PRZY ROZRUCHU RESTARTUJE MI SIE KOMPUTER

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

marecki90
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: pt paź 23, 2009 11:36
Lokalizacja: tbg

PRZY ROZRUCHU RESTARTUJE MI SIE KOMPUTER

Post autor: marecki90 » ndz paź 25, 2009 17:43

Mam mk3 2.0 GTI i taki mam probrem : podczas zapalania silnika restartuje mi sie komputer nie zakazdym razem tak mi sie to dzieje , ale bardzo mnie to niepokoi.Akumulator ma niecałe pół roku ! Może ktos mi momoże??



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Re: PRZY ROZRUCHU RESTARTUJE MI SIE KOMPUTER

Post autor: norek111 » ndz paź 25, 2009 18:02

marecki90 pisze:Mam mk3 2.0 GTI i taki mam probrem : podczas zapalania silnika restartuje mi sie komputer nie zakazdym razem tak mi sie to dzieje , ale bardzo mnie to niepokoi.Akumulator ma niecałe pół roku ! Może ktos mi momoże??
co masz na myśli pisząc komputer ?


jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

marecki90
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: pt paź 23, 2009 11:36
Lokalizacja: tbg

Post autor: marecki90 » ndz paź 25, 2009 18:50

Nie sprecyzowałem ale chodzi mi o ten komputer w zegarach który pokazuje kilometry, temp, spalanie.Kasuje mi sie licznik który pokazuje przejechane kilometry.



enesen
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 297
Rejestracja: ndz maja 31, 2009 15:35
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: enesen » ndz paź 25, 2009 19:37

heh, miałem taki problem w firmowym traficu, winna była niedokręcona klema na aku:)



Awatar użytkownika
Qto
_
_
Posty: 18688
Rejestracja: pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Guadalajara
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » ndz paź 25, 2009 19:41

Pewnie aku do wymiany, przed ewentualną wymianą sprawdź klemy.

[ Dodano: 25 Paź 2009 18:44 ]
godzina też ginie na zegarku ?? Podejrzewam że aku już wiekowy i przy rozruchu na tyle spada napięcie, że te rzeczy się kasują...pytanie było zadawane nieraz na forum, jakby to nie aku to użyj szukajki :)


Sprzedam:
Cały osprzęt 1.4 APE, skrzynia DUW, sprzęgło ok 20kkm
LB5N mk4 3D: maska, drzwi lewe/prawe
LA7W BORA: wszystkie furtki, klapa bagażnika
Pełny FIS 3B0920849 w obudowie z mk4 ze wsadem pod 1.4
Elementy karoserii odbiór osobisty - północ wlkp

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » ndz paź 25, 2009 20:13

marecki90, sprawdź jeszcze bezpiecznik 21, dociśnij go, podczyść mu nóżki


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości