skrzynia ggu do golfa 3 afn problem wybierak

Forum o modyfikacjach wszystkich silników TDI. Chiptuning, turbiny, pompy, wydechy i wszystko na te tematy.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

psikuta19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 286
Rejestracja: sob sty 05, 2008 13:30
Lokalizacja: Limanowa
Kontakt:

skrzynia ggu do golfa 3 afn problem wybierak

Post autor: psikuta19 » czw sty 28, 2010 23:00

jako ze rozleciała się mi skrzynia kupiłem skrzynie ggu z seata 2005r
dorobiłem flansze aby zamocować łapę skrzyni i włożyłem ja i zamocowałem w golfie
wszystko było by ok tylko wybierak jest inny linki nie pasują podobno da się przerobić tylko nikt nie chce mi tego zdradzić jak to uczynić.
mam jeszcze jedno pytanko ktoś może zakładał lewarek z linkami od golfa 4 jak to pasuje w mk3 trzeba jakieś mocowania dorabiać do mocowania lewarka? czy p&p bo jeśli nie dowiem się jak przerobić to co mam będę musiał kupić od mk4 i jakoś to wcielić
z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam



Awatar użytkownika
krzys-jeruzal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 462
Rejestracja: śr lis 14, 2007 16:20
Lokalizacja: Jeruzal
Kontakt:

Post autor: krzys-jeruzal » czw sty 28, 2010 23:05

myślę ze to nie takie trudne popatrz jak chodzą linki ,
jak wybierak działa góra dół a jak na boki i może sam cos wyrzeźbisz
z starej skrzyni , bo znów kombinować z lewarkiem koszt itp morze wiec pomyśleć jeszcze jedną godzinne nad autkiem i sie uda...



psikuta19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 286
Rejestracja: sob sty 05, 2008 13:30
Lokalizacja: Limanowa
Kontakt:

Post autor: psikuta19 » czw sty 28, 2010 23:09

krzys-jeruzal pisze:myślę ze to nie takie trudne popatrz jak chodzą linki ,
jak wybierak działa góra dół a jak na boki i może sam cos wyrzeźbisz
z starej skrzyni , bo znów kombinować z lewarkiem koszt itp morze wiec pomyśleć jeszcze jedną godzinne nad autkiem i sie uda...
kurcze tylko ggu mocowania do linek ma takie kulki a w mk3 to wiesz jak to wygląda
nie chce zepsuć tego wybieraka jak się mi nie uda przeróbka wiec może taniej mi wyjdzie kupić lewarek z linkami od mk4
chyba ze ktoś wie na czym polega przerabianie ma jakieś fotki tego
pozdrawiam



Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7258
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 13:27
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: cowboy » czw sty 28, 2010 23:18

psikuta19 pisze:chyba ze ktoś wie na czym polega przerabianie ma jakieś fotki tego
zagadaj do usera Adamm



Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » czw sty 28, 2010 23:27

do wybieraka ze skrzyni ggu musisz dospawać kawałek starego wybieraka, a drugą linkę wciskasz na kulke. ja tak mam i dobrze sie sprawuje

[ Dodano: Czw 28 Sty, 2010 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2681826

[ Dodano: Czw 28 Sty, 2010 ]
masz foto w tym temacie. jak będziesz miał problem z wyregulowaniem wstecznego i 5tki to musisz obniżyć miejsce mocowania linki która jest wyżej. ja to zrobiłem poprzez wywalenie tego plastiku i zamontowanie linki w miejscu gdzie sie trzymał ten plastki



psikuta19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 286
Rejestracja: sob sty 05, 2008 13:30
Lokalizacja: Limanowa
Kontakt:

Post autor: psikuta19 » pt sty 29, 2010 07:18

cowboy pisze:
psikuta19 pisze:chyba ze ktoś wie na czym polega przerabianie ma jakieś fotki tego
zagadaj do usera Adamm
gadałem i nic chyba nie ma czasu

[ Dodano: 29 Sty 2010 06:19 ]
morfeusz86r pisze:do wybieraka ze skrzyni ggu musisz dospawać kawałek starego wybieraka, a drugą linkę wciskasz na kulke. ja tak mam i dobrze sie sprawuje

[ Dodano: Czw 28 Sty, 2010 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2681826

[ Dodano: Czw 28 Sty, 2010 ]
masz foto w tym temacie. jak będziesz miał problem z wyregulowaniem wstecznego i 5tki to musisz obniżyć miejsce mocowania linki która jest wyżej. ja to zrobiłem poprzez wywalenie tego plastiku i zamontowanie linki w miejscu gdzie sie trzymał ten plastki


stokrotne dzięki kolego o takie coś mi chodziło
pozdrawiam



Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » pt sty 29, 2010 07:24

jak coś to wal na gg to pomoge ci



Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 814
Rejestracja: ndz sty 30, 2005 23:48
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

Post autor: aw69 » pt sty 29, 2010 09:36

Przekładasz swoj stary kompletny wybierak z ASD do GGU i bedzie banglać....Nie zapomnij zmienić dolnej podstawy wybieraka.....Albo wkladasz linki z mkIV. Ogolnie nie pasuje mocowanie P&P do tunelu w mk3 ale łatwo jest go zamontować. jakas godzina roboty


Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......

Awatar użytkownika
Dario84
Forum Master
Forum Master
Posty: 1431
Rejestracja: pn kwie 09, 2007 15:37
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Kontakt:

Post autor: Dario84 » pt sty 29, 2010 10:29

aw69 pisze:Przekładasz swoj stary kompletny wybierak z ASD do GGU i bedzie banglać....Nie zapomnij zmienić dolnej podstawy wybieraka....
Dokladnie, najlatwiejszy oraz najtanszy sposob


CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » pt sty 29, 2010 16:40

a mi sie wydaje że wybieraki nie pasują zamiennie



psikuta19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 286
Rejestracja: sob sty 05, 2008 13:30
Lokalizacja: Limanowa
Kontakt:

Post autor: psikuta19 » pt sty 29, 2010 19:25

wybierak przerobiony nawet dziala jeszcze raz dzieki
pozdrawiam



Awatar użytkownika
morfeusz86r
Forum Master
Forum Master
Posty: 1234
Rejestracja: śr sty 02, 2008 16:58

Post autor: morfeusz86r » pt sty 29, 2010 21:29

i jak sie jeździ?



Awatar użytkownika
kozak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 271
Rejestracja: czw paź 16, 2008 09:37
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Post autor: kozak » sob sty 30, 2010 00:34

Jaka jest predkosc na tej skrzyni przy ok 4500 ? z obliczen z linku wychodzi mi 220km/h a z tego co slyszalem to ona spokojnie pod 250 moze isc w TDI przy ok 4500obr.



psikuta19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 286
Rejestracja: sob sty 05, 2008 13:30
Lokalizacja: Limanowa
Kontakt:

Post autor: psikuta19 » sob sty 30, 2010 09:15

kozak pisze:Jaka jest predkosc na tej skrzyni przy ok 4500 ? z obliczen z linku wychodzi mi 220km/h a z tego co slyszalem to ona spokojnie pod 250 moze isc w TDI przy ok 4500obr.
przy kolach 215/40/r17 4800 rpm 246km/h z wyliczen przy 5000rpm 256km/h

[ Dodano: 30 Sty 2010 14:20 ]
morfeusz86r pisze:i jak sie jeździ?
jezdzi sie bardzo przyjemnie
biegi super wchodza nawet powiem ze lepiej niz w asd czy cyp



ODPOWIEDZ

Wróć do „TDI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości