fabryczny alarm 1.9 td golf 3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

fabryczny alarm 1.9 td golf 3

Post autor: norek111 » pt lis 20, 2009 23:46

Witam,czy usuwał ktoś fabryczny alarm w golfie td 1994r,mam dwie puszki i żadna nawet po poprawieniu punktów lutowniczych nie naprawiła problemu(brak podświetlania kontrolek ładowania itd,rozrusznik kręci ale autko odpala i gaśnie)
za wszelką pomoc będę wdzięczny


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
roger18sx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: ndz kwie 20, 2008 00:00
Lokalizacja: sanok
Kontakt:

Post autor: roger18sx » pt lis 20, 2009 23:58

ja mam tez fabryczny ale jesli by sie alarm właczył to nawet nie dało by sie rozrusznika załaczyc


VW NA ZAWSZE

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3937
Rejestracja: pt cze 27, 2008 01:00

Post autor: edzio » pt lis 20, 2009 23:59

Pompa wtryskowa z zaworem kodowym?



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Post autor: norek111 » sob lis 21, 2009 00:08

edzio pisze:Pompa wtryskowa z zaworem kodowym?
nie,zwykły ciapek i jak dam zasilanie na zawór to autko odpala ale licznik martwy

[ Dodano: 20 Lis 2009 23:10 ]
najlepiej jak ktoś poda receptę jak ominąć aby wszystko banglało

[ Dodano: 20 Lis 2009 23:11 ]
roger18sx pisze:ja mam tez fabryczny ale jesli by sie alarm właczył to nawet nie dało by sie rozrusznika załaczyc
alarm się nie włącza
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2009 00:09 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3937
Rejestracja: pt cze 27, 2008 01:00

Post autor: edzio » sob lis 21, 2009 00:33

Nie wiem jak taki alarm wygląda??????????,ale daj mu nowe +15 na licznik i pompę i powinno załatwic sprawę.
Ostatnio zmieniony sob lis 21, 2009 00:38 przez edzio, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Post autor: norek111 » sob lis 21, 2009 00:45

edzio pisze:Nie wiem jak taki alarm wygląda??????????,ale daj mu nowe +15 na licznik i pompę i powinno załatwic sprawę.
też o tym myślę ale może ktoś wie co zmostkować przy wtyczkach alarmu


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3937
Rejestracja: pt cze 27, 2008 01:00

Post autor: edzio » sob lis 21, 2009 00:50

czym ten alarm jest orginalnie deaktywowany? pilot ,pastylka?



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Post autor: norek111 » sob lis 21, 2009 01:01

edzio pisze:czym ten alarm jest orginalnie deaktywowany? pilot ,pastylka?
uzbraja się po przekręceniu kluczyka w drzwiach i odwrotnie


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3937
Rejestracja: pt cze 27, 2008 01:00

Post autor: edzio » sob lis 21, 2009 01:08

Może nie widzi ,że drzwi już otwarte?jakiś mikrostyk czy coś(tylko teoretycznie bo nie miałem z tym nigdy do czynienia)



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Post autor: norek111 » sob lis 21, 2009 01:12

edzio pisze:Może nie widzi ,że drzwi już otwarte?jakiś mikrostyk czy coś(tylko teoretycznie bo nie miałem z tym nigdy do czynienia)
jutro wypier.... to ustrojstwo,licznik zasilę oddzielnie a zawór na pompie po stacyjce i będzie gitara to tylko zwykły TD z 94r


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3937
Rejestracja: pt cze 27, 2008 01:00

Post autor: edzio » sob lis 21, 2009 01:17

dokładnie,ale zobacz jeszcze to może to to samo:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic909738.html



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Post autor: norek111 » ndz lis 22, 2009 23:42

i po problemie puszka wylądowała w koszu :grin:


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości