Turbo od AWX do 1Z Jaki kolektor wydechowy? Z AFN czy lepiej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Fucker
- "KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
- Kontakt:
Turbo od AWX do 1Z Jaki kolektor wydechowy? Z AFN czy lepiej
Szukam, szukam i nie mogę jakos znaleźć. Na razie staram się kompletować wszystkie graty na mody. Długo to potrwa, bo mam inne wydatki, więć szukam i oszczędzam gdzię tylko się da.
Dlatego proszę o wyrozumiałość...
Mam na oku kolektor wydechowy z AFN. Tanio, ale nie wiem czy nie kupić od razu kolektora wydechowego z AWXa, żeby później było mniej przeróbek. A może to te same kolektory? A może z AWX w ogóle nie pasuje do 1Z ?? W tej kwestii na form nic nie znalazłem, a naprawdę dużo tematów przeczytałem o modach.
Dlatego proszę o wyrozumiałość...
Mam na oku kolektor wydechowy z AFN. Tanio, ale nie wiem czy nie kupić od razu kolektora wydechowego z AWXa, żeby później było mniej przeróbek. A może to te same kolektory? A może z AWX w ogóle nie pasuje do 1Z ?? W tej kwestii na form nic nie znalazłem, a naprawdę dużo tematów przeczytałem o modach.
Fucker, kolektor wydechowy z afn-a,to to samo,co z awx-a,obydwa są dzielone,więc podejdzie i jeden i drugi.
Problem jest tylko z założeniem kolektora wydechowego zespolonego na stałe z turbiną.
Ale dzielone pasują wszystkie.
Każdy ssący,czy wydechowy od 1.9,czy to pd,czy vp podejdzie do 1Z,głowice z tyłu są identyczne.Fucker pisze:A może z AWX w ogóle nie pasuje do 1Z ??
Problem jest tylko z założeniem kolektora wydechowego zespolonego na stałe z turbiną.
Ale dzielone pasują wszystkie.
AFN 165,5@380,8
- Fucker
- Kontakt:
[quote="sagon"]Fucker, kolektor wydechowy z afn-a,to to samo,co z awx-a,obydwa są dzielone,więc podejdzie i jeden i drugi.
Czyli kolektor wydechowy od AWX i od AFN są idealnie te same? Ten sam odlew?? Nie różnią się żadnym szczegółem ?
Chodzi mi głównie o to, żeby nie było problemów z założeniem turbiny z AWXa pod kolektor z AFN w silniku 1Z. Myśle, że nie zamieszałem i jest jasne co chcę powiedzeić.
Kolektor muszę zmienić, bo pod kolektor wydechowy z 1Z na pewno nie podejdzie turbo z AWXa...
Czyli kolektor wydechowy od AWX i od AFN są idealnie te same? Ten sam odlew?? Nie różnią się żadnym szczegółem ?
Chodzi mi głównie o to, żeby nie było problemów z założeniem turbiny z AWXa pod kolektor z AFN w silniku 1Z. Myśle, że nie zamieszałem i jest jasne co chcę powiedzeić.
Kolektor muszę zmienić, bo pod kolektor wydechowy z 1Z na pewno nie podejdzie turbo z AWXa...
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 13:11 przez Fucker, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Fucker o kolektorach już było, kolega Cowboy nawet pokazywał czyjeś tam obliczenia kolektora na zdjęciach, generalnie kolektor od afn to taki sam szit jak w 1Z więc jego sobie odpuść i szukaj AWXa...
ja u siebie mam z GT17 i kolektor z AWX i wszystko praktycznie pasuje p&p....a różnica po samej zmianie kolektora z 1Z na AWX jest naprawdę zauważalna- raz że ciszej silnik pracuje,2 łagodniej się gasi ( nie mam klapy gaszącej) a 3 lepiej jedzie( zauważalne lepsze wkręcanie się na obroty)
ja u siebie mam z GT17 i kolektor z AWX i wszystko praktycznie pasuje p&p....a różnica po samej zmianie kolektora z 1Z na AWX jest naprawdę zauważalna- raz że ciszej silnik pracuje,2 łagodniej się gasi ( nie mam klapy gaszącej) a 3 lepiej jedzie( zauważalne lepsze wkręcanie się na obroty)
- Fucker
- Kontakt:
Tylko dzięki Wam modyfikuję mojego 1Z ... , więc liczę na wasze porady. Powoli mi to idzie, bo wesele mi się szykuje i nie mogę rozwalać kasy.
Cowboy, nie umiał byś się zamienić takimi wtryskami 216, dał bym ci jakieś alumki 17 cali 5x112mm, albo coś innego, może masz jakieś propozycje??
Cowboy, nie umiał byś się zamienić takimi wtryskami 216, dał bym ci jakieś alumki 17 cali 5x112mm, albo coś innego, może masz jakieś propozycje??
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 20:36 przez Fucker, łącznie zmieniany 1 raz.