1.3 z gaźnika na wtrysk

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
Mariusz15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 375
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:52
Lokalizacja: Kol.Drzewce k. Nałęczowa Grupa Lubelska/Irlenda/Larne
Kontakt:

1.3 z gaźnika na wtrysk

Post autor: Mariusz15 » pn lip 26, 2010 09:12

witam mam pytanie co jest potrzebne do wsadzenia silnika 1.3 na wrysku, czym się rozni od gaźnika i co trezba przerobić. czy dużo elektryki trzeba ruszać bo to chyba główna różnica

[ Dodano: 26 Lip 2010 19:24 ]
??


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1843584#1843584]Zapraszam do komentowania MKII by Mariusz15[/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7afdcaec1d199d5a.html][img]http://images37.fotosik.pl/51/7afdcaec1d199d5a.jpg[/img][/url]

MaRo1705
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 486
Rejestracja: pt wrz 07, 2007 23:20
Lokalizacja: Szczedrzyk k/Opola
Kontakt:

Post autor: MaRo1705 » wt lip 27, 2010 13:54

Mariusz15, najlepiej silnik wraz z instalacja reszta moze zostac , skrzynie sa te same rozrusznik alternator tez reszta nie muszisz zmienic caly silnik z osprzetem wtrysku czyli wtryskiwacze kolektor dolotowy oprzeplywke puche filtra i wiazke silnika dolozyc kompa


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186922][img]http://images42.fotosik.pl/168/5045874243d5bdca.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Mariusz15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 375
Rejestracja: śr maja 02, 2007 16:52
Lokalizacja: Kol.Drzewce k. Nałęczowa Grupa Lubelska/Irlenda/Larne
Kontakt:

Post autor: Mariusz15 » wt lip 27, 2010 14:15

właśnie mi o to chodzilo dzięki. bo musze zmienić silnik bo tego już się nie opłaca naprawiać czyli sam silnik + cala elektryka?? a czy taniej nie wyjdzie mi np 1.6 lub 1.8 na gaźniku??


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1843584#1843584]Zapraszam do komentowania MKII by Mariusz15[/url]
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7afdcaec1d199d5a.html][img]http://images37.fotosik.pl/51/7afdcaec1d199d5a.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Posty: 9185
Rejestracja: czw lis 16, 2006 21:12
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt lip 27, 2010 14:23

Mariusz15 pisze:właśnie mi o to chodzilo dzięki. bo musze zmienić silnik bo tego już się nie opłaca naprawiać czyli sam silnik + cala elektryka?? a czy taniej nie wyjdzie mi np 1.6 lub 1.8 na gaźniku??
Taniej niekoniecznie, na pewno prościej. Dużo mniej grzebania w porównaniu do wielopunktu. Ale gaźnik 2E2 to też nie mistrzostwo świata i są z nimi problemy. Jeśli już to RP, tez trochę grzebania z instalacją ale dobra konstrukcja. W porównaniu do 1,3 do wymiany łapy, skrzynia, chłodnica może być za mała (nie wiem czy była różnica z 1,3). Dodatkowo robota z dostosowaniem instalacji. Do 1,6 mikser podejdzie ten co masz ale może mieć za mały przelot.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości