launch control , odcinka i inne bajery w TDI !

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3838
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: toffic » pn gru 10, 2012 08:29

Robi się modyfikując program w ECU, wychodzi to tak:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Próg obrotów jak i ich przyrost można wpisać praktycznie dowolny, zależy głównie czy ośka czy 4x4
Jakie masz ECU??



Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Posty: 4038
Rejestracja: wt lut 06, 2007 11:57
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: Fahoo » pt gru 14, 2012 15:14

nie kazdy ecu podda sie takiej modyfikacji


https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3838
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: toffic » pt gru 14, 2012 15:36

Fahoo pisze:nie kazdy ecu podda sie takiej modyfikacji
Każde, każde. Tylko w niektórych jest to dziecinne proste, w innych (jak np. Digifant) wymaga nieco większego myślunku :bajer:



Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Posty: 4038
Rejestracja: wt lut 06, 2007 11:57
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: Fahoo » pt gru 14, 2012 16:35

toffic, co ty pierdzielisz jaki digifant jestesmy w dziale tdi i o tdi chodzi
w tdi da sie to zrobic w edc 15 xxxxxx019 w innym ster p1 wtyczkowym nie


https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3838
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: toffic » sob gru 15, 2012 10:29

Fahoo pisze:co ty pierdzielisz jaki digifant jestesmy w dziale tdi i o tdi chodzi
w tdi da sie to zrobic w edc 15 xxxxxx019 w innym ster p1 wtyczkowym nie
Nie peirdziele, Digifant był dla przykładu. Uważam, ze w każdym się da i tyle :bajer:



Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Posty: 4038
Rejestracja: wt lut 06, 2007 11:57
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: Fahoo » sob gru 15, 2012 11:13

toffic, no to zle uwazasz ....012 tez sie da w MSA 15 ni hu hu


https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

chrzaniu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 383
Rejestracja: wt sie 25, 2009 20:38
Lokalizacja: gorzów wlkp.
Kontakt:

Re: launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: chrzaniu » sob gru 15, 2012 12:17

Fahoo pisze:toffic, no to zle uwazasz ....012 tez sie da w MSA 15 ni hu hu
No ja słyszałem , że w 012X lub 012XX się da .
Trzeba by założyc taki podtemat i napisać jakie sterownik się nadaja na LC ( modele silników VP )

A ja mam drugie pytanie , czy w jakimś kompie z silnikiem VP da radę zrobić Ograniczenie Momentu na 1 i 2 biegu ?


Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Posty: 4038
Rejestracja: wt lut 06, 2007 11:57
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: Fahoo » sob gru 15, 2012 14:29

chrzaniu, napisałem przeca ze w 018 i 012 sie da MSA15 nie


https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

chrzaniu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 383
Rejestracja: wt sie 25, 2009 20:38
Lokalizacja: gorzów wlkp.
Kontakt:

Re: launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: chrzaniu » sob gru 15, 2012 14:46

Fahoo pisze:chrzaniu, napisałem przeca ze w 018 i 012 sie da MSA15 nie
No spoko , tylko ja nie robie softów i nie znam sie na Kompach :)
Niewiem jakie są różnice pomiedzy MSA15 a 018 i 012 :)
Jak masz jakiegoś linka to chętnie poczytam i się dokształce .


Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3838
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: toffic » sob gru 15, 2012 16:01

Fahoo pisze:no to zle uwazasz ....012 tez sie da w MSA 15 ni hu hu
Nie, to ty źle uważasz. W MSA też się da, a że nie ma do tego fabrycznej "mapy" tylko trzeba pogłówkować to inna sprawa. Ogólnie temat do zrobienia ale nie dla takich, co kopiują wiedzę z for :jezor:
P.S. w MSA 15 nawet elektryki nie trzeba do tego ruszać, wystarczy sam soft
chrzaniu pisze:A ja mam drugie pytanie , czy w jakimś kompie z silnikiem VP da radę zrobić Ograniczenie Momentu na 1 i 2 biegu ?
W każdym się da, idea działania bardzo podobna do LC, dokładność zależy od stera:bigok:



Awatar użytkownika
Adamm
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 4739
Rejestracja: pn lis 15, 2004 23:06
Lokalizacja: Warszawa - Rembertów
Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: Adamm » pn gru 17, 2012 01:24

usunalem off top, jeszcze raz bedzie dyskusja na takim poziomie to posypia sie nagrody


Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG

axel1983
Low Rider
Low Rider
Posty: 479
Rejestracja: pt kwie 01, 2011 10:25

1.9 tdu AHU odcinka i LC? Do kogo wysłac sterownik?

Post autor: axel1983 » śr gru 19, 2012 11:29

J.w posiadam audi a4 1.9 tdi z silnikiem AHU i chciałbym się dowiedzieć kto by zrobił na odległość odcinke i LC w moim sterowniku do kogo można by było wysłać sterownik, kto by się podjął?


Golf MK3-BYŁO
Golf MK3-BYŁO
Golf MK2-BYŁO
AUDI A3-BYŁO
AUDI A4-BYŁO
AUDI A6 C5-było
VOLVO S60-BYŁO
PASSAT CC - JEST :)

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=397052

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4305
Rejestracja: pt gru 31, 2004 18:20
Lokalizacja: się biorą dzieci???
Kontakt:

1.9 tdu AHU odcinka i LC? Do kogo wysłac sterownik?

Post autor: evolution » śr gru 19, 2012 13:21

ja robie z tym ze niestety tylko u mnie by LC dopasowac do auta( ma dzialac jak najlepiej przy starcie a nie robic fun)


Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4305
Rejestracja: pt gru 31, 2004 18:20
Lokalizacja: się biorą dzieci???
Kontakt:

launch control w MK4-jAK ZROBIĆ?

Post autor: evolution » śr gru 19, 2012 13:28

Fahoo pisze:toffic, no to zle uwazasz ....012 tez sie da w MSA 15 ni hu hu
da sie, da... nawet msa 1.2 tylko trzeba myslec i sie naprawde parac mikrosterownikami a nie biegac po forach z pytaniami jak to zrobic :)
chrzaniu pisze:A ja mam drugie pytanie , czy w jakimś kompie z silnikiem VP da radę zrobić Ograniczenie Momentu na 1 i 2 biegu ?
w kazdym da sie takie cos zrobic...
zreszta jakis czas temu pisalem o tym ze robie lc, odcinke, ograniczenie momentu w kazdym sterze. pomijajac temat usuwania kazdego osprzetu w aucie programowo. wracajac do ogranicznika momentu i odcinki to moge zrobic rozne odcinki dla roznych biegow.


Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości