BLOW OFF
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
barbiq pisze:znam gościa za którym laski latały bo w punto 1.2 cholernie świszczał mu alternator
Z życia wzięte - miałem padnięty wzmacniacz i słychać było takie gwizdanie w głośnikach od alternatora, kto nie wsiadł to się pytał: "to ma turbo? "- i do innych - "fajnie turbo słychać no nie?" - Normalnie nie mogłem się powstrzymać momentami.
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pytamy poważnie. Nie zależy nam, żeby to dodawało ileś tam PS. Tylko o to, żeby syczało. Nic więcej, inni mają głośne wydechy a jedni chcą syk spod maski I nie uważajcie to za jakąś wieś.Broker89 pisze:najtańszy i tak tu nie będzie spełniać żadnej z powierzonych mu ról
Co taki Blow-Off musi mieć w zestawie i gdzie go dokładnie zamontować, żeby niczego nie zepsuć?
Kolega miał w Polo 1.4TDI takie coś i nic mu się nie działo a efekt był ciekawy.
Ile bym dał, żebym wcześniej miał BOVa zainstalowanego, strzeliła mi (dosłownie) sprężarka, Garrett T3, trochę ponad 120 na trójce, zmiana biegu i wystrzał, jakby rura od ic spadła, turbo wyje przy przegazówce.
Mam nadzieję, że to tylko się kompresor odkręcił, dziś sekcja.
Wcześniej miałem coś takiego z K14, ale na szczęście nic się jej nie stało, chyba będzie trzeba się z nią przeprosić, i wyciągnąć z garażu.
Mam nadzieję, że to tylko się kompresor odkręcił, dziś sekcja.
Wcześniej miałem coś takiego z K14, ale na szczęście nic się jej nie stało, chyba będzie trzeba się z nią przeprosić, i wyciągnąć z garażu.
Mobil 1 5/30, świerzy, - oczywiście. Dosłownie dwa tygodnie temu robiłem serwis, filtr powietrza od wymiany do wymiany oleju zmieniam dwa razy.
Turbo nic oleju nie wciągnęło, tylko przestało ładować, dmuchnie może 0.2 bar i zaczyna wyć.
[ Dodano: 01 Gru 2009 10:28 ]
Może jakiegoś gołębia wciągnęło wracam ze szkoły i będę badał
Turbo nic oleju nie wciągnęło, tylko przestało ładować, dmuchnie może 0.2 bar i zaczyna wyć.
[ Dodano: 01 Gru 2009 10:28 ]
Może jakiegoś gołębia wciągnęło wracam ze szkoły i będę badał
- Marcin_ko7
- Użytkownik