Głowica z VP i blok z PD?

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Głowica z VP i blok z PD?

Post autor: morfeusz86r » śr sty 14, 2009 22:51

można ożenić głowice z ALH/AFN/ASV z pompą VP z blokiem, tłokami z PD? a dokładniej co z czym będzie pasować



woj-tek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 257
Rejestracja: ndz gru 21, 2008 00:13
Lokalizacja: Wyszogród
Kontakt:

Post autor: woj-tek » czw sty 15, 2009 00:03

blok PD ma termostat tam gzie w afn jest pompa wtryskowa , a co zrobisz z rozrządem pompą wody inaczej kanały olejowe itd chyba ta krzyżówka nie ma racji bytu.



Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Posty: 3027
Rejestracja: śr lis 10, 2004 20:06
Lokalizacja: Białystok / Tykocin
Kontakt:

Post autor: zaprzal » czw sty 15, 2009 00:05

mozna, szukaj postow jaro4444 na ten temat, aw69 tez mial taka hybryde - poszukaj na forum


[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

Awatar użytkownika
sagon
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 868
Rejestracja: wt lis 04, 2008 16:28
Lokalizacja: RP
Kontakt:

Post autor: sagon » czw sty 15, 2009 00:09

Nie bardzo rozumiem co chcesz zrobic.Mozesz jasniej?
Jezeli chodzi Ci o to,czy tloki od PD podejda,to tak.


AFN 165,5@380,8

woj-tek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 257
Rejestracja: ndz gru 21, 2008 00:13
Lokalizacja: Wyszogród
Kontakt:

Post autor: woj-tek » czw sty 15, 2009 00:21

nadal twierdze że głowica AFN nie da się załozyć do bloku od PD np AWX czy ASZ jeśli ktos to zrobił to proszę o namiary .



Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 814
Rejestracja: ndz sty 30, 2005 23:48
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

Post autor: aw69 » czw sty 15, 2009 01:05

blok PD z glowica od ASV/AHF/AGR/ALH polaczysz....ale z AFN juz niestety nie....wez chcociazby vacum pompe ktora w ALH/ASV/AGR/AHF jest napedzana wałkiem rozrzadu....a w AFN ? Niestety ale niema to racji bytu.
Ostatnio zmieniony czw sty 15, 2009 01:07 przez aw69, łącznie zmieniany 1 raz.


Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......

woj-tek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 257
Rejestracja: ndz gru 21, 2008 00:13
Lokalizacja: Wyszogród
Kontakt:

Post autor: woj-tek » czw sty 15, 2009 03:20

moje pytanie jest czy miałem rację ??? pisząc ostatnio nadal twierdze że głowica AFN nie da się załozyć do bloku od PD np AWX czy ASZ jeśli ktos to zrobił to proszę o namiary .
i nie przepadam jak się ktos wyraża
zaprzal pisze:mozna, szukaj postow jaro4444 na ten temat, aw69 tez mial taka hybryde - poszukaj na forum


[ Dodano: 15 Sty 2009 02:25 ]
znam temat od podszewki sam zakładam różne głowice do róznych bloków zmieniam pompowtryski pompy turbiny itd ale jak ktos kto nie jest zorientowany w temacie od razu pisze " mozna '' to krew człowieka zalewa czy nie aw69 powiedz sam.



Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7258
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 13:27
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: cowboy » czw sty 15, 2009 10:41

woj-tek, spokojnie pytanie dotyczyło dowolnej głowicy VP
morfeusz86r pisze:można ożenić głowice z ALH/AFN/ASV z pompą VP z blokiem, tłokami z PD? a dokładniej co z czym będzie pasować
a nie wyłacznie AFN, na której się skupiłeś

było pare mocnych TDI VP w Polsce na dole z PDeka



Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 814
Rejestracja: ndz sty 30, 2005 23:48
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

Post autor: aw69 » czw sty 15, 2009 11:20

Generalnie tak jak wspomnialem mozna polaczyc glowice z silnikow Vp37 z blokiem od PD, tylko te ktore mialby vacum pompe napędzaną wałkiem rozrządu....a jesli mamy być juz naprawde dokladni to dopiero glowice po 98 roku.....pierwsze glowice "nowszego typu" nie podejda pod blok PD z powodu tulejek prowadzących ktore wystepuja w innych miejscach, na sile mozna by to połączyć ale trzeba by frezowac otworki w bloku


Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......

woj-tek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 257
Rejestracja: ndz gru 21, 2008 00:13
Lokalizacja: Wyszogród
Kontakt:

Post autor: woj-tek » czw sty 15, 2009 11:30

tak bo silniki w których pompa VAC jest napędzana z bloku i silniki w których ona jest napędzana z głowicy , mają całkiem inne bloki .



Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » czw sty 15, 2009 19:01

Więc tak bierzemy głowice z wałkiem, pompą, wtryskami, ECU z ASV/AHF/AGR/ALH po 98 roku i montujemy na blok, tłoki ,pompe wody, wspomagania, oleju, turbine, kolektor dolotowy, wylotowy z AXR/ATD/AVB/BKC/BKE/AUY/AJM/ATJ/AVF/AWX/ASZ/ARL. dobrze myśle? nic więcej nie trzeba z ASV/AHF/AGR/ALH no może poza licznikiem?



Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Posty: 3027
Rejestracja: śr lis 10, 2004 20:06
Lokalizacja: Białystok / Tykocin
Kontakt:

Post autor: zaprzal » czw sty 15, 2009 19:06

woj-tek pisze:ale jak ktos kto nie jest zorientowany w temacie od razu pisze " mozna '' to krew człowieka zalewa
Dla scislosci to autor tematu pisal o alh,asv a tego afn to szczerze mowiac przeoczylem wiec sie tak nie napinaj.


[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

Awatar użytkownika
Krzylu
Germanista
Posty: 2105
Rejestracja: czw lis 11, 2004 16:55
Lokalizacja: Stettin
Kontakt:

Post autor: Krzylu » czw sty 15, 2009 19:09

chyba AJM ma taki sam blok jak pozostałe VP



Awatar użytkownika
Dario84
Forum Master
Forum Master
Posty: 1431
Rejestracja: pn kwie 09, 2007 15:37
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Kontakt:

Post autor: Dario84 » pt sty 16, 2009 15:40

Krzylu pisze:chyba AJM ma taki sam blok jak pozostałe VP
Blad, ajm ma blok taki sam jak inne PD, tylko ma graty troche mniej wytrzymale i troche inny rozrzad.


CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości