guma na srodku prawej polosi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
guma na srodku prawej polosi
wczoraj zmienilem oslony na przegubach prawej polosi i wszystko gra, tylko !! , jest na niej taka okragla guma http://img407.imageshack.us/img407/5895/guma.jpg , naklada sie ja na opaske z wypustkami, do czego ona jest potrzebna, bo dzis jak jechalem zjechala z tej opaski i tarla o cos pod autem, chcialbym uniknac takich zajsc.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
wiec tak: auto bylo u mechanika na zmiane i naprawe sprzegla, wiecej zepsol niz naprawil, i poprawialem wczoraj po nim. Ten "wyrownowarznik" byl przy przgubie, przy skrzyni. Tez mi sie wydawalo z ma byc bardziej na srodku, jest tam nawet taki pierscien zeby sie w strone kola nie przesowal, ale jak go tam przesunalem, to polosi nie moglem zalozyc.dziejo pisze:wiekrzosc uzytkowników którzy mieli lużny "wyrównoważnik "po prostu go usunęli bez jakis tam konsekwencji
w zaszdie z tej fotki wynika ze powinien od byc blizej srodka półośki
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie, ma być 4 mm od miejsca w którym, półoś staje się grubsza od strony przegubu wewnętrznego, czyli tuż przy nim, albo - 541 mm od przegubu zewnętrznego (od płaszczyzny stykania się go ze zwrotnicą). To dane serwisowe jeśli ktoś by chciał mieć sicher2ass pisze:Tez mi sie wydawalo z ma byc bardziej na srodku
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2009 19:09 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
bardzo dziekuje kolego, mozna by to zagadnienie gdzies umiescic, mysle ze dobrze wiedziec ze ma byc i jak powinien byc umiejscowiony, ten "wyrownowaznik".Paweł Marek pisze:nie, ma być 4 mm od miejsca w którym, półoś staje się grubsza od strony przegubu wewnętrznego, czyli tuż przy nim, albo - 541 mm od przegubu zewnętrznego (od płaszczyzny stykania się go ze zwrotnicą). To dane serwisowe jeśli ktoś by chciał mieć sicher2ass pisze:Tez mi sie wydawalo z ma byc bardziej na srodku
Ostatnio zmieniony ndz wrz 06, 2009 19:31 przez 2ass, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.