golf 4, wymiana filtra paliwa- silnik benzyna 1,6 16V

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

mariuszswitala
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: pn gru 14, 2009 23:43
Lokalizacja: rybnik

golf 4, wymiana filtra paliwa- silnik benzyna 1,6 16V

Post autor: mariuszswitala » pn gru 14, 2009 23:52

Witam, moje pytanie jest odnośnie filtra paliwa gdzie się on znajduje i jak do niego dojść w golfie 4, rok prod 2000 silnik 1600 benzyna 105 KM.



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt gru 15, 2009 00:12

mariuszswitala pisze:filtra paliwa gdzie się on znajduje
jak zajrzysz pod auto przed tylnym prawym kołem to zobaczysz
mariuszswitala pisze:jak do niego dojść
najlepiej z kanału, ale wystarczy tylko trochę podnieść tył auta i można wymieniać


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
feniks
Forum Master
Forum Master
Posty: 1761
Rejestracja: pn paź 09, 2006 21:32
Lokalizacja: Zgorzelec

Post autor: feniks » wt gru 15, 2009 08:26

Qto pisze:najlepiej z kanału, ale wystarczy tylko trochę podnieść tył auta i można wymieniać
tak dokładnie, tylko zwróć uwagę by zakładać ze strzałką skierowaną w stronę przodu auta (u mnie ktoś odwrotnie założył :panna: )


Obrazek

robidid311
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 107
Rejestracja: czw mar 05, 2009 22:25
Lokalizacja: Lodz
Kontakt:

Post autor: robidid311 » wt gru 15, 2009 19:55

Pamiętaj o zdjęciu klemy z akumulatora podczas wymiany!!



Awatar użytkownika
H@lski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 251
Rejestracja: czw paź 22, 2009 21:10
Lokalizacja: SK.
Kontakt:

Post autor: H@lski » wt gru 15, 2009 20:11

robidid311, mam pytanie.. a co się może stać jeśli nie odepnie się klemy przy wymianie?


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=367878

robidid311
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 107
Rejestracja: czw mar 05, 2009 22:25
Lokalizacja: Lodz
Kontakt:

Post autor: robidid311 » wt gru 15, 2009 20:14

...poprostu nieoczekiwanie podczas wypiętych przewodow moze Ci się załączyc pompa paliwowa i będziesz miał kąpiel w benzynie:)



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » wt gru 15, 2009 20:19

tak sama, samiutka z siebie :) A kąpiel i tak bedzie, paliwo w filtrze jest pod ciśnieniem, więc ostrożnie.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: czw wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: M4niac » śr gru 16, 2009 13:01

bzdura nic Ci sie nie załaczy wymieniali mi to w serwisie i nie odłaczali wcale akumulatora przecież pompa się załacza jak przekręcasz kluczyk i włączasz zapłon więc sama sie nie załączy
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2009 13:04 przez M4niac, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2884
Rejestracja: ndz mar 12, 2006 13:23
Lokalizacja: Płock

Post autor: kiss » śr gru 16, 2009 13:09

M4niac pisze: przecież pompa się załacza jak przekręcasz kluczyk i włączasz zapłon więc sama sie nie załączy
moze sie załączyc jak otworzysz drzwi kierowcy :bajer:



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr gru 16, 2009 13:16

kiss pisze:moze sie załączyc jak otworzysz drzwi kierowcy :bajer:
drzwi kierowcy :)
Kiedyś kilka godzin grzebałem przy autku to pompa co jakiś czas się załączała...tak na oko było to co 30min. Nie wiem od czego to było uzależnione, wszystkie drzwi były przez cały czas otwarte...nie pamiętam czy miałem wtedy kluczyk w stacyjce.

[ Dodano: 16 Gru 2009 12:17 ]
ja wymieniałem pompę bez odłączania aku.


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2884
Rejestracja: ndz mar 12, 2006 13:23
Lokalizacja: Płock

Post autor: kiss » śr gru 16, 2009 13:22

Qto pisze:Nie wiem od czego to było uzależnione, wszystkie drzwi były przez cały czas otwarte
mogly byc wszystkie otwarte a tylko kierowcy zamkniete i pompa juz by sie nie załączala.



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » śr gru 16, 2009 13:26

no fakt zapomniałem o tym załaczaniu od czujnika otwarcia drzwi, to już jakieś grubo przesadzone udoskonalenie VW.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości