Jak przyśpieszyć SDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak przyśpieszyć SDI
Witam
Potrzebuje jakis porad jak dodac pare koni do silnika Sdi. Posiadam VW Polo z 2000r 1,9 SDI. Jest to silnik jak wiemy bardzo ekonomiczny jednak troche mulowaty. Mysle ze doswiadczeni forumowicze znaja jakis sposob wzmocnienia samochodu mam nadzieje ze obejdzie sie bez wymiany silnika.
Z gory bardzo dziekuje za podpowiedz.[/b]
Potrzebuje jakis porad jak dodac pare koni do silnika Sdi. Posiadam VW Polo z 2000r 1,9 SDI. Jest to silnik jak wiemy bardzo ekonomiczny jednak troche mulowaty. Mysle ze doswiadczeni forumowicze znaja jakis sposob wzmocnienia samochodu mam nadzieje ze obejdzie sie bez wymiany silnika.
Z gory bardzo dziekuje za podpowiedz.[/b]
wez wejdz sobie na strone jakiegos tunera diesli np"Godula"
tam jak kiedys patrzalem jak wyglada zwiekszanie mocy to było cos o SDi
jak sie niemyle to chips zwiekszyl moc z 64 czy tam 68 niewiem ile masz do 75 czy 78 jakos tak czyli cos dalo ale pewnie indywidualnie mozna cos wiecej wycisnac
bo zabawa w turbo jest nieoplacalna
lepiej wziac i wsadzic TDI niedosc ze masz sprawe duzo uproszczona bo kabli i elektryki nie trzeba ciagnac bo juz masz w standardzie wiec zabawy jest o polowe mniej
ja bym jednak wolal silnik wymienic bo za chipsa zaplacisz ponad 1000zł
sprzedajesz swoj silnik moze ktos kupi za 2000tys dokladasz kolejne 2000 i smigasz TDI
hehehe troche sosu idzie wiem ale to niestety jest tuning tu niema nic zadarmo
tam jak kiedys patrzalem jak wyglada zwiekszanie mocy to było cos o SDi
jak sie niemyle to chips zwiekszyl moc z 64 czy tam 68 niewiem ile masz do 75 czy 78 jakos tak czyli cos dalo ale pewnie indywidualnie mozna cos wiecej wycisnac
bo zabawa w turbo jest nieoplacalna
lepiej wziac i wsadzic TDI niedosc ze masz sprawe duzo uproszczona bo kabli i elektryki nie trzeba ciagnac bo juz masz w standardzie wiec zabawy jest o polowe mniej
ja bym jednak wolal silnik wymienic bo za chipsa zaplacisz ponad 1000zł
sprzedajesz swoj silnik moze ktos kupi za 2000tys dokladasz kolejne 2000 i smigasz TDI
hehehe troche sosu idzie wiem ale to niestety jest tuning tu niema nic zadarmo