Witam mam problem z moim MK2 z silnikiem 1.6 r.91 a mianowicie mam zbyt wysokie obroty na luzie (bieg jałowy) tak jak w temacie ok 1200 obr/min na początku myślałem ze to jest spowodowane zimnem i ze sanie tak długo idze ale pojechałem gdzies dalej i tak samo było cały czas,wiec czy ciepły czy zimny ma za wysokie obroty i bojje sie ze mocno mi sie to odbije na spalaniu . I nie wiem czego to jest wina , kolega mi mówił ze moze mi sie przepustnica do konca nie cofac i dlatego ma takie obroty . Ale ja mysle ze to moze byc wina silniczka krokowego . Prosze o pomoc bo czuje ze mój golfik bedzie teraz pił niemiłosiernie gazior ;D .
P.S
Mam go dopiero tydzień.Wydaje mi sie ze powinien miec na luzie ok 900 a nie 1200 obr/min
Wysokie obroty na luzie ok 1200 obr/min ?? dlaczego ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
futer9, nie napisałeś czy masz gaz, a wstawiłeś temat na dziale LPG. Jesli nie masz LPG to poszukaj jest cały wielki temat o gaźniku twojego auta (pierburg 2EE najpewniej). A jeśli masz lpg to napisz co się dzieje na benzynie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
No więc szukaj na forum ogólnotechnicznym, olbrzymi temat o kłopotach z PN jest. Gaz mógł tą awarię spowodowac może, ale w tym temacie się dowiesz jak naprawiać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.