Jak nie będziesz szrżował,to śmiało przelatasz 10kkm.Chodzi tylko o sprzęgło.
Unikaj deptania w podłogę z niskich obrotów,czyli poniżej 2000rpm,a będzie dobrze.
kręcenie TDI 110KM, 2 opcje do rozpatrzenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- czajaa22
- Forum Master
- Kontakt:
Tyle to nie mialem zamiaru jechac nawet i tak go ciskac ale tak do 140 to normalnei na trasie zreszta jeszcze pogadam z robem om mi powinien powiedziec co i jak. Dzieki koledzyz za podpowiedzi. Najbardziej to sie obawiam tego mojego dwumasu bo nie wie mw jakim stanie ale poradzimy jakos bede unikal ciskania z dolnyhc zakresow obrotow jak juz wczenniej mi radziliscie.PvD pisze:Ja również dodam od siebie że lepiej unikać bardzo dużych prędkości przez dłuższy czas np 200 km/h przez parenaście minut tez może wpłynąć niekorzystnie na silniczek i turbo
R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
Panowie, jestem przed wymianą turbawki w moim AHF + 0,216 od cowboya!!
A pyt. takie:
Czy turbo od ARL na bank pasuje P&P bez żadnych koniecznych przerubek/spawań/przetoczeń,itp?? Musze to wiedzieć bo bede na to miał zaledwie 2tyg. bo na tyle będe w kraju!
Słyszałem, że turbo ARL + czerwony wąż (org. od arl'a) i to wszystko?? Czy aby na pewno!!????
Prosiłbym o opinie, szczególnie tych, którzy już to przerabiali!! Będe b. wdzięczny za podpowiedzi!!
P.S. sprzęgło już siedzi mocniejsze, a soft zaklepany, a licze na 150-160ps
PozdroVWionka
A pyt. takie:
Czy turbo od ARL na bank pasuje P&P bez żadnych koniecznych przerubek/spawań/przetoczeń,itp?? Musze to wiedzieć bo bede na to miał zaledwie 2tyg. bo na tyle będe w kraju!
Słyszałem, że turbo ARL + czerwony wąż (org. od arl'a) i to wszystko?? Czy aby na pewno!!????
Prosiłbym o opinie, szczególnie tych, którzy już to przerabiali!! Będe b. wdzięczny za podpowiedzi!!
P.S. sprzęgło już siedzi mocniejsze, a soft zaklepany, a licze na 150-160ps
PozdroVWionka