ciekaw jestem jak to spasowało, czy doprowadzenie oleju jest pionowo itd moze ktoś wrzuci fotexa ?Dario84 pisze:turbo zamontowali z dzielonym kolektorem najprawdopodobniej.
wykres AHF + 216 + turbo AWX/ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Mieliśmy problem ale nie z hybrydą na razie wszystkie hybrydy od karambola spisywały się bez zarzutu.zaprzal pisze:Jezeli od fidodido to karambolowskie wydanie ktore odbieralem od niego osobiscie daaaaaaawno temu. Nie pierwszy taki problem, _mumin_ tez mial kiedys klopoty z turbawka ze zbyt duzym lagiem.
Edit:
Tak sobie właśnie myślę patrząc na zdjęcia tej turbiny , czy przypadkiem problem nie leży
w gruszce i jej długości tylko w odwrotnie założonym pierścieniu sterującym kierownicami
bo to właśnie może powodować taki cyrk i podejrzewam że w tej turbinie którą robił nam
karambol było to samo ... ale że była na gwarancji to krążyła sobie tam i z powrotem aż
w końcu za 3 razem przyszła dobra i lata do dziś Tylko Dario się nap........ z wyjmowaniem
i wkładaniem.....
Ostatnio zmieniony pn mar 09, 2009 19:42 przez _mumin_, łącznie zmieniany 1 raz.
to samo sugerowałem kaktusowi... po tym jak tylko złapałem zluzowaną dźwignię kierownic, których praca mi się nie spodobała, a wcześniej ni jak z winy kantującej się przekładni nie szło niemal w ogóle ruszyć (nie było t oz winy gruszki, ale kąta ustawienia dźwigni kierownic w stosunku do ramienia.)
Ale od razu zostałem ściągnięty na ziemię,
niewolno podważać fachowości wykonania tym samym autorytetu karambola
(choć, szczerze, widywałem podobne klimaty, po masowych liczących się w skali krajowej regenerowniach, robiących kilkanaście sprężarek dziennie).
Zresztą, nic by to nie zmieniło.
I tak nie było czasu na demontaż sprężarki.
Ale od razu zostałem ściągnięty na ziemię,
niewolno podważać fachowości wykonania tym samym autorytetu karambola
(choć, szczerze, widywałem podobne klimaty, po masowych liczących się w skali krajowej regenerowniach, robiących kilkanaście sprężarek dziennie).
Zresztą, nic by to nie zmieniło.
I tak nie było czasu na demontaż sprężarki.
Ostatnio zmieniony pn mar 09, 2009 20:33 przez goodhope, łącznie zmieniany 3 razy.