Jaka pojemnosc baku w mk3

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
Arczi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 350
Rejestracja: wt sty 18, 2005 21:09
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Kontakt:

Jaka pojemnosc baku w mk3

Post autor: Arczi » śr lut 15, 2006 15:35

Mam pytanie odnosnie pojemnosci baku w mk3.
Auto jest z 97 roku 90 km i myslalem ze mam 45 l ale tankowalem i weszlo 46 cos w baku bylo na rezerwie i jeszcze z 2 l by weszły



Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 404
Rejestracja: wt paź 04, 2005 13:45
Lokalizacja: Białystok,Bielsk Podlaski
Kontakt:

Post autor: ksionc » śr lut 15, 2006 16:33

powinno byc napisane w ksiazce pojazdu, czy tam instrukcji obslugi jak kto woli. mysle ze 50l minimum.


Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 404
Rejestracja: wt paź 04, 2005 13:45
Lokalizacja: Białystok,Bielsk Podlaski
Kontakt:

Post autor: ksionc » śr lut 15, 2006 17:17

rafi1985 pisze:bak ma pojemnosc 55 litrow a rezerwa 7 litrow
czyli razem 62 litry... żarcik :grin:


Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn

Awatar użytkownika
toffi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 252
Rejestracja: czw sty 19, 2006 14:01
Lokalizacja: lublin

Post autor: toffi » śr lut 15, 2006 19:43

ja do swojego 1.9 wladowalem 58litrow pozdro


[img]http://images2.fotosik.pl/183/0795be97b173c65b.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Pruszkowiak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1428
Rejestracja: ndz gru 04, 2005 21:02
Lokalizacja: Warszawa/Pruszków
Kontakt:

Post autor: Pruszkowiak » śr lut 15, 2006 20:20

W instrukcji jest napisane tak:
55litrów-Limousine
60litrów-Variant
65litrów-Syncro
i jak wiadomo 7 litrów rezerwy oczywiście wliczone w to.Pozdro



Awatar użytkownika
Michalak
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 61
Rejestracja: śr lut 08, 2006 23:49
Lokalizacja: 3Miasto
Kontakt:

Post autor: Michalak » śr lut 15, 2006 23:05

Czyli ja mam Varianta bo Variant to >(kombi) zbiornik posiadam w takim wypadku 60L tak ?


[url=http://www.wincent30.prv.pl/][img]http://83.238.41.10/wincent/Foto/4golfy.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Pruszkowiak
Forum Master
Forum Master
Posty: 1428
Rejestracja: ndz gru 04, 2005 21:02
Lokalizacja: Warszawa/Pruszków
Kontakt:

Post autor: Pruszkowiak » wt lut 21, 2006 23:54

KOMBI=VARIANT to 60 litrów ale w praktyce jest inaczej.Zależy na jakie stacji tankujesz.Na jednej wejdzie Ci 57 litrów a na innej 61 litrów.Oszukują i rżną jak się da.



Johny1984
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 709
Rejestracja: pn gru 12, 2005 00:50
Lokalizacja: Łomianki / VaWa
Kontakt:

Post autor: Johny1984 » śr mar 29, 2006 22:42

moj Mk3 ma pojemnosc baku (teoretyczna-w ksiazce) 55l.
ostatnio wlalem 58l i sie zmiescilo na wylew(lalem recznie z karnistrow (oznakowane miarki).....
cos w tym musi byc....






pozdro


[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].

Awatar użytkownika
daszczyk
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 195
Rejestracja: ndz kwie 24, 2005 22:32
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: daszczyk » czw mar 30, 2006 13:18

cześć !!

z boku wlewu na jego gwincie macie taki czarny przycisk. Wciskając go otwiera się gardło (odpowietrzenik) do kolejnych 7 litrów ;). Mam Varianta i zalałem kiedys na maksa 63litry

pozdrawiam


Seba

rademenes
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 39
Rejestracja: ndz sie 22, 2004 15:24
Lokalizacja: Kalisz
Kontakt:

Post autor: rademenes » pt mar 31, 2006 11:08

daszczyk pisze:cześć !!

z boku wlewu na jego gwincie macie taki czarny przycisk. Wciskając go otwiera się gardło (odpowietrzenik) do kolejnych 7 litrów ;). Mam Varianta i zalałem kiedys na maksa 63litry

pozdrawiam
Tez mam Varianta TDI i ja natomiast zalalem prawie 70ltr. Trzeba miec troche cierpliwosci i prawie pusty bak. Aha i dystrybutor napewno nie oszukiwal :grin:



Awatar użytkownika
Agnes i Maciek
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: wt lut 21, 2006 11:24
Lokalizacja: Ciechanów/Płońsk

Post autor: Agnes i Maciek » ndz kwie 02, 2006 11:14

daszczyk pisze:cześć !!

z boku wlewu na jego gwincie macie taki czarny przycisk. Wciskając go otwiera się gardło (odpowietrzenik) do kolejnych 7 litrów ;). Mam Varianta i zalałem kiedys na maksa 63litry

pozdrawiam
Zgadza się jest tzw. odpowietrznik
W każdym golfie także ;) w moim


_______________________________________
>>> Agnes & Maciek <<<
>>> GOLF III - 1,9 diesel <<<

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3686
Rejestracja: pn sty 09, 2006 23:08
Lokalizacja: Ciechanów

Post autor: inek01 » ndz kwie 02, 2006 12:06

Przeczytajcie ten temat. Troche smieszny ;) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=37763



Johny1984
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 709
Rejestracja: pn gru 12, 2005 00:50
Lokalizacja: Łomianki / VaWa
Kontakt:

Post autor: Johny1984 » ndz kwie 02, 2006 17:29

hahahaha dobre :) ....tak wszyscy poprostu mamy dwa zbiorniki i tzeci malutki....hahahahaha :) - mlody forumowicz -jeszcze sie dowie to i owo...


pozdro


[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości