PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze auto?
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Czy któraś porównywarka pokazuje warunki ubezpieczenia?  Bo jakoś nie zauważyłem.

Od składki ważniejszy jest zakres ubezpieczenia. Zniżki dostępne od ręki :
						Re: PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze a
Ciężko porównać ubezpieczenie bo zależy od wielu czynników i firmy raczej nie udostępniają cenników tylko piszą orientacyjnie.
Tak było ze mną, mam ubezpieczenie w vw banku (notabene - polecam, mają fajne zniżki dla Volkswagenów), poprosili mnie o dane samochodu, rocznik itp. a potem złożyli mi ofertę.

Tak było ze mną, mam ubezpieczenie w vw banku (notabene - polecam, mają fajne zniżki dla Volkswagenów), poprosili mnie o dane samochodu, rocznik itp. a potem złożyli mi ofertę.
Jeśli chodzi o porównywarki to ja korzystałem z trzech. Najtańsze ubezpieczenie wyskoczyło mi na kalkulatorze CUK. Potem oczywiście jeszcze dopytałem o warunki u nich w biurze.

Hej,
Osoby ktore szukaja ubezpieczenia dla swojego wozu zachecam do skorzystania z mojej stronki:
http://cash-24.pl/ubezpieczenia/ubezpie ... nikacyjne/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest tam co prawda kilka produktow na krzyz ale moze akurat komus to pasuje … a prowizja trafi do mnie

Osoby ktore szukaja ubezpieczenia dla swojego wozu zachecam do skorzystania z mojej stronki:
http://cash-24.pl/ubezpieczenia/ubezpie ... nikacyjne/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jest tam co prawda kilka produktow na krzyz ale moze akurat komus to pasuje … a prowizja trafi do mnie

Szkoda tylko że te porównywarki biorą prowizję od klienta a nie od ofertodawcy.

Całkowice sie z Toba nie zgadzam. Porownywarki internetowe a przynajmniej moja (http://cash-24.pl/ubezpieczenia/ubezpie ... nikacyjne/" onclick="window.open(this.href);return false; (chociaz to nie porownywarka a zwykla lista z ofertami)) tak naprawde nie pobieraja prowizji. W momencie jezeli uzytkownik zakupi produkt to prowizja jest wyplacana z ubezpieczalni posdrednikowi (w tym momencie mi). Na takiej zasadzie dziala wiele firm. Ubezpieczycielom nie oplaca sie otwierac kolejnego biura, oplacac je itp - wola zeby ktos ich promowal np przez internet - zysk jest obustronny.kresmo pisze:Szkoda tylko że te porównywarki biorą prowizję od klienta a nie od ofertodawcy.
Jednoczesnie dziekuje za zainteresowanie moja stronka - kilka wnioskow mi juz wpadlo - nie jest to wielka kasa ale od czegos trzeba zaczac. Dodam tylko ze w przypadku ubezpieczen samochodowych prowizje dostaje nie tylko w przypadku zakupu polisy - wystarczy ze ktos wysle wniosek a potem telefonicznie (oni oddzwaniaja) potwierdzi ze szuka ubezpieczenia. Przekonalem sie o tym … na wlasnym przykladzie

POZDRAWIAM
a ja właśnie nie. Zauważyłem ze na infolinii można było dostać lepszą cene.chudyy pisze:Jeśli chodzi o porównywarki to ja korzystałem z trzech. Najtańsze ubezpieczenie wyskoczyło mi na kalkulatorze CUK. Potem oczywiście jeszcze dopytałem o warunki u nich w biurze.
- 
				Windykator
- Nowicjusz 
darekodz, oprócz Generali i Avivy masz same gówniane firmy, zamierasz coś normalnego wprowadzić do oferty ??

Sprawdziłem te porównywarki podane w temacie. Najbardziej przypadł mi do gustu Rankomat, chyba najbardziej user friendly i w dodaktu można od razu kupić. Co do samych ubezpieczeń to według tej porównywarki wyszło mi o 113 zł taniej niż mam obecnie, oferta z AXA, z opcją kup teraz. A ktos pisał też o Cuk czasami tam wychodzi taniej ale nie można kupić online...

- 
				Jaklas88
- Mały gagatek 
- Auto: VW Jetta A2
- Silnik: RP
Przypadek z maja br.: jetta, 1990, 1781ccm, 66 kw, bez uszkodzeń, garażowany, do 5kkm/rok, 7 lat prawko, żadnych szkód, bezdzietny kawaler, bez wykupowania OC ale 2 lata doświadczenia z AC (służbówki), 6 lat doświadczenia jako kierowca -> MTU za kontynuację polisy poprzedniego wołało chyba   1100 Link 4 dało 804 PLN
 1100 Link 4 dało 804 PLN   ale na szczęście w poprzednim miejscu pracy zbierałem punkty za paliwo obniżyło mi to stawkę do 519 PLN
 ale na szczęście w poprzednim miejscu pracy zbierałem punkty za paliwo obniżyło mi to stawkę do 519 PLN   także jak macie służbówki to warto tankować na dwuliterowej stacji ByPóźniej było lepiej
 także jak macie służbówki to warto tankować na dwuliterowej stacji ByPóźniej było lepiej  . Pozdravwiam
 . Pozdravwiam

1100 Link 4 dało 804 PLN
 1100 Link 4 dało 804 PLN   ale na szczęście w poprzednim miejscu pracy zbierałem punkty za paliwo obniżyło mi to stawkę do 519 PLN
 ale na szczęście w poprzednim miejscu pracy zbierałem punkty za paliwo obniżyło mi to stawkę do 519 PLN   także jak macie służbówki to warto tankować na dwuliterowej stacji ByPóźniej było lepiej
 także jak macie służbówki to warto tankować na dwuliterowej stacji ByPóźniej było lepiej  . Pozdravwiam
 . PozdravwiamPORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze auto?
Też wybrałem ofertę z AXA Direct. Nie żebym coś tu reklamował, nie mam z nimi nic do czynienia, po za ubezpieczeniem na 3 samochody.Link pisze: oferta z AXA
Najpierw szukałem taniego ubezpieczenia na dobrych warunkach, na nasze rodzinne kombi, Mondeo '09.
Axa wypadała najlepiej w rankomacie, było to z 2 lata temu. Brałem pełny pakiet OC+AC z oponami, szybami itp.
Potem kończyło mi się ubezpieczenie na Hondę, szukałem tylko OC i tu AXA wygrała bo dają dodatkową zniżkę na kolejne auto.
Teraz kupiłem Golfa i brałem OC+AC znowu w Axie bo mam jeszcze większą zniżkę za kolejne auto, a jak sprawdzałem w porównywarkach to na takich warunkach jak tu mam to bym musiał sporo więcej wybulić. Jedynie co to mnie zdziwiła stosunkowo niska wartość pojazdu od której składkę liczą (za Golfa V GTI), 25900zł.
W końcu płacę za Golfika pełny pakiet na 2 raty po 745zł, bez wkładu własnego, bez amortyzacji części, na oryginalnych częściach, wyliczenie wg kalkulacji (a niestety nie warsztatu). Aha, mam pełne zniżki na OC i AC.
W zeszłym roku tylko wybili mi tylną szybę w Mondku i to zgłosiłem z AC telefonicznie. Ubezpieczenie przelało za 2 dni kasę, bez oględzin, więcej niż potrzebowałem na nową oryginalną szybę z Forda
 Składka na kolejny rok podskoczyła o 80-90zł, a do przodu byłem o prawie 400
 Składka na kolejny rok podskoczyła o 80-90zł, a do przodu byłem o prawie 400  
PS. Na pewno będę się trzymał na kilometry od Compensy. Sprawa odszkodowania za maskę na którą spadł z budynku śnieg ciagnęła się ponad rok.
Mi ten kalkulator wyliczył Oc prawie 300 zł taniej niż proponowano mi w różnych towarzystwach.chudyy pisze:Jeśli chodzi o porównywarki to ja korzystałem z trzech. Najtańsze ubezpieczenie wyskoczyło mi na kalkulatorze CUK. Potem oczywiście jeszcze dopytałem o warunki u nich w biurze.
Uważajcie na Axę. Straszne dziadostwo. 
1. kombinują z ubezpieczeniami szyb
2. kumpla ciągają po sądach od 2 lat za to ze wysłał papierek o rezygnacji z 1 dniowym opóźnieniem.
3. nie jest taniej. Obecnie link4 mi wyliczył taniej.

1. kombinują z ubezpieczeniami szyb
2. kumpla ciągają po sądach od 2 lat za to ze wysłał papierek o rezygnacji z 1 dniowym opóźnieniem.
3. nie jest taniej. Obecnie link4 mi wyliczył taniej.