[VW Lupo] Wymiana linki sprzęgła brak sprzęgła

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

jendras101
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: pt sie 18, 2006 18:42
Lokalizacja: Będzin

[VW Lupo] Wymiana linki sprzęgła brak sprzęgła

Post autor: jendras101 » pt sie 18, 2006 18:51

Cześć.Po wymianie sprzegła w VW Lupo miałem problem z założeniem linki z samoregulatorem.Po założeniu, sprzegło tak ślizga że samochód nie chce ruszyć z miejsca. Co zrobić?Wymienić linkę na taką bez samoregulacji?Wydaje mi się że samoregulator się rozleciał

Do autora: w temacie precyzuj jakiego auta dotyczy problem (dodatkowo jesli ma to ulatwic rowniez model silnika)
Ostatnio zmieniony pt sie 18, 2006 18:57 przez jendras101, łącznie zmieniany 2 razy.



tomala2301
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 145
Rejestracja: pt cze 16, 2006 22:00
Lokalizacja: dolnyśląsk- WOŁÓW
Kontakt:

Post autor: tomala2301 » pt sie 18, 2006 20:40

Witam , masz podparte sprzęgło musisz samoregulator linki nastawić , jak mi się wydaje to musisz złapać za linkę i za samoregulator i ciągnąc linke a trzymać w miejscu samoregulator ,żeby się linka troche wyciągneła ale jak coś to jutro b.ede wiedział więcej bo niepamiętam . Pozdrawiam



jendras101
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: pt sie 18, 2006 18:42
Lokalizacja: Będzin

Post autor: jendras101 » pt sie 18, 2006 21:06

Dzięki za info. Ale tak już próbowałem.I nie poszło ani o milimetr.Problem polega na tym że nie miała linka zabezpieczenia taśmą na samoregulatorze i teraz nie wiem czy istnieje jakaś możliwość skręcenia tego saoregolatora, tak żeby wydłużyć linkę? Jeśli jest taka opcja to jak to zrobić? Są na nim jakieś pierścienie które się obracają ale w ograniczonym zakresie. Jak czegoś się dowiesz, będę wdzięczny. Pozdrawiam



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości