[MK3 AEA] czujnik hala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

asia_wacek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: czw lis 17, 2005 23:08
Lokalizacja: rzeszow
Kontakt:

[MK3 AEA] czujnik hala

Post autor: asia_wacek » ndz paź 15, 2006 21:01

czym obiawia sie uszkodzony czujnik hala . Ile kosztuje i czy samemu morzna go wymienidz. Zgury dzieki za rade
Ostatnio zmieniony ndz paź 15, 2006 21:45 przez asia_wacek, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
Arek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 996
Rejestracja: pt paź 28, 2005 17:56
Lokalizacja: Malbork
Kontakt:

Post autor: Arek85 » ndz paź 15, 2006 21:07

czujniki hala masz w takich cenach --->

http://www.allegro.pl/item132411674_czu ... skoda.html

http://www.allegro.pl/item134681579_czu ... skoda.html

Czujnik halla podaje sygnał o położeni wału i należy do układu sterującego momentem zapłonu



Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2511
Rejestracja: czw sie 03, 2006 01:14
Lokalizacja: Przemyśl

Post autor: Grzesiekk1982 » ndz paź 15, 2006 21:13

Witam.
Wejdz na to:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... jnik+halla
tu wkleiłem sposób diagnozowania czujnika Halla i temperatury. Objawy opisał mniej więcej autor tematu.
Pozdrawiam.



Awatar użytkownika
vwarek
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7089
Rejestracja: ndz lip 16, 2006 16:03
Lokalizacja: zDolny Śląsk

Post autor: vwarek » ndz paź 15, 2006 21:23

asia_wacek pisze:czym obiawia sie uszkodzony czujnik hala
"Zdechnięciem" motoru. Użyj/cie szukajki, nieźle działa co udowadnia swoim postem Grzesiekk1982.


The quieter you become, the more you are able to hear...

Obrazek

Awatar użytkownika
Jacenty85
Forum Master
Forum Master
Posty: 1019
Rejestracja: wt mar 21, 2006 22:07
Lokalizacja: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Jacenty85 » ndz paź 15, 2006 21:48

Popsuty na amen-samochód zgaśnie bez możliwoscie odpalenia go.
Jeśli się zaczyna psuć objawy są następujace: kiedy samochód stoi na jałowym potrafi sam podnieść se obroty (niewiadomo skąd), potrafi przerwać prace, podczas jazdy np. z "jednostajną" prędkością potrafi objawić się takim chwilowym zamuleniem (jakby slinik na chwile zgasł i odpalił), czasem podczas przyspieszania nie ma mocy.W intercarsie cena to 235 złotych za sam czujnik do systemu Boscha. Jeśli nie chcesz rozbierać aparatu możesz kupić używany aparat zapł. ale polecam oryginalny (Bosch lub Magentti) ODRADZAM APARATÓW Z ALLEGRO ZA ŚMIESZNE 170 ZŁ.pozdrawiam



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot], Maher, Tomekps i 24 gości