posiadać przepływomierz powietrza (wersja amerykanska) przekopałem całe forum żeby sie dowiedzieć w którym miejscu sie to znajduje i nic nie znalazłem. w którym to moze być miejscu ?
z góry dziekuje za odpowiedzi



RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2799
Rejestracja: śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda

Re: Gdzie znajduje się przepływomierz bo wyczytałem że...

Post autor: RobertP » pn sty 15, 2007 01:03

mmarek pisze:witam. Przeglądałem forum i wyczytałem ze moja wersja golfa powinna posiadać przepływomierz powietrza (wersja amerykanska) przekopałem całe forum żeby sie dowiedzieć w którym miejscu sie to znajduje i nic nie znalazłem. w którym to moze być miejscu ?
z góry dziekuje za odpowiedzi
trzeba bylo napisac jaki masz silnik (model, rocznik, typ silnika itd)
a przepływomierz znajduje sie na dolocie z filtra powietrza,
masz tam podpiete kostką kabelki .... poszukaj koło filtra powietrza :bigok:


remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

mmarek
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 226
Rejestracja: czw gru 28, 2006 19:29
Lokalizacja: dolny slask

Post autor: mmarek » pn sty 15, 2007 01:09

Witam. dzieki za odzew. Spojrz na zdjęcie moze dojrzysz czy w koncu mam ten przeływomierz czy nie :)



Obrazek



RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2799
Rejestracja: śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda

Post autor: RobertP » pn sty 15, 2007 01:20

no nie ma
a czemu wogole pytasz
a jak jest to jest tutaj jak na twoim zdjęciu

Obrazek

może jest inne rozwiązanie w tym typie silnika
dlatego też spytałem o typ silnika może by się znalazła
informacja w którejś książce


remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

mmarek
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 226
Rejestracja: czw gru 28, 2006 19:29
Lokalizacja: dolny slask

Post autor: mmarek » pn sty 15, 2007 01:30

Dzieki za pomoc. Pytam bo jestem ciekawy auta a nigdzie nie mogłem znaleść jakiś zdjęć z zamontowanym przepływomierzem w "silniku" a niby ta moja wersja miała takowy posiadać i myślałem że ktoś go "ukrył" :) albo wywalił ( a moze go wywalił ?) jeszcze mnie zastanawia że nie mam odmy i nie wiem czy ktoś ją zdemontował czy tak ma już być (ale jakaś dziura z drugiej strony obudowy filtra powietrza jest czyli w obudowie filtra są dwe dziury i nie wiem cvzy tak ma być :/ silnik to ADD 1.8 digifant
pozdrawiam



RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2799
Rejestracja: śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda

Post autor: RobertP » pn sty 15, 2007 01:47

mmarek pisze:silnik to ADD 1.8 digifant
zobacz sobie fotke stąd TUTAJ
ja Ci już nic więcej nie powiem nie mam ETKI


remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » pn sty 15, 2007 17:00

mmarek złap kontakt z forumowiczem paww18. Ona ma autoi z silnikiem może wie już coś więcej. Wygląda że masz wszystko ok, ale znaleźć coś na europejskich stronach się nie da o nim. Może coś goglami na hiszpańskojęzycznych stronach, bo był robiony na mexyk i brazylię (może na akoholu chodzi :) )


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
paww18
Sprzedawca
Sprzedawca
Posty: 682
Rejestracja: wt kwie 25, 2006 22:37
Lokalizacja: Dolny Slask

Post autor: paww18 » czw lut 01, 2007 23:51

Witam, ten silnik nie ma przeplywomierza ;) a znalesc cos na jego temat graniczy z cudem :) pozostaje tylko ETKA niestety :/

pozdrawiam



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 18 gości