jak podłączyc czujnik temp silnika na wskażnik na licznik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: sob sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie Tomaszów Maz

jak podłączyc czujnik temp silnika na wskażnik na licznik

Post autor: Pawel_Mk2 » pt lut 19, 2010 20:38

witam mam taki problem że pod maska nie mam wogle wtyczki z przewodem na czujnik temperatury cieczy w chłodnicy. i czy da się podpiąć kable na czujnik i przeciagnąc je do licznika i tam podpiąć do wskaźnika temp???????? żeby mi to działało.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lut 19, 2010 20:41

Jeden kabelek czujnika do masy a drugi do pinu 4 białej wtyczki w zegarach i powinno gadać.


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: sob sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie Tomaszów Maz

Post autor: Pawel_Mk2 » pt lut 19, 2010 21:02

to jest zdjęcie licznika z tyłu i pod które śrubki trzeba przewody podpiąć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lut 19, 2010 21:08

pytanie jaki w ogóle masz licznik...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=1329 luknij to


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: sob sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie Tomaszów Maz

Post autor: Pawel_Mk2 » pt lut 19, 2010 21:10

mam na dwie wtyczki a tak wogóle dzisiaj kupiłem sobie nowy licznik nawet mfa tylko manetki nie mam ale zegarek jest ;D heh facet na szrocie dal mi go za 50 zł
super tanio. z obrotomierzem oczywsicie.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lut 19, 2010 21:13

golfiarz II 1.8 rp pisze:mam na dwie wtyczki
no to pisałem że 4 pin białej wtyczki...


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: sob sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie Tomaszów Maz

Post autor: Pawel_Mk2 » pt lut 19, 2010 21:17

ten na gorze to czujnik????? czy to pod spodem
najlepiej żebym wiedział obydwa do czego sa

[ Dodano: 19 Lut 2010 20:19 ]

[ Dodano: 19 Lut 2010 20:20 ]
Biała wtyczka 4|Czujnik temperatury cieczy chłodzacej
czyli tam mam wsadzic przewód i co dalej

[ Dodano: 19 Lut 2010 20:33 ]
dobra juz wiem ze to ten na górze na dwie styki. ale nie mam żadnej kostki jakos sie tam wepne. to jak te kable puścic do czego co z czym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lut 19, 2010 21:46

Jeden pin z czujnika do masy a drugi do zegarów...żadnej filozofii tu nie ma.


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: sob sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie Tomaszów Maz

Post autor: Pawel_Mk2 » pt lut 19, 2010 21:50

ale który pin do masy. a pozatym nie mam masy
mam pod kawalek metalu dac tak?? . a drugi kabel do białej wtyczki 4 pin ????????



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt lut 19, 2010 22:05

golfiarz II 1.8 rp pisze:pozatym nie mam masy
:panna: minus na akumulatorze, lub przykręcić kabelek pod dowolną śrubkę karoserii.


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: sob sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie Tomaszów Maz

Post autor: Pawel_Mk2 » pt lut 19, 2010 22:22

juz wpialem dwa kabelki do licznika przepuscilem jeden do srodka podpialem pod 4 pin bialej wtyczki
a mase pod blotnik dałem.
tylko silnik mam zimny a jakos nie widze zeby wskazowka sie ruszyła
napiszcie jak u was chodzi po jakim czasie się buja czy cos

[ Dodano: 19 Lut 2010 21:22 ]
zle napisalem wpialem do czujnika a nie licznika



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » pt lut 19, 2010 22:23

nie czerwony, to jest włącznik do ssania w gaźniku , ten mały czarny jest od licznika, na 1 kabel, mase ma w obudowie
Ostatnio zmieniony pt lut 19, 2010 22:24 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: sob sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie Tomaszów Maz

Post autor: Pawel_Mk2 » pt lut 19, 2010 23:24

podlaczylem tak jak mowiliscie 4 pin bialej wtyczki a masa z aku i nic wskaznik ani drgnie
cos nie tak jest.

inne pomysyły???

[ Dodano: 19 Lut 2010 22:30 ]
czy to co zaznaczyłem na czerwono to czujnik temperatury??
bo jeszcze pod nim jest tez cos ale to pokaze na innej fotce

[ Dodano: 19 Lut 2010 22:30 ]

[ Dodano: 19 Lut 2010 22:32 ]
to co zaznaczyłem na zielono co to jest??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.



DaroW
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 381
Rejestracja: czw sty 28, 2010 19:25
Lokalizacja: okol. Czewy

Post autor: DaroW » sob lut 20, 2010 00:08

To może przewód od wskaźnika podłącz pod ten na niebiesko zaznaczony, bez żadnej masy bo on ma masę z króćca.
To na zielono to raczej wyłącznik od czegoś, jak nie podłączony to pewnie niepotrzebny.

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob lut 20, 2010 00:10 przez DaroW, łącznie zmieniany 2 razy.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 11 gości