CoRRado by ~GTH~
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Co do tylnej klapy to coz, uszkodzony zamek(otwieral sie byle czym) druga sprawa plastikowa blen da tez uszkodzona, wiec postanowilem ja odnowic i zlikwidowac pierwsze oznaki rdzy. Dalej poszerzenia(na kazdym wczesniej niestety byl juz szpachel, calosc zrywalem, czyscilem, do tego nie sa to poszerzenia rzezbione szpachlem lecz calosc metalowo zywiczna z delkatna warstwa szpachlu ktory jeszcze nie jest szlifowany. Cale auto pozbedzie sie wiekszosci widocznego szpachlu gdyz zostanie to zeszlifowane. Drzwi niestety jedne sa tragiczne i wymagaja duzo pracy, maska rowniez co widac no i lewa strona, brak progu i tylnego poszycia, poprzedni wlasciciele krotko mowiac rzucali grube ilosci szpachlu na rdze co teraz utrudnia prace. Z projektem planuje sie wyrobic na poczatek wiosny gdyz mam cala mase innych aut do robienia, a ten wymaga duzo cierpliwosci, dokladnosci i pracy przedewszystkim nie mowiac i $$$ wlozonych w calosc. Pozdrawiam Mysle ze za kilka miesiecy bedzie juz powoli sie calosc niezle prezentowac, komora silnika rowniez dopiero wyczyszczona i przygotowana zostanie pod malowanie w kremie no i tzw clean look
- wajda1
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak już tyle czasu i $$$ wkładasz w projekt,to uważam ze lepiej by było kupić nowa klapę,sprawna,żeby tablica wróciła na swoje miejsce???ale każdy ma swój gust,i jeśli tobie sie tak bardziej podoba to niech tak zostanie powodzenia w pracach
[url=http://imageshack.us][img]http://img217.imageshack.us/img217/1164/95ad095b5ec71a8apa6.jpg[/img][/url]
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
No ja siatexy zlikwidowalem bo mnie tez to drazni Ogolnie robie auto pod siebie i dla siebie, jest to taka odskocznia od codziennosci i tych wszystkich innych samochodzikow ktore robie...
[ Dodano: 01 Sty 2008 13:09 ]
Nowe gniazda pod klamki audi sa juz wstawione:
Przemalowane podkladem, no i czekaja na szpachlowanie
Teraz cos dla oka, co prawda bez drzwi, ale wczesniej byly one spasowane z caloscia i ustawione jak sie nalezy:
No i przymierzony tylny zderzak ktory pozbyl sie wszelkich przetloczen, czeka na szpachlowanie:
[ Dodano: 01 Sty 2008 13:09 ]
Nowe gniazda pod klamki audi sa juz wstawione:
Przemalowane podkladem, no i czekaja na szpachlowanie
Teraz cos dla oka, co prawda bez drzwi, ale wczesniej byly one spasowane z caloscia i ustawione jak sie nalezy:
No i przymierzony tylny zderzak ktory pozbyl sie wszelkich przetloczen, czeka na szpachlowanie:
Tak prace ruszyly, dzis mam w planach troszke drzwi porobic, na koniec tygodnia beda skonczone, jak i rowniez tylny zderzak. Ogolnie jeszcze kilka tygodni i calosc bedzie gotowa. Taki jest plan
[ Dodano: 26 Sty 2008 15:48 ]
Sobota, dzien wolny, po zalatwieniu kilku spraw mozna bylo zajac sie praca przy aucie.
Otoz juz lezy i czeka na wstawienie nowy prawy prog, robiony na gietarce z blachy, wyszedl bardzo dobrze :
Przeszpachlowalem obydwie pary drzwi, razem z wykonczeniem gniazd pod nowe klamki:
Spasowanie i przymierzenie calosci:
No i efekt finalny tego dnia, drzwi wymalowane szpryca:
W koncu zebralem sily i tego wieczora zaczalem dorabiac brakujace łatki, kilka przymiarek, troszke iskier no i udalo sie, wszystko poskladane do kupy, wystarczy przespawac do konca, wyszlifowac no i mozna dzialac dalej Zdjecie jest troszke kiepskiej jakosci, na zywo wyglada bardzo dobrze, calosc wykonana z blachy ocynkowanej, ktora mam dzieki uprzejmosci malzonki Pepe Oto zdjecie, powoli zaczyna calosc nabierac ksztaltow:
Ostatnio narzekalem na brak czasu, ale w wolnych chwilach podlubalem troszke zderzak tylny, ktory zostal poddany liftingowi Dla porownania oryginalny:
No i po kilku zmianach, zlikwidowane wszelkie przetloczenia oraz polowa zderzaka dolozona:
[ Dodano: 26 Sty 2008 15:48 ]
Sobota, dzien wolny, po zalatwieniu kilku spraw mozna bylo zajac sie praca przy aucie.
Otoz juz lezy i czeka na wstawienie nowy prawy prog, robiony na gietarce z blachy, wyszedl bardzo dobrze :
Przeszpachlowalem obydwie pary drzwi, razem z wykonczeniem gniazd pod nowe klamki:
Spasowanie i przymierzenie calosci:
No i efekt finalny tego dnia, drzwi wymalowane szpryca:
W koncu zebralem sily i tego wieczora zaczalem dorabiac brakujace łatki, kilka przymiarek, troszke iskier no i udalo sie, wszystko poskladane do kupy, wystarczy przespawac do konca, wyszlifowac no i mozna dzialac dalej Zdjecie jest troszke kiepskiej jakosci, na zywo wyglada bardzo dobrze, calosc wykonana z blachy ocynkowanej, ktora mam dzieki uprzejmosci malzonki Pepe Oto zdjecie, powoli zaczyna calosc nabierac ksztaltow:
Ostatnio narzekalem na brak czasu, ale w wolnych chwilach podlubalem troszke zderzak tylny, ktory zostal poddany liftingowi Dla porownania oryginalny:
No i po kilku zmianach, zlikwidowane wszelkie przetloczenia oraz polowa zderzaka dolozona:
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt: