Wymiana wkladki w zamku klapy bagażnika MK2...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
Skieleton
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: czw mar 04, 2010 08:02
Lokalizacja: Hell

Wymiana wkladki w zamku klapy bagażnika MK2...

Post autor: Skieleton » czw mar 04, 2010 16:06

Wkładka zaklinowała mi sie na pozycji otwartej i za boga kluczykiem nie da się bagażnika zamknąć. Wyciągnąłem już cały zamek lecz mam problem z demontażom samej wkładki. Może ktoś sie orientuje jak to zrobić??



Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Posty: 9185
Rejestracja: czw lis 16, 2006 21:12
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: jhosef » czw mar 04, 2010 16:58

Robiłem to pare lat temu więc nie pamiętam dokładnie jak to było. Wiem, że niezbyt kłopotliwe. Z tyłu było zabezpieczenie a później trzeba było wypchnąć.

Ostatnio naprawiałem w mk3, po zdjęciu zabezpieczenia i płytki dźwigienek wystarczyło wkładkę wypchnąć. Później czyszczenie zapieczonych zapadek i złożenie do kupy.



krzysiek_ae
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 84
Rejestracja: wt paź 14, 2008 12:27
Lokalizacja: Suwałki

Post autor: krzysiek_ae » czw mar 04, 2010 18:02

ja ostatnio to robiłem, tam jest taka śrubka co mocuję wkładkę czyli bębenek do tej kostki, odkręć ją i wyjmij bębenek napsikaj wd-40 wyczyść trochę go bo tam dużo syfu mogło się nazbierać przez co blokuje zapadki ..
daj znać jak zrobisz, aaa a tak wogólę żeby wyjąć zamek musisz tą listwę odkręcić i potem od wewnętrznej strony wyciągnij tan długi plastik maskujący co jest bodajże na 6 zatrzaskach poradzisz sobie


;)

Awatar użytkownika
szysz61
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 329
Rejestracja: pn wrz 03, 2007 22:06
Lokalizacja: Kościerzyna

Post autor: szysz61 » czw mar 04, 2010 23:36

Tu masz dokładny opis rozwiązania problemu:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... c&start=15



Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Posty: 9185
Rejestracja: czw lis 16, 2006 21:12
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: jhosef » pt mar 05, 2010 09:46

szysz61 pisze:Tu masz dokładny opis rozwiązania problemu:
http://forum.vwgolf.pl/vi...er=asc&start=15
To jest do mk4



Awatar użytkownika
szysz61
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 329
Rejestracja: pn wrz 03, 2007 22:06
Lokalizacja: Kościerzyna

Post autor: szysz61 » pt mar 05, 2010 19:01

Przepraszam, niedokładnie doczytałem temat postu.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości