Pytania i odpowiedzi
Pytania i odpowiedzi
Pytania i odpowiedzi odnosnie problemow z modelami typu jak coś zrobić ..
[img]http://grono.net.s3.amazonaws.com/gallery-80825977.jpg[/img]
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: NAKLEJKA I INNE
WITAM JA MAM PYTANKO GDZIE I JAK MOGĘ KUPIĆ SOBIE NAKLEJK EKLUBOWA NA SWOJE AUTKO ORAZ INNE FAJNE GADŻETY OCZYWIŚCIE Z VOLKSWAGENEM
- barteKKK03
- V.I.P.
No to mam sporo pytań i widze że bede pierwszy
No to od poczatku. Kupiłem sobie modelik Mk4 Burago. no i chciał bym go troch ruszyc. bedzie to mój pierszy model wiec prosił bym specjalistów o kilka rad
-co kupic do przeróbek(materiały)
-co zrobić
-jak zrobic
-gdzie kupić (głównie do ludzi z Warszawy)
-co kupić
-i może jakies wasze sugestie
Może moje pytania sa błache ale jestem kompletnie zielony w tym temacie
No to od poczatku. Kupiłem sobie modelik Mk4 Burago. no i chciał bym go troch ruszyc. bedzie to mój pierszy model wiec prosił bym specjalistów o kilka rad
-co kupic do przeróbek(materiały)
-co zrobić
-jak zrobic
-gdzie kupić (głównie do ludzi z Warszawy)
-co kupić
-i może jakies wasze sugestie
Może moje pytania sa błache ale jestem kompletnie zielony w tym temacie
Szpachle Novol Universalną , Pilniki jak najmniejsze , Papiery scierne co najmniej 3 arkusze roznych grubosci na koniec powinien byc co najmniej papierek 800. Podklad Motip najlepiej szary , lakier Motip jaki to juz Twoja inwencja. Preparat do zdejmowania powlok lakierniczych ( tylko na metal )barteKKK03 pisze:-co kupic do przeróbek(materiały)
zalezy od Ciebie ja na poczatek proponuje malo zmian np:-co zrobić
usuniecie oznaczen , listw , zaszpachlowanie znaczkow. Grill zostaw bo to bardzo trudna rzecz do zrobienia. Na poczatek proponuje nie robic zderzakow i progow bo tez wyzsza szkola jazdy.
Zdjac lakier Preparatem do zdejmowania powlok lakierniczych.-jak zrobic
Rozrobic szpachle i poszpachlowac to co masz zamiar zaszpachlowac.
Wyszlifowac szpachle .
Odtluscic model mydlem i wodą.
Pomalowac ze 2 warstwy podkladem
Pomalowac ze 2 warstwy lakierem ( jezeli metalic to musisz uzyc lakieru bezbarwnego )
Wypolerowac i cieszyc sie Fajnym modelem.
Sklepy budowlane , modelarskie.barteKKK03 pisze:-gdzie kupić
Jak masz jeszcze jakies pytania to zadawaj , bede sie staral odpowiedziec
- barteKKK03
- V.I.P.
- barteKKK03
- V.I.P.
no wiec sluchaj , jest taki klej modelarski revell ale on dziala na zasadzie stapiania ze soba plastiku , nie polecam go zbytnio , trzeba uwazac bo jak Ci kapnie na lakier to lipa.klapsi pisze:Witam wszystkich
Wlasnie dostarczono mi model vw golf II fujimi. Mam pytanie jakimi klejami to kleic bo w mojej okolicy nie ma sklepow modelarskich a aby stuningowac troszke ten modelik najpierw trzeba go pokleic a boje sie urzyc niewiadomo czego bo to model w koncu plastikowy
Potem masz kleje do swiatel revell , ktorych jeszcze nie sprawdzałem.
No i kropelka ( cz tam jakis jej odpowiednik ) , jest potocznie przyjete ze nie powinno sie tego uzywac przy klejeniu modeli , aczkolwiek ja zawsze tego uzywam i jestem happy
Pozdro
Witam ponownie:)
Chcialem sie dowiedziec z czego najlepije zrobic przedni grill w golfie 2 fujimi. Widzialem fajne takie z tylko pojednczymi swiatlami i bez znaczka. Probuje cos wymyslic ale zawsze sie konczy na niepowodzeniu:( jesli mozecie podpowiedzcie jak to wykonac, jesli sie da podpowiedziec:)
pozdrawiam
Chcialem sie dowiedziec z czego najlepije zrobic przedni grill w golfie 2 fujimi. Widzialem fajne takie z tylko pojednczymi swiatlami i bez znaczka. Probuje cos wymyslic ale zawsze sie konczy na niepowodzeniu:( jesli mozecie podpowiedzcie jak to wykonac, jesli sie da podpowiedziec:)
pozdrawiam
najlepiej jak zostawisz na 4 , ja tez chcialem na 2 ale to strasznie trudne jestklapsi pisze:Witam ponownie:)
- barteKKK03
- V.I.P.