wymiana swiec w AFT

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Pavlo GT
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 259
Rejestracja: pn sty 14, 2008 22:27
Lokalizacja: bochnia

wymiana swiec w AFT

Post autor: Pavlo GT » ndz lis 16, 2008 16:40

chcialbym sobie wymienic swiece w AFT ale dostep do nich w pewnym stopniu uniemozliwaia kolektor ssacy, czym najlepiej sie do nich dostac i w jaki sposob??



Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8881
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » ndz lis 16, 2008 17:15




Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Re: wymiana swiec w AFT

Post autor: norek111 » ndz lis 16, 2008 17:34

Pavlo GT pisze:chcialbym sobie wymienic swiece w AFT ale dostep do nich w pewnym stopniu uniemozliwaia kolektor ssacy, czym najlepiej sie do nich dostac i w jaki sposob??
zwykły klucz do świec wystarczy z dłuższą rączką

[ Dodano: 16 Lis 2008 16:45 ]
klucz długości 25cm wystarczy



Awatar użytkownika
filip2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 722
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 16:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: filip2 » wt lis 18, 2008 13:42

Faktycznie wystarczy długi klucz do świec, ale trzeba uważać jak ściąga się kable żeby sobie ich nie zerwać ;)....
Ja miałem właśnie taki problem, 3 kable mi zeszły a jeden nie chciał - jakoś się zablokował (po prostu za cholerę nie chciał zejść). Nie chcąc ciągnąć na siłę i przypadkiem sobie go uszkodzić zmuszony byłem odkręcić kolektor ... dopiero po tym zabiegu mogłem na tyle dobrze chwycić kabel żeby go zdjąć. Trzeba też zwrócić uwagę na przewody tam biegnące. Ogólnie to dostęp nie jest najwygodniejszy, ale przy odrobinie dobrych chęci da się to zrobić.
Przy okazji zaopatrzyłem się w nasadkę do świec bo mam przedłużkę do klucza i poszło bez problemu.
Powodzenia;)



Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5456
Rejestracja: wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: POLSKA

Post autor: norek111 » wt lis 18, 2008 13:48

do zdjęcia fajek użyłem szczypiec i długi śrubokręt płaski do podważenia pod kolektorem 2 i 3 fajki
Ostatnio zmieniony wt lis 18, 2008 13:50 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
filip2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 722
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 16:00
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: filip2 » wt lis 18, 2008 13:57

jak najbardziej tak też można...następnym razem też o tym pomyśle... ale swoją drogą "przygoda" z odkręcaniem kolektora nie była zła :) to tylko kilka śrubek :D... i nabyte doświadczenie ;)



Awatar użytkownika
takito
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 25
Rejestracja: śr paź 25, 2006 23:27
Lokalizacja: KATOWICE
Kontakt:

Post autor: takito » czw gru 11, 2008 16:39

wystarczy dobry klucz do swiec i kleczszcze do sciagania kabli i nie powinno być problemu z wymianą bynajmniej ja sobie radze bez problemu -pamietac zeby wyciagnąc wtyczki od wtryskiwaczy -bedzie lepszy dostęp



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości