wskaznik temperatury nie dziala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: sob kwie 05, 2008 19:36
Lokalizacja: podkarpackie

wskaznik temperatury nie dziala

Post autor: aRivw » sob kwie 19, 2008 20:19

Witam,
Panowiem mam problem ze wskaznikiem temperatury w swoim mk2 niedawno stalem sie posiadaczem takiego autka wiec jeszcze sie nie orintuje za bardzo:) a mianowicie na poczatku wskazowka znajdowala sie miedzy pierwsza (grubsza) a druga kreska przeczytalem na forum ze to ok. 70 stopni co mam wymienic zeby bylo normalnie ??? czytalem ze to najprawdopodobniej czujnik temp. zgadza sie ??? pare dni temu urwala mi sie linka od predkosciomierza wiec wyciagnalem licznik i zmienilem linke po wlozeniu go ponownie zauwazylem ze wskazowka od temperatury sie nie podnosi wogole co moze byc przyczyna ??? cos zle zlozylem ??? wszystko inne dziala tylko ten wskaznik nie chce...:(

z gory dziekuje za odpowiedzi:)
pozdrawiam:)



gailbraith

Post autor: gailbraith » sob kwie 19, 2008 20:49

A przy czujniku temperatury sterującym wskaźnik w liczniku nic nie robiłeś? Kostka nie odpięta? Najpierw warto sprawdzić to zanim (może) będzie trzeba znów licznik rozmontowywać.

I zawsze pisz dokładnie jaki masz silnik, może być pomocne i ułatwić pomoc.
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2008 20:54 przez gailbraith, łącznie zmieniany 2 razy.



Awatar użytkownika
Sieergiej
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 58
Rejestracja: pn sty 14, 2008 15:34
Lokalizacja: Andrychow/Sulkowice
Kontakt:

Post autor: Sieergiej » sob kwie 19, 2008 21:01

Obrazek

I teraz Zalezy czy masz miernik do sprawdzenia tych czujnikow, jak nie to zmien te dwa koszt okolo 24 zeta. Jak masz miernik to juz inna historia bo mozesz posprawdzac opornosci.
Bardzo prawdopodobne ze przy zakladaniu tego licznika cos zle zlozyles jak teraz wogole nie dziala< sprawdz jeszcze raz



Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7378
Rejestracja: wt wrz 14, 2004 10:35
Lokalizacja: T-Mobile
Kontakt:

Post autor: guti » sob kwie 19, 2008 23:32

aRivw, a termostat kolego masz sprawny ?


Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
yolmen
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 138
Rejestracja: ndz maja 06, 2007 09:19
Lokalizacja: Largo , Florida

Post autor: yolmen » ndz kwie 20, 2008 10:10

a ja sie dopne do pytania , ktory czujnik jest od ciagle swiecacej sie kontrolki temperatury mimo ze jest jak powinno i plynu tez nie brakuje ? dodaz sie mryga 5 min pozniej przestanie na 7 i znowu mryga jak jej sie chce .... przy okazji ma to wplyw na prace gaznika ? bo muli i nie wiem o co mu biega ....



Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...
Posty: 1821
Rejestracja: ndz sty 15, 2006 13:55
Lokalizacja: OLSZTYN / Ruciane-Nida VWarmińsko-mazurskie

Post autor: Paweł NPI » ndz kwie 20, 2008 11:53

aRivw pisze:wskazowka znajdowala sie miedzy pierwsza (grubsza) a druga kreska przeczytalem na forum ze to ok. 70 stopni co mam wymienic zeby bylo normalnie ???
Do wymiany termostat "Wahler"
Być może przy wyjęciu licznika uszkodziłeś którąś ze ścieżek, lub wtyczka źle włożona.


[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: sob kwie 05, 2008 19:36
Lokalizacja: podkarpackie

Post autor: aRivw » ndz kwie 20, 2008 12:09

gailbraith, no wlasnie ze przy czujniku nic nie robilem i kostka jest zapieta dlatego sie zdziwilem ze nie dziala wskaznik.
Sieergiej, a ten miernik to jakis specjalny trzeba miec do tych czujnikow czy taki zwykly ??? i jak to sprawdzic ???
guti termostat chyba dobry jest.

mozna nabyc sama ta folie co jest z tylu na liczniku ze sciezkami ??? bo obstawiam ze to jednak jest przerwana sciezka w liczniku...
Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 12:28 przez aRivw, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 7378
Rejestracja: wt wrz 14, 2004 10:35
Lokalizacja: T-Mobile
Kontakt:

Post autor: guti » ndz kwie 20, 2008 12:38

aRivw pisze:mozna nabyc sama ta folie co jest z tylu na liczniku ze sciezkami ??? bo obstawiam ze to jednak jest przerwana sciezka w liczniku...
mozna , poszukaj u nas na giełdzie , ktos na pewno ma jakies graty do sprzedania, jakis licznik sie znajdzie pewnie tanio :)


Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: sob kwie 05, 2008 19:36
Lokalizacja: podkarpackie

Post autor: aRivw » ndz kwie 20, 2008 13:20

ok dzieki wszystkim za pomoc :)



Awatar użytkownika
Sieergiej
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 58
Rejestracja: pn sty 14, 2008 15:34
Lokalizacja: Andrychow/Sulkowice
Kontakt:

Post autor: Sieergiej » ndz kwie 20, 2008 15:15

Zwykly miernik, ja mam z marketu za 27 zl



gailbraith

Post autor: gailbraith » ndz kwie 20, 2008 19:33

Jeśli to sama ścieżka będzie przerwana to nie ma sensu chyba całego licznika kupować. Lakier przewodzący prąd za kilka zł, zamalować i powinno grać ;)

A miernik taki żeby miał omomierz, w sklepie z częściami elektronicznymi czy elektrycznymi kupisz za naprawdę małe pieniądze a na pewno Ci się jeszcze nieraz przyda.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 19:35 przez gailbraith, łącznie zmieniany 1 raz.



aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: sob kwie 05, 2008 19:36
Lokalizacja: podkarpackie

Post autor: aRivw » ndz kwie 20, 2008 19:51

a wiecie moze ktora to sciezka jest od tego wskaznika temp. ? moze faktycznie najpierw zobacze tym lakierem czy cos da :) a miernik taki zwykly to tez mam wiec zobacze sobie



Awatar użytkownika
Paweł NPI
...
...
Posty: 1821
Rejestracja: ndz sty 15, 2006 13:55
Lokalizacja: OLSZTYN / Ruciane-Nida VWarmińsko-mazurskie

Post autor: Paweł NPI » ndz kwie 20, 2008 23:10

aRivw, Czyli co jesteś aż tak tego pewny że to ścieżka??
Sprawdź na początku czy wtyki dobrze siedzą itp, później oglęciny scieżek (nie jest ich aż tak dużo).


[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]

aRivw
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: sob kwie 05, 2008 19:36
Lokalizacja: podkarpackie

Post autor: aRivw » pn kwie 21, 2008 15:35

na 100% to nie jestem pewny ze to sciezka ale dzisiaj zauwazylem jeszcze ze nie dziala ta niebieska dioda do "dlugich" gdzies na dniach to rozbiore i popatrze na wszystko:) dobrze ze istnieje takie forum i ludzie ktorzy pomoga:) dzieki sliczne wszystkim:)

[ Dodano: 21 Kwi 2008 19:19 ]
jednak to kostka w liczniku byla za lekko wlozona:) teraz dziala wszystko poprawnie:) jedynie musze wymienic czujniki zeby jakos nomalnie wskazywal temp.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości