Przepustnica (monowtrysk) 1.8RP

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 895
Rejestracja: ndz wrz 10, 2006 19:54
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Przepustnica (monowtrysk) 1.8RP

Post autor: raf1al » pn lip 05, 2010 21:37

czy ta przepustnica co poniżej nadaje sie do 1.8RP wygląda podobnie lecz u siebie nie mam tego czegoś co zaznaczone na foto!

co to i do czego służy!

[/URL] Obrazek



Awatar użytkownika
zjawa
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 187
Rejestracja: wt cze 26, 2007 08:53
Lokalizacja: Świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: zjawa » wt lip 06, 2010 09:49

ta część powoduje wolniejsze zamykanie przepustnicy , to taki amortyzator że jak zdejmiesz od razu nogę z gazu to obroty spadną powoli .


-----------o00o----'(_)'----o00o-----------

raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 895
Rejestracja: ndz wrz 10, 2006 19:54
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Post autor: raf1al » wt lip 06, 2010 15:40

zjawa pisze:ta część powoduje wolniejsze zamykanie przepustnicy , to taki amortyzator że jak zdejmiesz od razu nogę z gazu to obroty spadną powoli .
a na da się do golf II 1.8RP taki zestaw jak na foto??
bo z wygladu bardzo podobne



Awatar użytkownika
kwadrat
Forum Master
Forum Master
Posty: 1357
Rejestracja: śr sty 17, 2007 19:36
Lokalizacja: SC CzęstochoVWa

Post autor: kwadrat » wt lip 06, 2010 16:36

raf1al, dziwne że nie masz u siebie tego spowalniacza obrotów. Ta przepustnica co pokazałeś wydaje mi się identyczna jak u mnie, a więc powinna pasować do RP



raf1al
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 895
Rejestracja: ndz wrz 10, 2006 19:54
Lokalizacja: Wieliczka
Kontakt:

Post autor: raf1al » wt lip 06, 2010 19:54

kwadrat pisze:raf1al, dziwne że nie masz u siebie tego spowalniacza obrotów. Ta przepustnica co pokazałeś wydaje mi się identyczna jak u mnie, a więc powinna pasować do RP
nie mam bo miałem automat przedtem i inaczej linki gazu szły!



Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2554
Rejestracja: wt paź 02, 2007 11:39
Lokalizacja: ST
Kontakt:

Post autor: RasPL » wt lip 06, 2010 21:27

i nie każdy RP ją ma, ja też nie mam


mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Awatar użytkownika
adikus7
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 71
Rejestracja: czw kwie 19, 2007 21:43
Lokalizacja: Chorzów (Schwarzenborn)
Kontakt:

Post autor: adikus7 » wt lip 06, 2010 23:14

Też nie mam a obroty bardzo łagodnie spadają.



Awatar użytkownika
kwadrat
Forum Master
Forum Master
Posty: 1357
Rejestracja: śr sty 17, 2007 19:36
Lokalizacja: SC CzęstochoVWa

Post autor: kwadrat » wt lip 06, 2010 23:42

No to ja np mam na pewno, bo jak czyściłem przepustnicę to rzuciło mi się to w oczy. Może ktoś u was wyciągnął :grin:



Awatar użytkownika
RasPL
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2554
Rejestracja: wt paź 02, 2007 11:39
Lokalizacja: ST
Kontakt:

Post autor: RasPL » śr lip 07, 2010 20:05

który rok masz tego swojego mk2 i jak idą przewody paliwowe, ja mam już tak jak w mk3 jest nie ma nawet miejsca na ten tłumik


mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 66 gości