[MK4] Aktywacja domykania szyb z pilota

Gotowe opisy różnych podzespołów aut, także nasze porady.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Klimass
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 117
Rejestracja: śr mar 19, 2008 15:31
Lokalizacja: Łask

[MK4] Aktywacja domykania szyb z pilota

Post autor: Klimass » pt lip 03, 2009 11:30

Metoda dla modułów 1C0
Witam zaprezentuję jak zrobić domykanie szyb z pilota (jeśli mamy tylko aktywne domykanie z kluczyka) działa z autkami
* Škoda Octavia / Octavia Combi - od r.v. 05/2001
* Škoda Superb
* VW Passat / Passat Variant od rok 2001 (r.v. 2000)
* VW Golf / Golf Variant od rok 2001 (r.v. 2000)
* VW Bora / Bora Variant od rok 2001 (r.v. 2000)
* VW New Beetle od rok 2002 (r.v.2001)
* Seat Toledo od rok 2001 (r.v. 2000)
* Seat Leon od rok 2001 (r.v. 2000)

po całym procesie domykanie odbywać się będzie poprzez przytrzymanie na pilocie przycisku zamykania drzwi
testowałem na GOLF 4 2003r kabelek z allegro za 60zł DZIAŁA
życzę udanej zabawy









Odpalamy stronę http://www.motordiag.cz/mkm" onclick="window.open(this.href);return false; i klikamy link oznaczony strzałką nr !
Obrazek
następnie po ściągnięciu pliku uruchamiamy go i postępujemy zgodnie z poleceniami na ekranie
ObrazekObrazekObrazekObrazek
po uruchomieniu programu pojawi się komunikat w którym klikamy OK
Obrazek
pojawi się okno w którym klikamy registrovat zdarma!
Obrazek
i okno rejestracji gdzie ustawiamy port COM na którym mamy swój kabelek
Obrazek
strzałka 1)kopiujemy ten kod np (CTRL+C)
strzałka 2)klikamy przycisk
otworzy się nam okno rejestracji ew jak sięnie otworzy to klikamy strzałkę 2 na pierwszym zdjęciu
Obrazek
gdzie w pierwsza strzałka wklejamy kod z programu np (CTRL+V) a druga strzałka swój Mail i klikamy przycisk
po otrzymaniu kodu aktywacyjnego na naszego maila wklejamy do w pole zaznaczone strzałką 3 klikamy REGISTRUJ (strzałka 4) a następnie ULOZIT (strzałka 5)
pojawi się nam okno gdzie klikamy przycisk strzałką zaznaczony
Obrazek
a następnie przejdziemy do głównego okienka
Obrazek
gdzie strzałka 1 to AKTYWACJA DOMYKANIA SZYB
2 konfiguracja programu której nie trzeba robić bo jest po czesku chyba ze ktoś zna
po całym procesie będzie widoczne takie coś
Obrazek

Metoda dla modułów 1J0 oraz 1C0
.....Niedługo wstawię tu jakiś opis......
W tej metodzie na pewno działa program VDS-PRO.


EDIT:1 6 D
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 13:30 przez Klimass, łącznie zmieniany 1 raz.


MÓJ MK IV
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=237356][img]http://images40.fotosik.pl/142/77aec5b382c23d71.jpg[/img][/url]

piotr64
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: wt lut 20, 2007 19:18
Lokalizacja: POMORSKIE

Post autor: piotr64 » wt wrz 01, 2009 20:58

w wersji fre jest obsługiwny tylko 1 moduł komfortu i to po szynie can,ja mam golfa z 1998 r. i też mam domykanie szyb tylko za pomocą vdc pro obsługuje 5 modułów za fre



Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Posty: 2884
Rejestracja: ndz mar 12, 2006 13:23
Lokalizacja: Płock

Post autor: kiss » wt kwie 20, 2010 00:14

na jakim kablu to robicie, na USB, czy COM?
u mnie na USB program wogóle nie wykrywa sterownika.
mam 1C0 959 799 B, wiec powinno zadzialac, ale niestety nie dziala



Awatar użytkownika
b00ster
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 60
Rejestracja: pt kwie 11, 2008 20:18
Lokalizacja: WWA

Post autor: b00ster » wt kwie 20, 2010 20:45

na usb chodzi, ale niektorych sterownikow nie obsluguje



Awatar użytkownika
fasd
TDI++ 190PS
TDI++ 190PS
Posty: 606
Rejestracja: śr lip 19, 2006 00:34
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: fasd » czw maja 13, 2010 17:48

ma ktoś moze pełną wersję tego programu?


viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????

Awatar użytkownika
pawel1987
TDI POWER
TDI POWER
Posty: 127
Rejestracja: czw maja 11, 2006 17:25
Lokalizacja: Oleśnica
Kontakt:

Post autor: pawel1987 » czw maja 13, 2010 17:51

fasd pisze:ma ktoś moze pełną wersję tego programu?
Wystarczy się zalogować na tą czeską stronę żeby móc zarejestrować program i cieszyć się z pełnej wersji :pub:



Awatar użytkownika
kajot858
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 31
Rejestracja: pn lip 13, 2009 19:47
Lokalizacja: tarnów

Post autor: kajot858 » wt lip 20, 2010 21:49

Czy ktoś wie czemu ten programik nie chce u mnie zadziałać? mam coprawda golf 99r modelowo 2000 ale moduł komfortu obsługiwany przez program czyli1J0 959 799 AH. w czym tkwi problem? moze trzeba mieć "Plná verze programu MKM FULL 2.00 " a nie tę darmową verze Lite 1.20? dysponue ktoś taim programem?



Awatar użytkownika
reloop
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 160
Rejestracja: ndz sie 06, 2006 21:08
Lokalizacja: Białystok

Post autor: reloop » śr lip 21, 2010 21:13

kajot858, mam taki sam moduł jak u Ciebie i do aktywacji potrzebna jest wersja 2.0 której jak na razie nie udostępnili



Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 640
Rejestracja: pn sty 24, 2005 22:01
Lokalizacja: PL
Kontakt:

[MK4] Aktyvacja domykania szyb z pilota MK4 i inne po 2001r

Post autor: azizi » czw sie 05, 2010 12:53

Ja próbowałem tego w goflie z 2002 roku i lipa, mimo że przewód wykryty to nie mogłem włączyć domykania szyb.
Może ktoś napisać jak za pomocą VDC PRO to osiągnąć?


Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8

Awatar użytkownika
odzim
...
...
Posty: 2155
Rejestracja: pn mar 12, 2007 11:59
Lokalizacja: Radom

Re: [MK4] Aktyvacja domykania szyb z pilota MK4 i inne po 20

Post autor: odzim » wt sie 10, 2010 23:54

azizi pisze:Ja próbowałem tego w goflie z 2002 roku i lipa, mimo że przewód wykryty to nie mogłem włączyć domykania szyb.
Może ktoś napisać jak za pomocą VDC PRO to osiągnąć?
jest na forum passata ze screnami ale musisz miec wersje com bo na takiej działa vdc pro a i ten czeski program dziala ale tylko z jednym modułem komfortu a wiec mozna miec auto 2001 2002 i nie zadziala jak nie mamy tego modułu ah a i w vdc pro nie jest to juz takie łatwe i mozna sporo rzeczy posuc jak sie nie umiejetnie za to wezmiemy , pozdro


Obrazek

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 640
Rejestracja: pn sty 24, 2005 22:01
Lokalizacja: PL
Kontakt:

[MK4] Aktyvacja domykania szyb z pilota MK4 i inne po 2001r

Post autor: azizi » śr sie 11, 2010 06:57

nie mam laptopa z com niestety :/ no i przewód mam na usb
szukałem tej pełnej wersji czeskiego programu ale nie mogę coś jej znaleźć, on obsługuje więcej modułów komfort


Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8

Awatar użytkownika
Coldfire28
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 116
Rejestracja: pn lis 30, 2009 08:14
Lokalizacja: Zgorzelec

[MK4] Aktyvacja domykania szyb z pilota MK4 i inne po 2001r

Post autor: Coldfire28 » śr sie 11, 2010 10:24

A postapiles zgodnie z instrukcja?? Skopiowales kod i dostales kod aktywacyjny na e-mail?? Ja osobiscie jak to wczoraj robilem tez mialem problem ale za 3 razem poszlo. I ogolnie myslalem ze bedzie sie zamykac szybka jak tylko nacisne przycisk w pilocie, a tu trzeba przytrzymywac zeby sie zaczely zamykac:p


MESS WITH THE BEST, DIE LIKE THE REST :]
Mój Gofer --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4148474#4148474

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 640
Rejestracja: pn sty 24, 2005 22:01
Lokalizacja: PL
Kontakt:

Re: [MK4] Aktyvacja domykania szyb z pilota MK4 i inne po 20

Post autor: azizi » śr sie 11, 2010 10:33

Coldfire28 pisze:A postapiles zgodnie z instrukcja?? Skopiowales kod i dostales kod aktywacyjny na e-mail?? Ja osobiscie jak to wczoraj robilem tez mialem problem ale za 3 razem poszlo. I ogolnie myslalem ze bedzie sie zamykac szybka jak tylko nacisne przycisk w pilocie, a tu trzeba przytrzymywac zeby sie zaczely zamykac:p
kolego chyba dobrze nie zrozumiałeś, darmowa wersja (którą rejestrowałeś sobie) to wersja 1.2, obsługująca chyba jeden modół (lub małą ilość), stąd problem wielu osób w tym i u mnie z aktywacją tego bajeru, jest też wersja 2.0 i to jej nie mogę znaleźć, która obsługuje wiele modułów


Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8

Awatar użytkownika
odzim
...
...
Posty: 2155
Rejestracja: pn mar 12, 2007 11:59
Lokalizacja: Radom

Re: [MK4] Aktyvacja domykania szyb z pilota MK4 i inne po 20

Post autor: odzim » śr sie 11, 2010 21:37

azizi pisze:
Coldfire28 pisze:A postapiles zgodnie z instrukcja?? Skopiowales kod i dostales kod aktywacyjny na e-mail?? Ja osobiscie jak to wczoraj robilem tez mialem problem ale za 3 razem poszlo. I ogolnie myslalem ze bedzie sie zamykac szybka jak tylko nacisne przycisk w pilocie, a tu trzeba przytrzymywac zeby sie zaczely zamykac:p
kolego chyba dobrze nie zrozumiałeś, darmowa wersja (którą rejestrowałeś sobie) to wersja 1.2, obsługująca chyba jeden modół (lub małą ilość), stąd problem wielu osób w tym i u mnie z aktywacją tego bajeru, jest też wersja 2.0 i to jej nie mogę znaleźć, która obsługuje wiele modułów
tej wersji fizycznie jeszcze nie ma ,jest napisane na stronie producenta ze bedzie taka wersja a nie ze jest, pozdro


a tak poza tym to kazdy alarm nie fabryczny ma ta opcje domykania szyb i to po jednym kliknieciu , oczywiscie jezeli mamy opcje ze po dlugim przytrzymaniu kluczuka w zamku tez nam szyby i ewentualnie szyber sie zamykaja , ale to jest raczej u wszystkich juz od mk3


Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości