jak odpowietrzyć układ chłodzenia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, VIP

vwg3
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 31
Rejestracja: wt gru 19, 2006 22:05
Lokalizacja: okolice krakowa

jak odpowietrzyć układ chłodzenia

Post autor: vwg3 » sob maja 12, 2007 16:55

witajcie chce wymienic sobie węze od chłodnicy jesli spuszcze płyn i wymnienie rurki i wleje spowrotem płyn to układ sie zapowietrzy ?? jak to dobrze zrobic bo do macherów nie chce mi sie jechac :) golf 3 1,4 AXE 96



Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8878
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » sob maja 12, 2007 17:15

śmiało zabieraj sie do roboty !@!!! dolewaj i dolewaj i dolewaj nie dopuszcaj do zagotowania płynu az stan na zimnym silniku osiągnie poziom max-min



eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 731
Rejestracja: śr kwie 20, 2005 19:09
Lokalizacja: Inowrocław

Post autor: eidos » sob maja 12, 2007 17:21

dziejo pisze:śmiało zabieraj sie do roboty !@!!! dolewaj i dolewaj i dolewaj nie dopuszcaj do zagotowania płynu az stan na zimnym silniku osiągnie poziom max-min
Dokładnie tak jak kolega wyzej pisze, układ sam sie powinien odpowietrzyc



Awatar użytkownika
jawel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 484
Rejestracja: pt paź 27, 2006 14:54
Lokalizacja: WZU****

Post autor: jawel » sob maja 12, 2007 17:27

tylko pokrętło od nagrzewnicy ustaw na grzanie


one loVWe

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8878
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » sob maja 12, 2007 17:34

tylko pokrętło od nagrzewnicy ustaw na grzanie
niema to żadnego znaczenia poniewaz w mk3 nagrzewanica sterowana nie jest zaworem lecz klapkami



Awatar użytkownika
jawel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 484
Rejestracja: pt paź 27, 2006 14:54
Lokalizacja: WZU****

Post autor: jawel » sob maja 12, 2007 17:49

dziejo pisze:niema to żadnego znaczenia poniewaz w mk3 nagrzewanica sterowana nie jest zaworem lecz klapkami
a tego nie wiedziałem :oops:


one loVWe

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 8878
Rejestracja: pn lis 14, 2005 02:40
Lokalizacja: Kantorowice

Post autor: dziejo » sob maja 12, 2007 19:13

a tego nie wiedziałem
ja tez kiedyś tego nie wiedziałem poto jest forum!!!



Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 18 gości