Problem z uchwytem na kubki w Golfie IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Ron2n
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: ndz gru 27, 2009 03:00
Lokalizacja: Boston

Problem z uchwytem na kubki w Golfie IV

Post autor: Ron2n » śr sty 13, 2010 18:25

Witam wszystkich serdeznie.
Mam problem z montazem uchwytu na kubki w Golie IV, chodzi mi o uchwyt znajdujacy sie nad radiem, otoz niedawno kupilem w/w uchwyt podobno pasujacy do golfa IV, przy probie montazu zauwazylem ze czesc jest za dluga w porownaniu do miejsca jakie jest przeznaczone. Wysteje ok 0.5cm po wlozeniu, zauwazylem ze dobija do tylnej sciany i nie wchodzi dalej, Stad moje pytanie. Czy byly rozne wersje uchwytow na kubki produkowane do Golfa IV? Na czesc jaka kupilem widnieje nabita data z 2009 roku, czesc oryginalna z oznaczeniami Volkswagena.
Pozdrawiam.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19249
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr sty 13, 2010 18:44

Ron2n pisze:Czy byly rozne wersje uchwytow na kubki produkowane do Golfa IV?
Były dwie zależnie od roczników...ale obydwie pasują zamiennie.
Ron2n pisze:Na czesc jaka kupilem widnieje nabita data z 2009 roku, czesc oryginalna z oznaczeniami Volkswagena.
Podaj numery z tego elementu.



Ron2n
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: ndz gru 27, 2009 03:00
Lokalizacja: Boston

Post autor: Ron2n » czw sty 14, 2010 09:58

Oto wszystko co jest nabite na plastikowej czesci elementu:

Germany
RSM
1J0 858 601
>PC+ABS-GF 20<



Awatar użytkownika
truckman
Varia(n)t
Varia(n)t
Posty: 11850
Rejestracja: ndz paź 18, 2009 20:25

Post autor: truckman » czw sty 14, 2010 10:08

Z tego co widzę to musi ci pasować. Nie ma opcji :P


Obrazek

Ron2n
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: ndz gru 27, 2009 03:00
Lokalizacja: Boston

Post autor: Ron2n » czw sty 14, 2010 10:18

Dokladnie jest tak jak mowisz, musi tylko ze nie chce, kieszen na ten element jest zbyt plytka, a z tego co wiem nie jest normalnym gdy caly element wystaje Ci ok 5mm. Moze ja poprostu nie wiem jak to sie montuje, moze masz... macie jakies porady co do montazu?



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 19249
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » czw sty 14, 2010 11:42

Z numeru wychodzi że jest to element do MK4. Co do montażu to mam gdzieś filmik instruktażowy, zaraz poszukam i wrzucę chociaż pewnie niewiele pomoże...na filmiku jest to bezproblemowe;)

[ Dodano: 14 Sty 2010 10:48 ]
http://rapidshare.com/files/335083084/M ... a.MOV.html



Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Posty: 3280
Rejestracja: pt kwie 20, 2007 16:32
Lokalizacja: WB / WZ
Kontakt:

Post autor: Kamel » czw sty 14, 2010 11:50

Ron2n pisze:Oto wszystko co jest nabite na plastikowej czesci elementu:
Musi pasować, nie ma innej opcji..
Nie było ramek konsoli do uchwytu i bez uchwytu na napoje.
Jedyne rozgraniczenie to na ramki z czarnymi (stałymi listewkami) i na ramki ze zdejmowalnymi listewkami (drewno, alu, carbon).
Spróbuj wyjąc półeczkę i sprawdź czy z tyłu nic Ci go nie blokuje. Może jakieś kable tam wlazły i dlatego brakuje Ci miejsca.


. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Ron2n
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: ndz gru 27, 2009 03:00
Lokalizacja: Boston

Post autor: Ron2n » czw sty 21, 2010 13:32

Dzisiaj znow walczylem z tm uchwytem, no i nic nie wskoralem, rzeczywiscie sa kable idace gora, jeden to kabel od wlacznika nawiewu na szybe, a drugi to kabel od wlacznika swiatel awaryjnych ale te kable nie zawadzaja o wkladany element. Sprawdzilem dzisiaj ze rzeczywiscie jest za malo miejsca, za krotka kieszen na ten element, badz element jest zbyt dlugi, sprawdzilem to w nastepujacy sposob, posmarowalem pasta do zebow tylna scianke modulu na kubki i wlozylem go do kieszeni nad radiem, po wyciagnieciu modulu zajrzalem do srodka i rzeczywiscie, na tylnej sciance kieszeni byla odbita pasta, wiem ze to prymitywny sposob ale jak juz wczesniej pisalem element dotyka do samego konca a mimo to zewnetrzna czesc wystaje o 0.5cm. Czy mozliwe jest aby element wyprodukowany w polowie 2009 nie pasowal do Golfa z 98'? chociaz numery tego elementu wskazuja ze jest on do Golf'a czworki.



Awatar użytkownika
bicker83
KIEROVWNIK
KIEROVWNIK
Posty: 418
Rejestracja: pt mar 13, 2009 02:34
Lokalizacja: GSL / IRL
Kontakt:

Post autor: bicker83 » czw sty 21, 2010 13:39

Ron2n pisze:Dzisiaj znow walczylem z tm uchwytem, no i nic nie wskoralem, rzeczywiscie sa kable idace gora, jeden to kabel od wlacznika nawiewu na szybe, a drugi to kabel od wlacznika swiatel awaryjnych ale te kable nie zawadzaja o wkladany element. Sprawdzilem dzisiaj ze rzeczywiscie jest za malo miejsca, za krotka kieszen na ten element, badz element jest zbyt dlugi, sprawdzilem to w nastepujacy sposob, posmarowalem pasta do zebow tylna scianke modulu na kubki i wlozylem go do kieszeni nad radiem, po wyciagnieciu modulu zajrzalem do srodka i rzeczywiscie, na tylnej sciance kieszeni byla odbita pasta, wiem ze to prymitywny sposob ale jak juz wczesniej pisalem element dotyka do samego konca a mimo to zewnetrzna czesc wystaje o 0.5cm. Czy mozliwe jest aby element wyprodukowany w polowie 2009 nie pasowal do Golfa z 98'? chociaz numery tego elementu wskazuja ze jest on do Golf'a czworki.
mozliwe bo sa 2 rodzaje uchwytow i nie zawsze pasuja starsze do nowszego auta i na odwrot. Jak masz z 98 roku a nie pausje to pewnie wyglada tak:
Obrazek
Jak znajde fotke tego wlasciwefgo to wrzuce i sobie obczaisz

[ Dodano: 21 Sty 2010 11:44 ]
a to jest taki jak powinienes miec :
Obrazek


[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]

Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]

Ron2n
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 21
Rejestracja: ndz gru 27, 2009 03:00
Lokalizacja: Boston

Post autor: Ron2n » czw lut 11, 2010 09:49

bicker83, Miales racje, ta druga wersja uchwytu pasuje do mojego Golf'a, dziekuje za pomoc i pozdrawiam.



greg

Post autor: greg » czw lut 11, 2010 10:03

Ron2n pisze:bicker83, Miales racje, ta druga wersja uchwytu pasuje do mojego Golf'a
a wystarczyło wziąć nożyk i wyciąć na końcu w otworze na uchwyt kubków - pionową listwę i wchodzi ładnie uchwyt



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 92 gości