czujnik ciśnienia oleju z podstawą do chłodniczki

Szukasz zdjęcia auta na danych felgach, konkretnego modelu? To forum dla ciebie

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: matisim » czw maja 02, 2013 18:41

Witam.
szukam zdjęć, jak to wygląda na silniku i jak przed montażem te elementy wyglądają- czujnik ciśnienia oleju auto gauge i podstawa pod filtr na zewnętrzną chłodniczkę... Silnik to TDI PD, widziałem jakieś dziwne trójniki na allegro które raczej mi nie będą pasować bo nie ma tam zbyt dużo miejsca ze względu na sprężarkę klimy... Jeśli ktoś coś ma to poproszę:)

Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: xander_88 » czw maja 23, 2013 16:46

matisim, masz na jednej fotce :) (coś nie działa fotem , wiec z linku wrzucam) :
http://www.imagic.pl/files//20696/adapter_czujnik.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
sam adapter: http://photos05.redcart.pl/templates/im ... 79e63.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false;
tzn. nie wiem czy o to Ci chodzi bo to jest adapter, zeby zapodać np. temp oleju + ciśnienie oleju , najlepiej zadzwoń do sklepu dabtuner się chyba nazywa :) tam sprzedają głownie takie akcesoria .
Trójnik tez podejdzie z klimą ;) mi coś tam ciekło przez ten gwint stożkowy, oddałem to komuś z forum, pisał ze poskręcał na konopie i śmiga wszystko . Zacznie działąć fotem to Ci powysyłam jak miałem zamontowane.

ex: MK4 245 km/460nm

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: matisim » sob maja 25, 2013 21:41

zapodaj fotki jak to na aucie wyglądało :)

widzę, że ten adapter ma kilka gwintów, mi praktycznie potrzebny jest jeden do ciśnienia, ale może jak będe zmieniał miskę pod czujnik poziomu oleju to temperaturę oleju też założę pod adapter...

generalnie chce założyć tą podstawę pod chłodnicę oleju + w niej ten czujnik ciśnienia a nie wiem czy takowe są. A te co pokazałeś to są do diesla VP/ benzyny. a ja mam PD i tam są inne podstawki...

Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: xander_88 » ndz maja 26, 2013 00:17

wydawało mi sie, ze własnie takie zakładali do PD ale widać tylko wydawało :)
matisim pisze:zapodaj fotki jak to na aucie wyglądało
dużo mi nie zostało, był obszerny temat ale jakis super mod skasował .... (fotem nadal nie działa :/ ? )
Obrazek
Obrazek
miałem na tym 3niku ciśnienie + temp
zarknij moze jeszcze tu :
viewtopic.php?f=82&t=57608&start=1694" onclick="window.open(this.href);return false;
i ew. napisz do uzytkownika Ral1n,
jak bedziesz wiedział jaka podstwaka pod PD to daj znać ;)

ex: MK4 245 km/460nm

Awatar użytkownika
matisim
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: matisim » sob cze 01, 2013 19:43

genialny sprzedawca z dabtuner napisał mi że muszę zmienić filtr na taki jak w starych dieslach i wtedy taka podstawka podejdzie :kac:

profesjonalizm pełną gębą..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zdjęć”