przybywa oleju nie ubywa płynu??????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
slimak20
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: slimak20 » pt sty 11, 2008 17:55

V12odkrec korek i sprawdz czy ci bombelki nie leca.jak bulka to cos jest nie tak..

VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)

V12
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: V12 » pt sty 11, 2008 18:14

Powiem tak teraz nic nie leci ale jak go kupiłem to leciało na krócu z boku głowicy co idzie do nagrzewnicy co dziwne zauwazyłem ze wtedy poodreceniu korka mocno syknie i wywali troche płynu ale zrobiłem to i obajawy jak by ustały ale zauwazyłem ze korek od zbiorniczka nie trzyma tylko ten zaworek cały czas jest otwarty to pewnie jak by dmuchało powietrzem to i tak nie bedzie widac jutro przemienie od MK3 i sie przejade i sie zobaczy czy po odkręceniu wywali bo w mk3 nie wywala
pozdr

Awatar użytkownika
Szosownik
Forum Master
Forum Master

Post autor: Szosownik » pt sty 11, 2008 18:58

V12 pisze:Powiem tak teraz nic nie leci ale jak go kupiłem to leciało na krócu z boku głowicy co idzie do nagrzewnicy co dziwne zauwazyłem ze wtedy poodreceniu korka mocno syknie i wywali troche płynu ale zrobiłem to i obajawy jak by ustały ale zauwazyłem ze korek od zbiorniczka nie trzyma tylko ten zaworek cały czas jest otwarty to pewnie jak by dmuchało powietrzem to i tak nie bedzie widac jutro przemienie od MK3 i sie przejade i sie zobaczy czy po odkręceniu wywali bo w mk3 nie wywala
pozdr
na zimnym ci wywala?
bo jeśli na gorącym to normalna rzecz i nie radzę odkręcać

V12
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: V12 » pt sty 11, 2008 20:59

Nie na zimnym nie wywali tylko na goracym i na goracym robi sie troche cisnienia we wezach robia sie twarde
Dzis przemieniłem korki i poleciałem ze 10km 140km/h i co w wezach zrobiło sie cisnienie i podniósł sie poziom płynu w zbiorniczku po odkreceniu korka troche zabulgotało ale wody nie wywaliło natomiast podniósł sie jeszcze poziom czy to normalne
pozdr
Ostatnio zmieniony sob sty 12, 2008 13:15 przez V12, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szosownik
Forum Master
Forum Master

Post autor: Szosownik » sob sty 12, 2008 16:54

V12 pisze:Nie na zimnym nie wywali tylko na goracym i na goracym robi sie troche cisnienia we wezach robia sie twarde
Dzis przemieniłem korki i poleciałem ze 10km 140km/h i co w wezach zrobiło sie cisnienie i podniósł sie poziom płynu w zbiorniczku po odkreceniu korka troche zabulgotało ale wody nie wywaliło natomiast podniósł sie jeszcze poziom czy to normalne
pozdr
jak już mówiłem że na gorącym ze względów bezpieczeństwa nie odkręca się korka bo może wywalić płyn i oparzyć.Po odkręceniu korka na gorącym poziom się podnosi a ciśnienie też będzie bo taki jest już układ
według mnie nic u ciebie złego sie nie dzieje tylko brak ci trochę wiedzy :D
Ostatnio zmieniony sob sty 12, 2008 16:55 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
JayT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: JayT » sob sty 12, 2008 16:57

V12 pisze:Nie na zimnym nie wywali tylko na goracym i na goracym robi sie troche cisnienia we wezach robia sie twarde
I mniej więcej tak ma być :-)
V12 pisze:Dzis przemieniłem korki i poleciałem ze 10km 140km/h i co w wezach zrobiło sie cisnienie i podniósł sie poziom płynu w zbiorniczku po odkreceniu korka troche zabulgotało ale wody nie wywaliło natomiast podniósł sie jeszcze poziom czy to normalne
Normalne:
rozgrzany płyn + ciśnienie = podniesienie poziomu + bulgotanie po odkręceniu.
Ciesz się, że Ci płynu nie wywaliło i ręki nie poparzyło :bajer:

Moje VWozidło spala średnio: Obrazek i Obrazek

V12
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: V12 » sob sty 12, 2008 19:14

Zawsze jestem ostrozny robiac takie zeczy :bigok:
Pytam bo miałem kiedys opla i po wymianie termostatu tak mi sie robiło to mechanik powiedział ze to uszczelka wiec ja wymieniał ale to nic nie pomogło wiec powiedział ze głowica miałem to robic ale sprzedałem ten syf-nigdy wiecej opli :green_fuck:
pozdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”