przybywa oleju nie ubywa płynu??????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Powiem tak teraz nic nie leci ale jak go kupiłem to leciało na krócu z boku głowicy co idzie do nagrzewnicy co dziwne zauwazyłem ze wtedy poodreceniu korka mocno syknie i wywali troche płynu ale zrobiłem to i obajawy jak by ustały ale zauwazyłem ze korek od zbiorniczka nie trzyma tylko ten zaworek cały czas jest otwarty to pewnie jak by dmuchało powietrzem to i tak nie bedzie widac jutro przemienie od MK3 i sie przejade i sie zobaczy czy po odkręceniu wywali bo w mk3 nie wywala
pozdr
pozdr
na zimnym ci wywala?V12 pisze:Powiem tak teraz nic nie leci ale jak go kupiłem to leciało na krócu z boku głowicy co idzie do nagrzewnicy co dziwne zauwazyłem ze wtedy poodreceniu korka mocno syknie i wywali troche płynu ale zrobiłem to i obajawy jak by ustały ale zauwazyłem ze korek od zbiorniczka nie trzyma tylko ten zaworek cały czas jest otwarty to pewnie jak by dmuchało powietrzem to i tak nie bedzie widac jutro przemienie od MK3 i sie przejade i sie zobaczy czy po odkręceniu wywali bo w mk3 nie wywala
pozdr
bo jeśli na gorącym to normalna rzecz i nie radzę odkręcać
Nie na zimnym nie wywali tylko na goracym i na goracym robi sie troche cisnienia we wezach robia sie twarde
Dzis przemieniłem korki i poleciałem ze 10km 140km/h i co w wezach zrobiło sie cisnienie i podniósł sie poziom płynu w zbiorniczku po odkreceniu korka troche zabulgotało ale wody nie wywaliło natomiast podniósł sie jeszcze poziom czy to normalne
pozdr
Dzis przemieniłem korki i poleciałem ze 10km 140km/h i co w wezach zrobiło sie cisnienie i podniósł sie poziom płynu w zbiorniczku po odkreceniu korka troche zabulgotało ale wody nie wywaliło natomiast podniósł sie jeszcze poziom czy to normalne
pozdr
Ostatnio zmieniony sob sty 12, 2008 13:15 przez V12, łącznie zmieniany 1 raz.
jak już mówiłem że na gorącym ze względów bezpieczeństwa nie odkręca się korka bo może wywalić płyn i oparzyć.Po odkręceniu korka na gorącym poziom się podnosi a ciśnienie też będzie bo taki jest już układV12 pisze:Nie na zimnym nie wywali tylko na goracym i na goracym robi sie troche cisnienia we wezach robia sie twarde
pozdr
według mnie nic u ciebie złego sie nie dzieje tylko brak ci trochę wiedzy

Ostatnio zmieniony sob sty 12, 2008 16:55 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
I mniej więcej tak ma byćV12 pisze:Nie na zimnym nie wywali tylko na goracym i na goracym robi sie troche cisnienia we wezach robia sie twarde

Normalne:V12 pisze:Dzis przemieniłem korki i poleciałem ze 10km 140km/h i co w wezach zrobiło sie cisnienie i podniósł sie poziom płynu w zbiorniczku po odkreceniu korka troche zabulgotało ale wody nie wywaliło natomiast podniósł sie jeszcze poziom czy to normalne
rozgrzany płyn + ciśnienie = podniesienie poziomu + bulgotanie po odkręceniu.
Ciesz się, że Ci płynu nie wywaliło i ręki nie poparzyło