także gadanie takich pierduł że nie da rady więcej niż 145 KM na seryjnym turbo to sranie w banie. Proponuję poczytać trochę forum i rozeznać się w temacie.
adrian25wawa zakładaj 216 rób program a przy zdrowym silniczku będziesz miał 155 KM

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
To jest kwintesencja całych Waszych dywagacji. Samochód po modach ma być bezawaryjny, a nie tykającą bombą przed wybuchem.Szumal pisze:160 KM przy steupie seryjne turbo + 216 - da sie zrobić ale tuner który wypuści Cie tak na ulice nie jest godny zaufania bo odlot spreżarki to tylko kwestia czasu.
Kurde no nie - a jaką turbine mają 90KM ALH, 101 KM, 110 AHF i ASV? Wszystkie mają to samo turbo GT1749Vadrian25wawa pisze:moge sie zgodzic ze ze w golfach 100ps-owych lub 90 ps-owych nieda sie zrobic na seryjnej suszarce tych 150-160km zeby szlak nie trafil
Oczywiściesagon pisze:Ja na seryjnej suszarce unt15 po dodaniu 216tek uzyskałekm 160 koni.Doładowanie 1.09 bara.
No to rzeczywiście masz 1.09sagon pisze:Sprawdzaliśmy kilka razy jak ładuje ta nowa,to muszę przyznac,że mimo,iż programowo jest nandal 1.09,to potrafi dmuchnąć 1.5 bara
W sumie do Golfa IV to lepiej ASZ. Ale cały wpis to święta racja.Furia pisze:Przerobki to nie jest tania sprawa. Wiec chce a sie boje itp to nie tutaj Jesli ktos chce 150-160km musi sie pogodzic z wymiana turbo zeby ze spokojem jezdzic. A napewno jesli nawet na turbo awx bedzie mial 155km i na afn tyle samo to przy awx bedzie wiekszy moment obr. , lepsza gora, bezpieczniej i mniej dymu
Ja na turbo AWX i doładowaniu 1.45bara mam delikatny dymek a na suszarce vnt15 i przy przeładowywaniu na nawet 1.2 bara(jak załozysz 216 turbo będzie przeładowywac troche) za toba nie da sie jechac .i bedzie bardzo wysokie EGT . ale to nie mój samochód. ja wole większe turbo i spokojnie moge pocisnąc .PvD pisze:jaro4444, chyba kolega nie wie co mówi, dużo osób z tego forum po założeniu wtrysków 216 i programu osiąga na seryjnie turbinie moc ok 150-160 KM ,
także gadanie takich pierduł że nie da rady więcej niż 145 KM na seryjnym turbo to sranie w banie. Proponuję poczytać trochę forum i rozeznać się w temacie.
adrian25wawa zakładaj 216 rób program a przy zdrowym silniczku będziesz miał 155 KM
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości