SWAP ABF'a z Toledo do MKIII GTI 2E

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 449
Rejestracja: czw lis 16, 2006 23:08
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

SWAP ABF'a z Toledo do MKIII GTI 2E

Post autor: deamon » sob cze 19, 2010 23:35

Witajcie
Więc tak, kupiłem Seata Toledo z silnikiem 2.0 16V który chcem przełożyć do swojego golfa MKIII GTI. W seacie jest tez klima manulana którą chcem zabrać i teraz mam parę pytań.

1. Czy skrzynia biegów z 2E będzie pasować do ABF'a?
2. Czy skrzynka bezpieczników może zostać z Golfa? może ktoś ma jakieś schematy które wtyczki idą pod maskę?
3. Czy klimatyzacja z Toledo będzie pasować do MKIII? głównie chodzi o całą nagrzewnicę. Przydałby się tez schemat klimatyzacji oraz jakieś oznaczenia przekaznikow ktore sa od klimy.

Narazie tyle. Z góry dziekuję za pomoc.
Pzdr



Awatar użytkownika
dziabi3
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 905
Rejestracja: pt maja 16, 2008 15:34
Lokalizacja: xxxxxxxx

Post autor: dziabi3 » ndz cze 20, 2010 00:07

pytaj imperfektcall czy jakoś tak z tego forum on ma abf wsadzonego zamiast abs


był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 449
Rejestracja: czw lis 16, 2006 23:08
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Post autor: deamon » ndz cze 20, 2010 00:10

Dzieki za pomoc. Nie wiem czy i tak nie przełożę całej instalacji łacznie z e swiatlami itp bo nie chcę pruć instalacji za bardzo. A jak Ty uważasz?
A i co z pompą paliwa? może zostać ta z 2E?



Awatar użytkownika
Jessy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 337
Rejestracja: wt paź 30, 2007 09:07
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Post autor: Jessy » ndz cze 20, 2010 00:23

Pompa paliwa w 2E jest 3barowa, wiec powinna jeszcze spasic.


Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 449
Rejestracja: czw lis 16, 2006 23:08
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Post autor: deamon » ndz cze 20, 2010 10:54

Jessy, marianmk2, Dzieki chłopaki :pub: zaraz jade do garażu pruć instalacje w obu autach i zobaczymy co i jak :)

[ Dodano: 20 Cze 2010 22:58 ]
marianmk2, No i niestety nie jest tak prosto jakby sie moglo wydawac :/ instalacje z golfa (te 3 wtyczki) wyprułem bez problemu ale z seata to jest jakaś masakra :/ nie ma podziału pod maską na elektryke silnika i resztę, wszystko idzie w jednej wiazce do skrzynki bezpoiecznikow i teraz nie wiem co robic :/ czy pruc cala instalke i przekladac czy co.... jestem troche podłamany...

[ Dodano: 23 Cze 2010 23:47 ]
ABF siedzi juz w komorze i jest podłączony... ale oczywiście żeby nie było łatwo to jest jeden problem... silnik pali i pracuje ładnie ale nie mogę się połączyć VAGIEM :/ nie wiem dlaczego, komputer nie widzi wogole kasety ABF'a :/ czy może to byc spowodowane tym że w seacie było złącze OBD1 a teraz podłączam go pod OBD2? Może ktoś wie gdzie podłączyć na nowo złącze obd2?



Awatar użytkownika
maciekpppp87
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 219
Rejestracja: pt kwie 13, 2007 19:17
Lokalizacja: Koszalin
Kontakt:

Post autor: maciekpppp87 » śr cze 23, 2010 23:50

pięknie gada robi kupę hałasu miód malina :D


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129509

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 68 gości