MKI a swap z Ibizy Cupry TDI 97'
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
MKI a swap z Ibizy Cupry TDI 97'
Witam, przyznaje ze nie szperalem po forum dokladnie wiec nie wiem.
Mam okazje kupic seata ibize cupra tdi 110KM, wiadomo stuknieta mocno tyl i lekko przod. Chcialbym sie dowiedziec czy jest to dobra baza zeby przelozyc silnik do MKI. Co warto poprzekladac zeby bylo tak jak powinno byc? zawieszenie, hamulce? Gdzie moze wystapic problem? Czekam na wyczerpujace odpowiedzi, pozdrawiam
Mam okazje kupic seata ibize cupra tdi 110KM, wiadomo stuknieta mocno tyl i lekko przod. Chcialbym sie dowiedziec czy jest to dobra baza zeby przelozyc silnik do MKI. Co warto poprzekladac zeby bylo tak jak powinno byc? zawieszenie, hamulce? Gdzie moze wystapic problem? Czekam na wyczerpujace odpowiedzi, pozdrawiam
nigdy SEAT nie wyprodukował IBIZy CUPRy TDI
W tym modelu były GT TDI oraz EVO1. Te pierwsze z AHU, drugie z AFNem pod maską.
ehh...
pierwsze GTTDI jakim jeździłem zakupiłem w lutym 1998r ...na tamte czasy to był wózek.. moje pierwsze przygody z modami silników tdi ...
to były piękne czasy .
Wracając do tematu.
Idealnym biorcą osprzętu z ibizy byłby golf 2.
Ibiza 6K0 to właściwie nic innego jak ładniej opakowana dwójka.
W tym modelu były GT TDI oraz EVO1. Te pierwsze z AHU, drugie z AFNem pod maską.
ehh...
pierwsze GTTDI jakim jeździłem zakupiłem w lutym 1998r ...na tamte czasy to był wózek.. moje pierwsze przygody z modami silników tdi ...
to były piękne czasy .
Wracając do tematu.
Idealnym biorcą osprzętu z ibizy byłby golf 2.
Ibiza 6K0 to właściwie nic innego jak ładniej opakowana dwójka.
Wszystko się da... :green_fuck: ....na spokojnie...
Swap zrobiony już chwilkę temu więc "nie wygląda"...auto użytkowane "na codzień" !!
stare i nowe habelki..przy czym stare to 254 mm....nie 239... nowe 280mm
Hebel jest ....koniófff NIET !!
A tu..konkurs na spostrzegawczość..przypominam ..MK1 !!! ....i działa !!!
Swap zrobiony już chwilkę temu więc "nie wygląda"...auto użytkowane "na codzień" !!
stare i nowe habelki..przy czym stare to 254 mm....nie 239... nowe 280mm
Hebel jest ....koniófff NIET !!
A tu..konkurs na spostrzegawczość..przypominam ..MK1 !!! ....i działa !!!