wymiana akumulatora

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: czw wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

wymiana akumulatora

Post autor: M4niac » pn paź 06, 2008 22:50

mam takie pytanie mam zamiar za 2 dni wymienic akumulator na nowy obecnie mam 44 ah chce założyć 52 ah i co będę musiał zrobić vagiem po wyjęciu akumulatora oprócz adaptacji przepustnicy mam domykanie szyb przy zamykaniu z pilota czy to się zresetuje po wyjęciu akumulatora i trzeba będzie to ustawiać od nowa ???



greg

Post autor: greg » pn paź 06, 2008 23:16

radio może zawołać o pin, najrozsądniej to dać po kabelku masa i + do klem , odpiąć stary aku - założyć nowy , założyć klemy i zdjąć kabelki - wtedy nic nie zresetuje się - nawet zegarek w liczniku. Domykanie szyb nie zresetuje się, adaptacji przepustnicy nie musisz robić. Myk z kabelkami tylko polecma w przypadku braku pin do radia- możliwe że po wsadzeniu kluczyka radio skomunikuje sie z zegarami i złapie pin ale zawsze jest szansa że nie



M4niac
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 80
Rejestracja: czw wrz 04, 2008 16:01
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Post autor: M4niac » pn paź 06, 2008 23:27

z radiem nie ma problemu bo nie ma w nim pinu ale chyba podłacze drugi akumulatorek na czas wymiany starego w celu podtrzymania napięcia



Awatar użytkownika
spec
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 381
Rejestracja: śr lip 04, 2007 08:32
Lokalizacja: Rzeszów

Post autor: spec » wt paź 07, 2008 16:12

Jeżeli szybko wymienisz to nic się nie stanie. Jedynie radio i zegarek się zresetują. Co innego gdyby samochód stał kilkanaście godzin bez akumulatora to mógłby być problem.


[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 15 gości