Mam golfa IV 1.4 16V. Silnik dziwnie klekocze na niskich obrotach ale tylko wtedy gdy jest zimny. Druga sprawa to silnik bierze mi litr oleju na 2 tygodnie. Miesiecznie robie ok 1300 km, ponieważ dojeżdzam autem do szkoły. W skodzie wycenili mi naprawę silnika na ok 2500 zł. Zastanawialem sie czy taniej nie będzie poprostu wymienić silnik, ale jak już to na 1.9 tdi 110km. Proszę o pomoc
1.4 16V bierze duzo oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!!!
Mam golfa IV 1.4 16V. Silnik dziwnie klekocze na niskich obrotach ale tylko wtedy gdy jest zimny. Druga sprawa to silnik bierze mi litr oleju na 2 tygodnie. Miesiecznie robie ok 1300 km, ponieważ dojeżdzam autem do szkoły. W skodzie wycenili mi naprawę silnika na ok 2500 zł. Zastanawialem sie czy taniej nie będzie poprostu wymienić silnik, ale jak już to na 1.9 tdi 110km. Proszę o pomoc
Polecam lekturę na forum o silniku, którym posiadasz napisano już wiele - głownie o ich wadach niestety.
-
marekson95
- Nowicjusz

Re: 1.4 16V bierze duzo oleju
Zdecydowanie, szczególnie że potrzebujesz kompletny silnik wraz z komputerem i wiązkami, skrzynie, licznik, półosie, przeguby, hamulce, wydech, zbiornik paliwa, pedały, zawieszenie. Panowie, o czym zapomniałem?romcio9 pisze:Zastanawialem sie czy taniej nie będzie poprostu wymienić silnik, ale jak już to na 1.9 tdi 110km. Proszę o pomoc
Re: 1.4 16V bierze duzo oleju
ok z wymiany silnika na diesla wyleczyliście mnie ;p a może zmiana na 1.6 ?
1.4 tak już ma. A nie lepiej sprzedać autko i chociażby dołożyć kupić wspomnianego diesla ? 1.6 nie brały aż tak bardzo oleju za to 2.0 jeszcze bardziej.