Wymiana pompy paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
damianosxl
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: śr mar 14, 2007 13:54
Lokalizacja: Katowice

Wymiana pompy paliwa

Post autor: damianosxl » sob cze 02, 2007 18:04

Witam! Czy wymieniał juz ktos pompe paliwa w 1,3 NZ ? Czy paliwo trzeba jakoś upuścić z baku przed wymianą ,czy nie wyleje sie?
Ostatnio zmieniony sob cze 02, 2007 18:35 przez damianosxl, łącznie zmieniany 1 raz.



aluk0
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 61
Rejestracja: ndz maja 13, 2007 00:23
Lokalizacja: Zary
Kontakt:

Post autor: aluk0 » sob cze 02, 2007 19:37

witam cie jezeli chodzi ci o pompe ktora jest w baku to niema obawy pompe wyciagasz z gory i wkladasz nowa nic ci takiego nie grozi ze cos wyleci


pozdrawiam



Awatar użytkownika
sebastian
www.vwdolnyslask.pl
www.vwdolnyslask.pl
Posty: 346
Rejestracja: pn sie 14, 2006 22:00
Lokalizacja: Bielawa
Kontakt:

Post autor: sebastian » sob cze 02, 2007 19:46

Wczoraj u siebie odkręcałem.

Odkręcasz w bagażniku osłonę na trzy śruby, potem odpinasz kostkę, odpinasz dwie rurki (kup sobie nowe zaciski jak masz oryginalne bo starych już nie założysz), odkręcasz plastikowy korek wyciągasz pompę wraz z pływakiem, wkładasz nowa i resztę robisz na odwrót

Jedyne co może ci polecieć paliwa to z tych rurek ale to znikome ilości, nie masz się czego bać. :bajer:



Awatar użytkownika
damianosxl
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: śr mar 14, 2007 13:54
Lokalizacja: Katowice

Post autor: damianosxl » sob cze 02, 2007 21:24

Dzięki. To w bagażniku to wiem, to nie pompa paliwa tylko czujnik poziomu paliwa z pompką bez tego można jezdzić. Mi chodzi o pompe zamontowaną pod podwoziem niedaleko tylnego prawego koła a konkretnie o wymiane tego wkładu.



Awatar użytkownika
abpel
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 243
Rejestracja: sob kwie 14, 2007 20:37
Lokalizacja: OPOLE
Kontakt:

Post autor: abpel » sob cze 02, 2007 21:30

damianosxl pisze:Dzięki. To w bagażniku to wiem, to nie pompa paliwa tylko czujnik poziomu paliwa z pompką bez tego można jezdzić. Mi chodzi o pompe zamontowaną pod podwoziem niedaleko tylnego prawego koła a konkretnie o wymiane tego wkładu.
to o czym piszesz to jest filtr paliwa......pompa paliwa jest w baku


[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]

Awatar użytkownika
damianosxl
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: śr mar 14, 2007 13:54
Lokalizacja: Katowice

Post autor: damianosxl » sob cze 02, 2007 21:38

abpel pisze:
damianosxl pisze:Dzięki. To w bagażniku to wiem, to nie pompa paliwa tylko czujnik poziomu paliwa z pompką bez tego można jezdzić. Mi chodzi o pompe zamontowaną pod podwoziem niedaleko tylnego prawego koła a konkretnie o wymiane tego wkładu.
to o czym piszesz to jest filtr paliwa......pompa paliwa jest w baku
No właśnie ze nie w 1,3 NZ pompa jest pod podwoziem filtr to filtr i jest obok pompy i juz go wymieniałałem. Pompa jest w takiej obudowie kwadratowej(koszyku), filtr jest obok zamontowany. Zajzyj sobie pod 1,3 NZ.



aluk0
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 61
Rejestracja: ndz maja 13, 2007 00:23
Lokalizacja: Zary
Kontakt:

Post autor: aluk0 » sob cze 02, 2007 23:12

panowie to o czym piszecie to jest regulator cisnienia paliwa a w nim tez jest pompka a przed nim jest filterek jak to sciagniesz to wyleci paliwka tylko troszke jakies 200 mil tyle co jest w ukladzie a czy mozna bez tego jezdzic???no wydaje mi sie ze raczej nie


pozdrawiam



Awatar użytkownika
damianosxl
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: śr mar 14, 2007 13:54
Lokalizacja: Katowice

Post autor: damianosxl » sob cze 02, 2007 23:28

Ludzie Ludzie o czym wy piszecie jakie regulatory itp ? Mi chodzi o prostą rzecz o pompe paliwa do Golfa 2 1,3 NZ a raczej wkład wyglada to tak zobaczcie sobie http://www.autosklep.istore.pl/sklep,19 ... 102,0.html
To jest pompa i czy kotś juz to wyminiał ????



aluk0
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 61
Rejestracja: ndz maja 13, 2007 00:23
Lokalizacja: Zary
Kontakt:

Post autor: aluk0 » ndz cze 03, 2007 02:16

aluk0 pisze:panowie to o czym piszecie to jest regulator cisnienia paliwa a w nim tez jest pompka
a wiec kolego poczytaj sobie troszke o tym a napewno sie dowiesz ze jest to tez odpowiedzialne za regulacje cisnienia paliwa



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 03, 2007 09:07

aluk0 pisze:aluk0 napisał/a:
panowie to o czym piszecie to jest regulator cisnienia paliwa a w nim tez jest pompka

a wiec kolego poczytaj sobie troszke o tym a napewno sie dowiesz ze jest to tez odpowiedzialne za regulacje cisnienia paliwa

kolego proszę cię nie sprzeczaj już się nie masz racji. Są dwie pompy jedna w baku druga pod podwoziem.
damianosxl nie robiłem tego, ale nie sądze by był jakikolwiek problem, jest wszystko na wierzchu, wymontujesz, zobaczysz jak jest poskręcane.


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
damianosxl
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: śr mar 14, 2007 13:54
Lokalizacja: Katowice

Post autor: damianosxl » ndz cze 03, 2007 12:07

Pytałem w sklepach i w warsztacie VW i mnie wysmiali jak im mówiłem o dwóch pompach, w golfie II 1,3 NZ jest ylko jedna pompa paliwa pod podwoziem a to drugie w baku to czujnik poziomu paliwa. Jak odłączylem w tyczke od tego z baku to jezdzilem sobie ale nie wskazywalo mi poziomu paliwa i jest to udowodnione i a jak odłaczylem wtyczke z tej pompki od spodu to nawet nie zapalisz samochodu i tez jest to udowodnione. Sam sparawdzilem. Dwie pompy paliwa mają tylko niektóre Golfy II 1,8 ...

U mnie wygląda to tak jak na obrazku, jest to zamonotowane pod podwoziem
Obrazek

Chodzi mi tylko o to czy ktos juz to wymieniał tą pompe ten sam wkład??



Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 26259
Rejestracja: czw lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska

Post autor: Paweł Marek » ndz cze 03, 2007 12:34

Obrazek
do tej pory workshop mnie nigdy nie okłamał, widać jest to pierwszy raz

[ Dodano: Nie Cze 03, 2007 1:20 pm ]
i etka też kłamie
Obrazek


Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
damianosxl
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 40
Rejestracja: śr mar 14, 2007 13:54
Lokalizacja: Katowice

Post autor: damianosxl » ndz cze 03, 2007 13:25

Paweł Marek pisze:[url=http://images12.fotosik.pl/54/1ce0614b07390cc6m.jpg]Obrazek[/URL]
do tej pory workshop mnie nigdy nie okłamał, widać jest to pierwszy raz

[ Dodano: Nie Cze 03, 2007 1:20 pm ]
i etka też kłamie
[url=http://images12.fotosik.pl/54/61dba6f90748ee82m.jpg]Obrazek[/URL]
Te opisy nie pasują do mojego Golfa .Moja pompa ma inne oznaczenie

A z resztą tam na obrazku jst czujnik a nie popma wyraźnie to pisze

[ Dodano: 05 Cze 2007 21:45 ]
Cos z tą ETKA jeest porypane i to gróbo. Ja widzialem w sklepach inne rzeczy calkiem w katalogach.



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 55 gości