SWAP ALH NA ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
SWAP ALH NA ARL
WITAM
Mam pytanie do szanownego grona
Mam golfa IV 90
Mechanicznie ok zawieszenie SAHS ipt...
Nie chce zmieniać budy bo dostalem go tanio 11000
Chce zakupic silnik ARL i zrobić SWAP moje pytanie dotyczy pszymusu wymiany szkrzyni ?
I konkretne koszty fakty tylko prosze o nie pisanie ze sie nie oplaca widzialem poczatek cen z ARL 25-30 tys a sam silnik to koszt 2000-3000
Pozdrawiam,
Slogger
Mam pytanie do szanownego grona
Mam golfa IV 90
Mechanicznie ok zawieszenie SAHS ipt...
Nie chce zmieniać budy bo dostalem go tanio 11000
Chce zakupic silnik ARL i zrobić SWAP moje pytanie dotyczy pszymusu wymiany szkrzyni ?
I konkretne koszty fakty tylko prosze o nie pisanie ze sie nie oplaca widzialem poczatek cen z ARL 25-30 tys a sam silnik to koszt 2000-3000
Pozdrawiam,
Slogger
- morfeusz86r
- Forum Master
nie słuchaj mechanikaslogger pisze:znajomy mechanik powiedział cytuje " 90 nie nadaje się na tuning vel wirus itp itd bo ma cienki korbowód powiedział ze afn i wyżej jusz mają korbowód gruby i można targac z 110 na 130-140KM może ktoś oświecony się wypowie
był na forum ALH (90KM) zrobiony na 250KM
jeśli masz oznaczenie ALH to 150KM bardzo łatwo idzie osiągnać i bedzie to tak samo bezpieczne jak na 110 konnym silniku AFN czy ASV
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wszystko na temat gratow do silnika jakie mozna zaladowac jest na forum. Nikt tu nie bedzi esie powtarzal 150 raz na ten sam temat zadawany poraz 1000 raz. Opcja szukaj to na poczatek. Sa teamty wtrskow sa tematy turbo, IC i wiele innych.
Co do ceny jak apodales za ARL to chcialbym to widziec ze w tej cenie dostaniesz ten silnik. Za 2000 to dostaniesz same pompki do niego. Cena to nawet za sam blok z korbowodem i to na tyle. turbo kosztuje sporo do tego pompki, skrzynia i ciekawe czy dwumas nie do wymiany. Dlatego zeby ten silnik chodzil to koszt takiego swapa wyniesie cos kolo 10 tys PLN a nawet moz eto spokojnie przekroczyc. Jesli chcesz sie conieco dowiedziec co mozna zrobic z twoim silnikiem oraz na inne tematy Cie nurtujace to uzyj opcji szukaj. Forum jest dosc bogate w wiedze.
Co do ceny jak apodales za ARL to chcialbym to widziec ze w tej cenie dostaniesz ten silnik. Za 2000 to dostaniesz same pompki do niego. Cena to nawet za sam blok z korbowodem i to na tyle. turbo kosztuje sporo do tego pompki, skrzynia i ciekawe czy dwumas nie do wymiany. Dlatego zeby ten silnik chodzil to koszt takiego swapa wyniesie cos kolo 10 tys PLN a nawet moz eto spokojnie przekroczyc. Jesli chcesz sie conieco dowiedziec co mozna zrobic z twoim silnikiem oraz na inne tematy Cie nurtujace to uzyj opcji szukaj. Forum jest dosc bogate w wiedze.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
na 130 km to za wiele nie musisz zrobić
wtryski ala cowboy plus dobry program i masz spokojne 140 a jak pompa zdrowa to i 145
a jak chcesz 165 km to wtryski 230, turbo asz i jakiś ic no i to będzie max pompy 10 na 11 pociągniesz wyżej kwestia czy chcesz
alh to dobry motor tylko trzeba czasami o niego podbać
a co do tunera to niech ktoś napisze kto tam mieszka
[ Dodano: 24 Lis 2009 21:19 ]
no to się wychyliłem
wtryski ala cowboy plus dobry program i masz spokojne 140 a jak pompa zdrowa to i 145
a jak chcesz 165 km to wtryski 230, turbo asz i jakiś ic no i to będzie max pompy 10 na 11 pociągniesz wyżej kwestia czy chcesz
alh to dobry motor tylko trzeba czasami o niego podbać
a co do tunera to niech ktoś napisze kto tam mieszka
[ Dodano: 24 Lis 2009 21:19 ]
no to się wychyliłem
Moja wina zastosuję szukajwesol pisze:Wszystko na temat gratow do silnika jakie mozna zaladowac jest na forum. Nikt tu nie bedzi esie powtarzal 150 raz na ten sam temat zadawany poraz 1000 raz. Opcja szukaj to na poczatek. Sa teamty wtrskow sa tematy turbo, IC i wiele innych.
[ Dodano: 24 Lis 2009 21:23 ]
Może nie chciałem aby mi podano sklep z klatkami bezpieczeństwa primo wiesz dla różnych osób różnie może znaczyć "tanim kosztem"Broker89 pisze:slogger, piszesz o swapie, a zaraz odpowiadasz że chcesz to zrobić tanim kosztem, lekko to ze sobą koliduje
swap i modzenie to dwie różne rzeczy.
za swap 10k minus ewentualnie odsprzedany silnik i podzespoły
modzenie to wtryski turbo ic
i w tym i w tym przypadku tanim kosztem tego nie zrobisz
wtryski + program 3tyś
turbo asz + ic + wtryski + program 4.5tyś
i jeszcze pompa 11 z 1 tyś
zależy kto, co i czym będzie robił
za swap 10k minus ewentualnie odsprzedany silnik i podzespoły
modzenie to wtryski turbo ic
i w tym i w tym przypadku tanim kosztem tego nie zrobisz
wtryski + program 3tyś
turbo asz + ic + wtryski + program 4.5tyś
i jeszcze pompa 11 z 1 tyś
zależy kto, co i czym będzie robił
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 22:34 przez jaro789, łącznie zmieniany 2 razy.
Tanie mięso jedzą psy proszę was nie czepiajcie się źle się wyraziłem
Wtryski zmodzę u cowboy-a i tu pytanie czy muszę moje wysyłać(postój auta), czy przyśle mi nowe a ja mu moje odeśle i pytanie które konkretnie bo ma widzę kilka hybryd...?
A modzenie w V-techu krakowskim względnie blisko czy może gdzieś konkurencyjnie jest cenowi i bliżej ze Śląska Vtech jastrzębski
Wtryski zmodzę u cowboy-a i tu pytanie czy muszę moje wysyłać(postój auta), czy przyśle mi nowe a ja mu moje odeśle i pytanie które konkretnie bo ma widzę kilka hybryd...?
A modzenie w V-techu krakowskim względnie blisko czy może gdzieś konkurencyjnie jest cenowi i bliżej ze Śląska Vtech jastrzębski
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 22:54 przez slogger, łącznie zmieniany 1 raz.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
to już zależy jak się z nim dogadasz.slogger pisze:Wtryski zmodzę u cowboy-a i tu pytanie czy muszę moje wysyłać(postój auta), czy przyśle mi nowe a ja mu moje odeśle i pytanie które konkretnie bo ma widzę kilka hybryd...?
daj spokój - znajdzie porządnego tunera w swojej okolicy. Szkoda Twojego czasu i autaslogger pisze:A modzenie w V-techu krakowskim względnie blisko czy może gdzieś konkurencyjnie jest cenowi i bliżej ze Śląska Vtech jastrzębski