Proste pytanie: Gdzie jest termostat??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

Awatar użytkownika
ugafike
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: ndz paź 29, 2006 13:10
Lokalizacja: Częstochowa

Proste pytanie: Gdzie jest termostat??

Post autor: ugafike » czw paź 02, 2008 23:03

Witam:)
Passat b3 1,8 benzyna 1990r. Moze mi ktos opisac gdzie znajduje sie termostat ?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw paź 02, 2008 23:03 przez ugafike, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
yolmen
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 138
Rejestracja: ndz maja 06, 2007 09:19
Lokalizacja: Largo , Florida

Post autor: yolmen » czw paź 02, 2008 23:50

pod pompa wody ?



Awatar użytkownika
ugafike
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: ndz paź 29, 2006 13:10
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: ugafike » pt paź 03, 2008 01:11

to pytanie czy opdpowiedz ? :\ .,., bo ja to nowicjusz .. ... .hm ?
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 01:13 przez ugafike, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
yolmen
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 138
Rejestracja: ndz maja 06, 2007 09:19
Lokalizacja: Largo , Florida

Post autor: yolmen » pt paź 03, 2008 02:01

mialo byc bez "?" pod pompa wody w kolanku masz 2 sruby wykrecasz je i od razu masz termostat , oczywiscie wyleci plyn takze mniej cos w zapasie ... aha no i ewentualnie jak masz wspomaganie to tez trzeba pierw pompe zdjac , ale generalnie prosta robota :helm:


w faq masz nawet tutorial jakis z fotami :]
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 02:03 przez yolmen, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...
Posty: 1821
Rejestracja: ndz sty 15, 2006 13:55
Lokalizacja: OLSZTYN / Ruciane-Nida VWarmińsko-mazurskie

Post autor: Paweł NPI » pt paź 03, 2008 06:04

tutaj masz wszystko idealnie opisane. Ja też jutro wymieniam :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... termostatu
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 06:04 przez Paweł NPI, łącznie zmieniany 1 raz.


[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
ugafike
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: ndz paź 29, 2006 13:10
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: ugafike » pt paź 03, 2008 09:00

mhm.. dzieki :)
Pytalem bo mi mowiono, ze termostat jest w tym plastikowym trojniku przy bloku silnika u gory.
Pisze, bo po odpaleniu dosc szybko gorny przewod od chlodnicy sie nagrzewa (podobno powinien po dlozszym czasie)... a tu termostat na dole mowicie :\
Ostatnio zmieniony pt paź 03, 2008 09:02 przez ugafike, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...
Posty: 1821
Rejestracja: ndz sty 15, 2006 13:55
Lokalizacja: OLSZTYN / Ruciane-Nida VWarmińsko-mazurskie

Post autor: Paweł NPI » sob paź 04, 2008 13:40

Górny przewód ma być ciepły :) Dolny do rozgrzania ma być zimny.


[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości