kontrolka abs - dziwne zachowanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka abs - dziwne zachowanie
Witam!
Mam taki problem, gdy na dworze jest wilgotno, np. nad ranem badz w nocy, to swieci mi sie kontrolka abs, wowczas abs nie dziala, gdy zrobi sie cieplej i auto przeschnie to przestaje swiecic i wszystko jest w porzadku, dzieje mi sie tak od paru dni, codziennie rano kontrolka swieci i w ciagu dnia gdy auto przeschnie problem znika.... co moze byc problemem? moze wilgoc dostaje sie gdzies do wtyczek? Gdzie mam szukac wszystkich kabli i wtyczek od abs? Dzieki za pomoc!

Mam taki problem, gdy na dworze jest wilgotno, np. nad ranem badz w nocy, to swieci mi sie kontrolka abs, wowczas abs nie dziala, gdy zrobi sie cieplej i auto przeschnie to przestaje swiecic i wszystko jest w porzadku, dzieje mi sie tak od paru dni, codziennie rano kontrolka swieci i w ciagu dnia gdy auto przeschnie problem znika.... co moze byc problemem? moze wilgoc dostaje sie gdzies do wtyczek? Gdzie mam szukac wszystkich kabli i wtyczek od abs? Dzieki za pomoc!
- Paweł Marek
- V.I.P. 
ściągnij tylko koła i oczyść sprężonym powietrzem, na przykład tam gdzie koła montują. Ale to nie pomoże. Najpierw miernik i mierzysz opór każdego czujnika łącznia z kable, (1-1.5 oma) na wtkach wypiętych wtyczek pod kanapą i pod maska silnika. Jeśli gdzieś jest źle (rób to wtedy jak jest mokro i ABS nie działa) to poszedł czujnik lub prędzej kabel do niego (dziejo naprawiał  ). Nie znajdziesz nic to jedź na VAG.
 ). Nie znajdziesz nic to jedź na VAG.

). Nie znajdziesz nic to jedź na VAG.
 ). Nie znajdziesz nic to jedź na VAG.Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
						tak to prawda wystarczy że będziesz miał lekko uszkodzona izolację samego przewodu (tym bardziej troche wilgoci ) i już jest problem z ABSPaweł Marek pisze: (dziejo naprawiał )
					Ostatnio zmieniony pn paź 13, 2008 12:43 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.